Rakentajan sovellus - Buildie - sai uusia ominaisuuksia!

Buildie-sovellusta kehitetään jatkuvasti. Nyt voimme ylpeänä esitellä muutaman lisäominaisuuden, jotka lisäävät merkittävästi sovelluksen arvoa käyttäjää ajatellen. Nurkan takana odottaa jo uusia ominaisuuksia, joten Buildien tarina saanee vielä monta jatko-osaa.

Kerroimme kehittämästämme Buildie-sovelluksesta kesäkuussa 2016. Buildie kehittyy jatkuvasti, ja nyt haluammekin esitellä, minkälaisia uusia toimintoja sovellukseen on toteutettu.

Dokumenttipankki ja tilastodata tukevat työmaakohteiden valokuvausta

Valokuvadokumentointia tukemaan on tehty dokumenttipankki, jonne luodaan automaattisesti työmaakohtainen kansio, johon voi kerätä kaikki työmaahan liittyvät valokuvat ja pdf:t. Pankista voi hakea dokumentteja tiedoston ja tiedoston lataajan nimellä.

Jokaisesta työmaakohteesta kerätään myös tilastodataa työvaiheittain. Näistä tilastoista voidaan katsoa, onko jokainen työmaakohteen vaihe varmasti dokumentoitu valokuvin.

Monipuoliset käyttäjätasot ja niiden hienojakoinen hallinta

Yhtenä suurena kokonaisuutena luotiin hienojakoinen käyttäjäoikeuksien hallintamenetelmä. Jokaiseen työmaakohteeseen voidaan lisätä siihen liittyvät henkilöt, joille kaikille voidaan antaa tietyt roolit. Näin jokaisella sovelluksen käyttäjälle on oikeudet vain tarvittaviin dokumentteihin.

Käyttäjänoikeuksien hallintamenetelmästä on monenlaista hyötyä. Ensinnäkin se parantaa sovelluksen käytettävyyttä, kun käyttäjä näkee vain tarvitsemansa dokumentit. Toiseksi erehdysten määrä on minimoitu, kun vain tietyillä käyttäjillä on muokkausoikeudet. Kolmanneksi myös tietoturva paranee, kun käyttäjäryhmiä ja niiden oikeuksia voidaan säädellä tarkasti. Näin ollen tiedonjakoa voidaan säädellä.

Työmaapäiväkirja helpottaa päivittäisiä rutiineja

Sokerina pohjalla on Työmaapäiväkirja, joka on sovelluksen laajin toiminnallinen kokonaisuus. Rakennustyömaiden päivärutiineihin kuuluu monenmoista toistuvaa paperityötä, jonka määrää haluttiin vähentää. Buildien avulla jokaiselle työmaakohteelle voidaan tehdä oma sähköinen työmaapäiväkirjalomake, joka täytetään sovelluksessa päivittäin.

Lomake luodaan ”palikoista” Drag’n’Drop-toimintoa käyttäen. Lomakkeen palikoita ovat esimerkiksi Tekstikenttä, Numerokenttä, Säätila, Liitteet ja Allekirjoitus. Myös työmaapäiväkirjassa voidaan hyödyntää monipuolisia käyttäjätasoja: lomakkeen jokaiselle palikalle voidaan määrittää luku- ja kirjoitusoikeudet käyttäjätasokohtaisesti.

Sähköisen lomakkeen käytettävyyttä on tehostettu monin eri tavoin. Esimerkiksi vapaisiin tekstikenttiin voi puheentunnistusta käyttäen sanella tekstiä, ja säätiedot voi hakea suoraan sääpalvelusta. Allekirjoitusten eli sähköisten kuittausten lisääminen sinetöi lomakkeen, jonka jälkeen se arkistoidaan. Arkistoinnin jälkeen lomaketta ei pääse enää muokkaamaan.

Buildie kehittyy edelleen

Buildie ei lepää laakereillaan, vaan kehittyy jatkuvasti. Raportoimme toivottavasti hyvinkin pian uusista, rakennustyömaan arkea helpottavista tuulahduksista!

Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Tietosuojaseloste*

Ota yhteyttä

Jussi Rajamäki Sales Lead

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Onko mielessäsi idea mobiilisovelluksesta? Soita tai laita viestiä Jussille! Jussilta saat oivat vinkit, miten mobiilisovellus voisi hyödyntää liiketoimintaasi ja miten toteutetaan asiakastasi ilahduttava mobiilisovellus.

046 923 5277

Luitko jo nämä?

MutkatonKoti -verkkopalvelu auki tablet-näytöllä

Taskut / LähiTapiola Kiinteistövarainhoito

MutkatonKoti-verkkopalvelu

Tutustu projektiin

Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupungin uusi verkkosivusto, intranet ja erillissivustot

Tutustu projektiin
Kuluttajaliiton verkkosivusto käyttäjän puhelimessa

Kuluttajaliitto ry

Kuluttajaliiton verkkosivusto tukee uudistettuna paremmin jäsenhankintaa

Tutustu projektiin