Projektipäällikkö

Haluaisitko aloittaa kesäloman jälkeen projektipäällikön roolissa? Etsimme nyt projektipäällikköä kasvavaan projektipäällikkötiimiimme. Lue lisää alta – mikäli innostut työnkuvasta, niin juttele rekrybotin kanssa!

Titteli: Projektipäällikkö

Lokaatio: Tampereen, Helsingin tai Vaasan toimisto, hybridi/etätyö, jolloin hyödynnettävissäsi ovat Spacentin coworking-tilat.

Vaatimukset: Hyvät vuorovaikutustaidot, kokemusta IT-projektien (mm. WordPress-projektit) vetämisestä ja kyky työskennellä yhdessäohjautuvasti.

Tarjoamme: Modernin työyhteisön, palkkaa 3 200–4 200 €/kk + kattavat edut, joista aidosti hyödyt. Lue lisää työsuhde-eduistamme.

Juttele Essille

Yhteisö ja työn sisältö

Meitä on yhteensä 92 Geniemiläistä, ja tämä vuosi on tuonut mukanaan muutoksia ja merkittävää kasvua. Olemme saaneet uuden pääomasijoittajan Saari Partnersin ja 1.7.2022 geniemiläisiin liittyi Frantic Oy. Meitä löytyy Tampereelta, pääkaupunkiseudulta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta, Jyväskylästä, Ruotsista ja Saksasta. Toimistomme sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Vaasassa. 

Etsimme projektipäällikköä, jolla on jo kokemusta verkkosivusto-, mobiilisovellus- ja/tai verkkopalveluprojektien vetämisestä. Tyypillisessä projektissamme työskentelee 1-2 henkilön kehittäjätiimi, projektipäällikkö, testaaja sekä suunnittelija. Projektiemme budjetti on luokkaa 40 k € – 100 k €. Kestoltaan projektimme ovat keskimäärin noin 3-10 kk. Projektipäälliköllä on keskimäärin 3-5 aktiivista projektia käynnissä yhtaikaa. Aktiivisen projektivaiheen jälkeen sivustojen ylläpito ja kehitys siirtyy jatkokehitystiimimme haltuun.

Omalla työlläsi poistat projektitoteutuksista häiriöitä ja esteitä sekä mahdollistat kehittäjien ja suunnittelijoiden sujuvan työn. Työskentely tapahtuu asiakasrajapinnassa yhdessä muun tiimin kanssa. Kokonaisuus pitää sisällään mm. projektien aikataulun ja budjetin hallinnan, laskutuksen ja resursoinnin.

Projektipäällikön työ Geniemillä on melko vapaata siinä mielessä, että oman työajan, työn ja sen toteutustavat voi suunnitella hyvinkin itsenäisesti. Toki meiltä löytyy moneen tilanteeseen valmiita hyväksihavaittuja prosesseja, jotka helpottavat perustekemistä. Suhteellisen isossa  ja alati kasvavassa työporukassa mukaan mahtuu monenlaista työntekijää ja sen vuoksi pitääkin varautua muuttuviin tilanteisiin sekä ajoittain hyvin erilaisiin tapoihin tehdä työtä

Mikko Riihikallio, Projektipäällikkö, Geniem Oy

Sinä

Toivomme sinulta löytyvän osaamista seuraavista:

  • aikataulun ja budjetin seuranta ja hallinta
  • vaatimusmäärittely ja vaatimusten hallinta
  • ketterien menetelmien tuntemus

Toivomme myös, että:

  • sinulla on teknistä ymmärrystä verkko- ja mobiilipalveluista
  • pystyt pitämään useamman langan käsissäsi samanaikaisesti ja sinulla on hyvä paineensietokyky
  • sinulla on itsenäinen työskentelyote
  • haluat tuottaa asiakkaalle lisäarvoa auttamalla asiakasta löytämään parhaat ratkaisut heidän ongelmiinsa
  • olet avoin ja sinulta löytyy pilkettä silmäkulmasta 
  • sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot

Sopisiko yhteisömme sinulle?

Arvostamme itse- ja yhteisöohjautuvuutta:
Meillä matalahierarkisuus tarkoittaa sitä, että esihenkilöiden sijaan arjessa on paljon toimintamalleja ja prosesseja, jotka tukevat työn tekemistä, työn mielekkyyttä ja jaksamista. Pääset itsekin osallistumaan työyhteisön kehittämiseen mielenkiintosi ja osaamisesi mukaan. Omaan työhön vaikuttaminen näkyy mm. yksilö- ja tiimitason päätöksenteossa: päätökset pyritään tekemään siellä, missä asian asiantuntijuus on riippumatta siitä, onko kyseessä tiimiin, asiakkuuksien hallintaan tai projektiin liittyvä päätös.

