Reka.fi-verkkosivustouudis­tuksessa vaihdettiin julkaisujärjestelmä Drupalista WordPressiin

Toteutimme suurimman suomalaisomisteisen kaapelivalmistaja Reka Kaapeli Oy:n verkkosivustouudistuksen, jonka myötä uusi reka.fi on kansainväliset mitat täyttävä verkkopalvelu. Vastasimme projektin kokonaistoimituksesta, joka sisälsi verkkopalvelun konseptoinnin, käyttöliittymäsuunnittelun, visuaalisen suunnittelun, sivuston teknisen toteutuksen, laadunvarmistuksen sekä uudistetun sivuston ylläpidon. Uusi reka.fi-verkkosivusto julkaistiin kesäkuussa 2021.

Verkkosivustouudistuksen lähtökohta ja tavoitteet

Uudistuksen lähtökohtina olivat:

  • verkkovierailijoiden käyttökokemuksen parantaminen ja sitouttaminen
  • ylläpitäjien ja sisällönhallinnan käyttökokemuksen parantaminen
  • tekninen toimintavarmuus
  • parempi hakukoneoptimointi ja -näkyvyys

Vanha sivustomme alkoi olla elinkaarensa päässä ja se oli rakennettu Drupal-julkaisujärjestelmään alustalle, jonka tuki oli pian loppumassa. Olimme myös ottaneet käyttöön uuden tuotehallintajärjestelmän, josta halusimme tuotetietojen tulevan verkkosivuillemme. Vanhojen sivujen ylläpidossa oli myös haasteita, mm. sivupohjat ja toiminnallisuudet eivät vastanneet enää muuttuviin tarpeisiimme. Oli siis luonnollinen hetki aloittaa verkkosivustouudistus ja samalla freesata ulkoasua.”, kuvaa Reka Kaapeli Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Jaakkola verkkosivustouudistuksen lähtötilannetta.

Rekan verkkosivustouudistuksen tavoitteet:

  • toteuttaa uudelle reka.fi-sivustolle erinomainen, “googlemainen” hakutoiminto
  • hallita kaikkia Rekan domaineja (6 kpl) yhdestä käyttöliittymästä
  • luoda modulaariset sivupohjat, jotka ovat Rekan itsensä muokattavissa
  • toteuttaa hakukoneoptimoitu verkkosivusto
  • luoda yksinkertaisempi sivuston rakenne ja lyhyemmät asiakaspolut
  • raikastaa sivuston graafinen ilme

Projektin tavoitteena oli rakentaa kaikkia kohderyhmiämme palveleva helppokäyttöinen sivusto, jossa kaikki domainimme ovat hallittavissa yhdestä käyttöliittymästä. Halusimme myös yksinkertaistaa sivuston rakennetta, jotta asiakkaat pääsisivät kiinni esim. tuotetietoihin lyhyemmällä polulla.
Samalla halusimme parantaa sivupohjien muokattavuutta sekä raikastusta sivuston graafiselle ilmeelle.”, kertoo Sanna Jaakkola.

Miksi Reka valitsi WordPressin Drupalin sijaan?

Reka halusi vaihtaa julkaisujärjestelmää yksinkertaisesti siitä syystä, että vaihtaessa julkaisujärjestelmää Drupalista WordPressiin toteutui ylläpitäjien ja sisällönhallinnan käyttökokemuksen parantuminen: WordPressillä toteutetut modulaariset sivupohjat ovat uudella reka.fi-sivustolla helposti muokattavissa. Lisäksi vanhan Drupal-julkaisujärjestelmän tekninen käyttöikä oli tullut tiensä päähän ja sopimuskausi oli päättymässä. Toteuttamamme WordPress-verkkosivusto on myös tekniseltä toimintavarmuudeltaan parempi.

Rekalle toteutetut integraatiot ja tärkeimmät toiminnallisuudet

Rekalle toteutetut integraatiot ja tärkeimmät toiminnallisuudet

Rakensimme reka.fi-verkkosivuston WordPressin multisite -ratkaisuna siten, että asiakkaan kaikki sivustot ovat hallittavissa saman hallintakäyttöliittymän kautta. Suunnittelimme uuden sivuston käyttöliittymän siten, että sen keskiössä on tuotetietojen haku ja että sivuston rakenne vastaa aiempaa paremmin Reka Kaapelin asiakkaiden tarpeisiin: tuotetiedot löytyvät sivulta helposti ja asiakaspolut ovat lyhyet.

