Risteilykeskus.fi - uudistettu sivusto paransi ylläpidettävyyttä ja hakukonenäkyvyyttä

Suunnittelimme ja toteutimme Travel Specialist Group Oy Ltd:n (TSG) laajan verkkosivu-uudistuksen WordPress Multisite -toteutuksena. Lue artikkelistamme, mitä projektissa toteutettiin ja miten toteutus onnistui asiakkaan mielestä.

WordPress Multisite laajan sivustouudistuksen ratkaisuna

TSG:n uudistettavaan sivustokokonaisuuteen kuului kuusi (6) eri sivustoa:

Kokonaisuus koostui siis ensimmäisessä vaiheessa sekä kolmesta Suomen sivustosta että TSG:n Tanskan yhdestä ja Ruotsin kahdesta erillissivustosta. TSG:n Norjan liiketoiminnan ja samalla sivuston lanseeraminen viivästyi koronahaasteiden vuoksi, mutta laajentuminen Norjaan tapahtui loppuvuodesta 2020. TSG:n uuteen Norjan liiketoimintaan ja sivustoon pääsee tutustumaan Cruisecenter.co.no.

WordPress Multisite on juuri siksi sopiva ratkaisu TSG:lle, että uusia, brändi-ilmeen mukaisia erillissivustoja pystyy perustamaan ja julkaisemaan kustannustehokkaasti liiketoiminnan laajentuessa eri maihin.

Uudistuksen lähtökohdat ja tärkeimmät tavoitteet

Risteilykeskus.fi kuvituskuva

TSG oli tilanteessa, jossa useiden sivustojen ylläpitäminen ja jatkokehittäminen oli työlästä ja haastavaa vanhan, kankean julkaisujärjestelmän vuoksi. Osa sisältöihinkin liittyvistä tehtävistä täytyi ohjata suoraan ohjelmistokehittäjälle. Näin ollen TSG päätyi uudistamaan sivustonsa WordPressille meidän kanssa.

Aikaisemmin käytössä olleen verkkoalustamme ylläpito oli loppumassa, joten sivustouudistus piti tehdä melko nopealla aikataululla.

Petri Lahdensalo, TSG

Ylläpidettävyyden parantamisen ohella uudistuksen yksi päätavoitteista oli säilyttää hyvä hakukonenäkyvyys ja -optimointimahdollisuus. Lähtökohtaisesti WordPress tarjoaa tähän hyvät ominaisuudet, mutta hakukonenäkyys otettiin huolellisesti huomioon myös teknisessä toteutuksessa.

TSG:n toteuttaman avainsana-analyysin perusteella hakukonenäkyvyyttä voidaan seurata laajasti. Tulokset ovat olleet positiivisia ja viimeisen kuuden kuukauden aikana orgaaninen näkyvyys haluttujen hakusanojen kärkisijoilla on parantunut, mikä on tuonut myös huomattavan määrän lisää kävijöitä sivustolle. TSG:n oma sisällöntuotanto on tavoitteellista ja ansiokasta eli vain ja ainoastaan kärkisijat orgaanisissa (maksuttomissa) hakutuloksissa kelpaavat heille.

Etsitkö uutta, helppokäyttöistä ja tehokkaasti päivitettävää julkaisujärjestelmää verkkosivustollesi? Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten voimme auttaa!

Kieliversiot, kuvapankki ja integraatio

Kuten edellä tuli mainittua TSG toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Tämän vuoksi kieliversioinnilla oli merkittävä rooli sivustouudistuksessa ja teknisesti se toteutettiin Polylang-lisäosalla. Sivustokokonaisuuden kieliversioinnit poikkeavat toisistaan eli jokaiselle maalle on omat kielellistetyt sisällöt, jotta TSG voi optimoida sisältöjen hakukonenäkyvyyttä kuhunkin maahan sopivalla tavalla.

Haasteena projektissa oli mm. kuvagallerioiden (n. 20.000 kuvaa) automaattinen siirtäminen vanhasta järjestelemästä uuteen sekä eri versioinnit yrityksemme viidelle matkabrändille Pohjoismaissa.

Petri Lahdensalo, TSG

Risteilyjen hallinnassa ja varausjärjestelmänä TSG käyttää Cruisehost-nimistä järjestelmää, johon toteutimme integraation. Risteilyt tuodaan Cruisehostista sivustolle risteilyhakuun, jonka hakutuloksista ohjataan erilliseen, Cruisehostissa pyörivään varauspalveluun.

Geniemin rooli TSG:n sivustouudistuksessa

TSG:n sivustouudistuksen projektikokonaisuus sisälsi meidän osalta sivustojen määrittelyn ja suunnittelun, teknisen toteutuksen, laadunvarmistuksen, käyttäjäkoulutuksen ja julkaisuun liittyvät toimenpiteet. TSG vastasi itse ansiokkaasta sisällönsuunnittelusta ja -tuotannosta, jota edistääksemme pidimme kattavan käyttökoulutuksen WordPress-hallintakäyttöliittymään. Vastaamme tämän lisäksi sivustojen teknisestä ylläpidosta, jatkokehityksestä ja käyttöpalveluista.

Risteilykeskus.fi kuvituskuva

TSG:n toimitusjohtaja Petri Lahdensalo kiittelee yhteistyön sujuvuutta ja projektin onnistumista Geniemin kanssa:

Yhteistyö Geniemin kanssa toimi hyvin ja joustavasti. Projekti toteutui alustavan aikataulun mukaisesti ja toiveemme otettiin hyvin huomioon käyttöliittymäsuunnittelussa ja teknisessä toteutuksessa. Testauksen aikana löydetyt virheet korjattiin nopeasti. Olemme hyvin tyytyväisiä työn laatuun.

Petri Lahdensalo, TSG

Tutustu uudistettuun, muun muassa valtameriristeilyjä tarjoavaan sivustoon Risteilykeskus.fi.

 

Onko mielessäsi laaja sivustouudistus?

Kerro meille tilanteestasi, niin annamme parhaat vinkkimme siihen, miten onnistut verkkosivustouudistuksessa. Suunnittelemme ja toteutamme WordPress-verkkopalveluita yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Ota yhteyttä, jutellaan!

Luitko jo nämä?

MutkatonKoti -verkkopalvelu auki tablet-näytöllä

Taskut / LähiTapiola Kiinteistövarainhoito

MutkatonKoti-verkkopalvelu

Tutustu projektiin

Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupungin uusi verkkosivusto, intranet ja erillissivustot

Tutustu projektiin
Kuluttajaliiton verkkosivusto käyttäjän puhelimessa

Kuluttajaliitto ry

Kuluttajaliiton verkkosivusto tukee uudistettuna paremmin jäsenhankintaa

Tutustu projektiin

Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Tietosuojaseloste*

Ota yhteyttä

Jussi Rajamäki Sales Lead

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Ota yhteyttä Jussiin, kun haluat kuulla lisää palveluistamme, tai kun haet yrityksellesi luotettavaa kumppania liiketoimintasi kokonaisvaltaiseen digitalisointiin ja digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen.

046 923 5277