Asiakkuusvastaava

Haluaisitko aloittaa kesäloman jälkeen uudessa roolissa? Etsimme nyt asiakkuusvastaavaa kasvavaan jatkokehitystiimiimme. Lue lisää alta – mikäli innostut työnkuvasta, niin juttele rekrybotin kanssa!

Titteli: Asiakkuusvastaava

Lokaatio: Tampereen, Helsingin tai Vaasan toimisto, hybridi/etätyö, jolloin hyödynnettävissäsi ovat Spacentin coworking-tilat.

Vaatimukset: Hyvät vuorovaikutustaidot, kokemusta verkkosivustoista ja kyky työskennellä yhdessäohajutuvasti.

Tarjoamme: Modernin työyhteisön, palkkaa 3 200–4 200 €/kk + kattavat edut, joista oikeasti hyödyt. Lue lisää työsuhde-eduistamme.

Yhteisö ja työn sisältö

Meitä on yhteensä 92 Geniemiläistä ja tämä vuosi on tuonut mukanaan muutoksia ja merkittävää kasvua. Olemme saaneet uuden pääomasijoittajan Saari Partnersin ja 1.7.2022 geniemiläisiin liittyi Frantic Oy. Meitä löytyy Tampereelta, pääkaupunkiseudulta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta, Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Ruotsista ja Saksasta. Toimistomme sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Vaasassa. 

Etsimme oma-aloitteista ja kehittymishaluista asiakkuusvastaavaa. Tässä roolissa vastaat nimetyistä asiakkuuksistasi kokonaisuudessaan tarkoittaen mm. seuraavia tehtäviä: asiakastyytyväsyyden seuranta ja kehitys, proaktiivinen yhteydenpito asiakkuuksiin, myynti yhdessä myyntitiimin kanssa, alustavat määrittelyt työtilauksiin, seurantapalaverit ja raportoinnit, laskutus sekä mm. mahdollisten ongelmien selvitykset ja läpikäymiset. Tunnet omat asiakkaasi ja tiedät, kuinka heidän kanssaan toimitaan. Rooliin ei ole olemassa valmista sapluunaa ja sitä tullaan tarkentamaan syksyn aikana. 

“Kotisi” on jatkokehitystiimissä, joka on tällä hetkellä yrityksemme suurin yksittäinen tiimi. Tiimi koostuu WordPress-ammattilaisista, jotka ovat tukenasi työarvioiden tekemisessä, määrittelyissä, ja joiden kanssa pidät mm. tiimin statuspalaverit. Pienkehitystiimillä on nimetty vetäjä, jonka kanssa teet tiiviisti yhteistyötä, ja jolle on varattu työaikaa tulla kanssasi mm. tarvittaviin asiakaspalavereihin. Osana pienkehitystiimiä vastaat tiimin resursoinnista.

Työssä tutustuu hyvin laajasti niin omaan organisaatioon kuin myös asiakkaiden ihmisiin ja arjen toimintaan. Slack, Google Meetit ja puhelin eivät paljoa ehdi jäähtyä – infovyöry ei nimittäin katkea, vaan se pitää vain hanskata. Vaikutusmahdollisuudet työnkuvaan ovat kuitenkin vahvasti omissa käsissä eli päätökset tärkeimmistä tehtävistä tehdään ihan itse tai oman tiimin kanssa.

Anssi Koskinen, asiakkuusvastaava, Geniem Oy

Sinä

Toivomme sinulta löytyvän osaamista seuraavista:

  • aikataulun ja budjetin seuranta ja hallinta
  • hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot
  • ketterät menetelmät

Toivomme myös, että

  • sinulla on teknistä ymmärrystä verkko- ja mobiilipalveluista
  • pystyt pitämään useamman langan käsissäsi samanaikaisesti ja sinulla on hyvä paineensietokyky
  • sinulla on itsenäinen työskentelyote
  • haluat tuottaa asiakkaalle lisäarvoa auttamalla asiakasta löytämään parhaat ratkaisut heidän tarpeisiinsa
  • olet avoin ja sinulta löytyy pilkettä silmäkulmasta 
  • uskallat tehdä nopeitakin päätöksiä

Sopisiko yhteisömme sinulle?