Teimme myös migraation määritellyille vanhan Drupal-sivuston sisällöille – siirsimme monikielisiä ja useissa eri domaineissa ja kieliversioissa julkaistuja uutis- ja referenssisisältöjä vanhalta sivustolta uudelle WordPress-verkkosivustolle. Lisäksi suunnittelimme ja toteutimme sivuston hallintakäyttöliittymän käyttäjäystävälliseksi ja rakenteeltaan modulaariseksi, mikä mahdollistaa rikkaan sisällön tuottamisen mahdollisimman joustavasti uudelle reka.fi-verkkosivustolle.

Reka.fi-verkkosivustolle iso integraatio Adeona PIM -tuotejärjestelmään

Reka toimittaa kaapeliratkaisuja uusiutuvaan energiantuotantoon, verkonrakennukseen, teollisuuteen sekä asuin- ja toimistorakentamiseen. Rekan asiakkaat ovat hyvin spesifi kohderyhmä ja uudistettu reka.fi-verkkosivusto toimii yrityksen tuotteiden showroomina: verkkosivustolla ei ole verkkokauppaa eli sivuilta ei voi suoraan ostaa tuotteita, mutta niitä voi siellä katsoa ja selailla. Sivustolta voi myös ladata datalehti-pdf:n.

Keskiössä uudella reka.fi-verkkosivustolla on Adeona PIM -tuotejärjestelmä, jossa on kaikki tuotetieto Rekan tuotteista ja joita asiakas voi erilaisilla suodattimilla hakea sivustolta. Rakensimme integraation reka.fi-sivuston ja Adeona PIM:in rajapinnan (REST API) välille tuotedatan automatisoitua päivittämistä varten. Toteuttamamme integraatio poistaa tarpeen ylläpitää valtavaa tuotedataa kahdessa eri paikassa. Integraatiossa toteutimme sivustolle importerin, joka tuo kerran päivässä tuotetiedot Adeona PIM:stä verkkosivustolle.

Geniem valikoitui verkkosivustouudistuksen toteuttajaksi syystä, että vastasitte jo tarjouspyyntövaiheessa selkeästi tarpeisiimme ja integraatio-osaamisenne sekä kokemus isoista sivustokokonaisuuksista vakuutti. Jo ensitapaamisesta meille välittyi myös Geniemin hyvä henki ja tekemisen meininki.”
Sanna Jaakkola, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Reka Kaapeli Oy

Hakukoneeksi Geniemin RediPress

Speksasimme uudistetulle reka.fi-verkkosivustolle hakutoiminnallisuuden tarkasti asiakkaan kanssa siten, että sen dynaamisesti päivittyvät työkalut (suodattimet ja muut valinnat), rakentuvat jatkuvasti päivittyvän tuotedatan päälle. Uuden verkkopalvelun keskiössä on edistyksellinen hakutoiminto, jonka teknisenä hakumoottorina jyllää toteuttamamme RediPress-hakukoneen RediSearch.

Integraatio Vine CRM:ään

Toteutimme uudelle reka.fi-verkkosivustolle integraation Rekan Vine CRM -järjestelmään, jossa ylläpidetään esimerkiksi reka.fi:n chat-botteja ja evästeitä/evästeilmoituksia sekä toteutetaan markkinoinnin automaatio.

Kieliversiot Reka.fi-WordPress -verkkosivustolle Polylang-lisäosalla

Reka.fi:ssä on useita kieliversioita. Suomen lisäksi sivustolla on viisi muuta kieliversiota: englanti, ruotsi, tanska, venäjä ja norja. Kieliversiot toteutettiin Polylang-monikielisyys -lisäosalla.

Uuden verkkosivuston graafisen ilmeen raikastus

Uuden verkkosivuston graafisen ilmeen raikastus

Raikastimme Reka.fi-verkkosivustouudistuksen yhteydessä sivuston graafisen ilmeen. Lähtökohdan uudistukselle loivat Rekan useamman vuoden vanha brand book ja Helvetica-fonttiin perustuva typografia – vanha sivusto oli siis visuaalisesti hyvin perustyylinen.