Arvostamme erilaisuutta:
Meillä kukin saa olla oma itsensä – ketään ei pakoteta tiettyyn muottiin. Meille on ominaista halu auttaa toinen toisiamme: meillä saa aina kysyä ja apua myös saa erittäin nopeasti. Arvostamme toisiamme, ja erilaisten persoonien ansiosta saamme aikaan paljon erilaisia ja luovia näkökulmia sekä tuotoksia.

Arvostamme asiakkaita:
Teemme yhteistyötä rehdillä asenteella, ja ajattelemme asiakkaidemme parasta aidon oikeasti. Kun ratkaisemme uusia yllättäviä tilanteita, niin otamme aina huomioon sen, mikä on reilua. Asiakkaat ovat meille tärkeitä – kommunikoimme asiakkaalle aina kunnioittavasti. Hyvä fiiliksemme ja asiakkaista välittäminen myös välittyy asiakkaillemme.

Arvostamme tiimityötä:
Kaiken minkä teemme, teemme tiiminä. Tukenasi on osaamistiimi, joka koostuu Geniemin projektipäälliköistä ja asiakkuusvastaavista. Yhdessä ratkotte mm. omaan työhön liittyviä haasteita ja toki juhlitte myös onnistumisia.  

Arvostamme avoimuutta ja luottamusta:
Kaikkien työntekijöidemme tukena on johtoryhmä, joka vastaa suurista linjoista ja tekee strategiset päätökset. Ovi on kuitenkin kaikille työntekijöillemme aina avoinna, ja johto on avoin keskustelemaan uusista ideoista, jotka vievät tekemistä parempaan suuntaan. Tiimeissä luotamme työkavereiden osaamiseen ja teemme sen mitä lupaamme.

Miksi meille

Työaikamme ovat joustavat ja ymmärrämme, että elämään kuuluu muutakin kuin työ. Voit tehdä töitä Tampereen, Vaasan tai Helsingin toimistoltamme tai etänä. Alkuun toivomme läsnäoloa Tampereen toimistollamme, jotta voimme taata mahdollisimman kattavan perehdytyksen työhön. Tarjoamme etuja, jotka tukevat hyvinvointiasi niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Meillä kehitetään omaa osaamista mm. mentorointia ja 1 000 euron vuosittaista  koulutusbudjettia hyödyntäen.

Osana huhtikuussa aloitettua strategiatyötä tulemme tarkentamaan työnkuvia ja luomaan yksilötason tavoitteita. Siltikin kukin “etsii” oman paikkansa työyhteisössämme hyödyntäen omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Olemme yhdessäohjautuva ja merkittävää kasvua hakeva yritys, joka on organisaatiorakenteeltaan hyvin matala. Kannustamme osallistumaan koko yrityksen kehittämiseen moninaisin tavoin mm. kulttuuritiimityöskentelyllä. Johto on aina avoin keskustelemaan uusista ideoista, jotka vievät tekemistä työntekijöiden itse haluamaan suuntaan. 

Projektipäällikön toimenkuvan palkkahaitari on 3 200 € – 4 200 €/kk + edut. Palkkaan vaikuttaa aiempi kokemustaustasi ja osaamisesi. Hakuaika alkaa heti, ja käsittelemme hakemukset elokuun ensimmäisellä viikolla, kun Essi palaa lomilta takaisin töihin. 

Mikäli innostuit lukemastasi ja haluat meidän olevan sinuun yhteydessä, niin juttele rekry-botin kanssa. Lähetämme elokuun ensimmäisellä viikolla sinulle lyhyen kyselyn, jossa kartoitamme tarkemmin osaamistasi. Teemme palkkauspäätöksen elokuun 2022 aikana. 

Kaikki projektipäällikkömme osallistuvat rekrytointiprosessiin, sillä meille on ensisijaisen tärkeää löytää tiimiin sopiva persoona. Tule meille työskentelemään mielenkiintoisissa, vaihtelevissa ja haastavissa projekteissa! Hae pian!

Essi Wack HR Lead

Essi Wäck

Head of People and Culture

Ota yhteyttä Essiin, kun haluat meille töihin ja haluat lisätietoa työpaikoistamme tai kun haluat keskustella työkulttuuristamme.

050 436 8626