Arvostamme itse- ja yhteisöohjautuvuutta:
Meillä matalahierarkisuus tarkoittaa, että esihenkilöiden sijaan arjessa on paljon toimintamalleja ja prosesseja, jotka tukevat työn tekemistä, työn mielekkyyttä ja jaksamista. Pääset itsekin osallistumaan työyhteisön kehittämiseen mielenkiintosi ja osaamisesi mukaan. Omaan työhön vaikuttaminen näkyy mm. yksilö- ja tiimitason päätöksenteossa: päätökset pyritään tekemään siellä, missä asian asiantuntijuus on riippumatta siitä, onko kyseessä tiimiin, asiakkuuksien hallintaan tai projektiin liittyvä päätös.

Arvostamme erilaisuutta:
Meillä kukin saa olla oma itsensä – ketään ei pakoteta tiettyyn muottiin. Meille on ominaista halu auttaa toinen toisiamme: meillä saa aina kysyä ja apua saa erittäin nopeasti. Arvostamme toisiamme, ja erilaisten persoonien ansiosta saamme aikaan paljon erilaisia ja luovia näkökulmia sekä tuotoksia.

Arvostamme asiakkaita:
Teemme yhteistyötä rehdillä asenteella ja ajattelemme asiakkaidemme parasta aidon oikeasti. Kun ratkaisemme uusia yllättäviä tilanteita, otamme aina huomioon sen, mikä on reilua. Asiakkaat ovat meille tärkeitä – kommunikoimme asiakkaalle aina kunnioittavasti. Hyvä fiiliksemme ja asiakkaista välittäminen välittyy asiakkaille asti.

Arvostamme tiimityötä:
Tiimityö on koko liiketoiminnan ytimessä. Arki rullaa mukavasti kotitiimisi eli Hauki-tiimin parissa, joka vastaa jatkokehitysprojekteista ja teknisestä tuesta. Voit tutustua Hauki-tiimiin lukemalla esimerkiksi WP-devaajamme Lisan blogin. Hauen lisäksi olet osa asiakkuusvastaavista ja projektipäälliköistä koostuvaa osaamistiimiä.

Miksi meille?

Meillä työajat ovat joustavat ja ymmärrämme, että elämään kuuluu muutakin kuin työ. Voit tehdä töitä Tampereen, Vaasan tai Helsingin toimistoltamme tai etänä. Alkuun toivomme läsnäoloa Tampereen toimistollamme, jotta voimme taata mahdollisimman kattavan perehdytyksen työhön. Tarjoamme etuja, jotka tukevat hyvinvointiasi niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Meillä kehitetään omaa osaamista mm. mentorointia ja 1 000 euron vuosittaista  koulutusbudjettia hyödyntäen.

Osana huhtikuussa aloitettua strategiatyötä tulemme tarkentamaan työnkuvia ja luomaan yksilötason tavoitteita. Siltikin kukin “etsii” oman paikkansa työyhteisössämme hyödyntäen omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Olemme yhdessäohjautuva ja merkittävää kasvua hakeva yritys, joka on organisaatiorakenteeltaan hyvin matala. Kannustamme osallistumaan koko yrityksen kehittämiseen moninaisin tavoin mm. kulttuuritiimityöskentelyllä. Johto on aina avoin keskustelemaan uusista ideoista, jotka vievät tekemistä työntekijöiden itse haluamaan suuntaan. 

Asiakkuusvastaavan työtehtävän palkkahaitari on 3 200 € – 4 200 €/kk + edut. Palkkaan vaikuttaa aiempi kokemustaustasi ja osaamisesi. Hakuaika alkaa heti, ja käsittelemme hakemukset elokuun ensimmäisellä viikolla, kun Essi palaa lomilta takaisin töihin. 

Mikäli innostuit lukemastasi ja haluat meidän olevan sinuun yhteydessä, niin juttele rekry-botin kanssa. Lähetämme sinulle lyhyen kyselyn, jossa kartoitamme tarkemmin osaamistasi. Teemme palkkauspäätöksen elokuun 2022 aikana. 

Asiakkuusvastaavamme Anssi ja pienkehitystiimin vetäjä Amanda osallistuvat rekrytointiprosessiin, sillä meille on ensisijaisen tärkeää löytää tiimiin sopiva persoona. Lähde mukaan työskentelemään mielenkiintoisten, vaihtelevien ja haastavien työtehtävien parissa! Hae pian!

Essi Wack HR Lead

Essi Wäck

Head of People and Culture

Ota yhteyttä Essiin, kun haluat meille töihin ja haluat lisätietoa työpaikoistamme tai kun haluat keskustella työkulttuuristamme.

050 436 8626