Toteutimme sivuston graafisen ilmeen raikastuksen tuomalla perusvärien rinnalle kevyitä gradientteja yhdistettynä näyttäviin kuviin. Lisäksi kokosimme uudelle reka.fi-sivustolle modernin ikonikirjaston käyttöliittymän yksityiskohtiin ja mm. painikkeisiin. Loimme sivustolle ryhdikkään ja johdonmukaisen typografian sekä muotokielen. Suunnittelimme uuden ilmeen myös tuotelistauksille ja tuotteiden esittelysivulle. Käytimme visuaalisen ilmeen tukena sivustoprojektin työpajoissa kerättyä tietoa ja käyttäjäkyselyä, joiden avulla saimme tietoa siitä, mitä sivuston loppukäyttäjät palvelulta odottavat.

Miten verkkosivustouudistuksessa onnistuttiin?

Uudella sivustolla on nyt selkeät polut, tuotetiedot ovat helposti löydettävissä ja sivuston päivittäinen ylläpito sekä sisällöntuotanto on selvästi tehostunut WordPress multisite -kokonaisuuden ansiosta. Palautetta on uusista sivuista jo jonkin verran tullut ja esimerkiksi sivuston ulkoasua ja selkeyttä on kehuttu.”,
kertoo Sanna Jaakkola tyytyväisenä.

Myös Geniemillä olemme tyytyväisiä yhdessä Rekan kanssa toteuttamaamme WordPress-verkkosivustouudistukseen, sillä projekti oli todella miellyttävä toteuttaa ja Rekan kanssa oli helppo toimia: kommunikaatio asiakkaan kanssa oli sujuvaa ja reaaliaikaista. Onnistunut projekti vaatii aina aikaa ja panostusta toimittajan lisäksi myös tilaajalta, ja tässä projektissa Reka oli varannut riittävästi aikaa ja resursseja tukemaan työtämme. Tämä osaltaan edesauttoi verkkosivustoprojektin sujumista aikataulussa. Projektin aikana syntyi myös jatkokehitystarpeita, joten jatkamme hyvin sujunutta yhteistyötä Rekan kanssa.

Yhteistyö Geniemin kanssa oli alusta saakka sujuvaa. Saimme projektin aikana nousseisiin kysymyksiin vastaukset nopeasti ja asiantuntevasti. Olemme erityisen tyytyväisiä hyvään kommunikaatioon, ohjausryhmäkäytäntöön sekä järjestelmälliseen projektin dokumentointiin. Hienoa oli myös, että muistutitte projektin aikana tulevista deadlineistä, niin saimme varmistettua projektin sujuvan etenemisen aikataulussa.”, kiittää Sanna Jaakkola hienosti sekä aikataulussa ja budjetissa toteutettua verkkosivustouudistusprojektia että projektissa työskennelleitä geniemiläisiä.

Tutustu uuteen reka.fi-verkkosivustoon tästä.

Onko mielessäsi laaja sivustouudistus?

Kerro meille tilanteestasi, niin annamme parhaat vinkkimme siihen, miten onnistut verkkosivustouudistuksessa. Suunnittelemme ja toteutamme WordPress-verkkopalveluita yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Ota yhteyttä, jutellaan!

Luitko jo nämä?

MutkatonKoti -verkkopalvelu auki tablet-näytöllä

Taskut / LähiTapiola Kiinteistövarainhoito

MutkatonKoti-verkkopalvelu

Tutustu projektiin

Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupungin uusi verkkosivusto, intranet ja erillissivustot

Tutustu projektiin
Kuluttajaliiton verkkosivusto käyttäjän puhelimessa

Kuluttajaliitto ry

Kuluttajaliiton verkkosivusto tukee uudistettuna paremmin jäsenhankintaa

Tutustu projektiin

Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Tietosuojaseloste*

Ota yhteyttä

Jussi Rajamäki Sales Lead

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Ota yhteyttä Jussiin ja pyydä tarjous uuden verkkopalvelun suunnittelusta ja toteutuksesta.

046 923 5277