JuniorKoodari-koulutustilaisuus lapsille

Ohjelmointi on tulossa mukaan opetussuunnitelmaan syksystä 2016 alkaen. Geniem tekee yhteistyötä RoSA-labin kanssa opettajien täydennyskoulutuksen järjestämiseksi niille opettajille, joille ohjelmointi ei ole entuudestaan tuttua. Projekti on nimeltään DigiKick, ja siihen osallistuu Geniemin ja RoSA-labin lisäksi Varsinais-Suomen tekniset opettajat ry.

Tarkoituksena on tarjota työkalut perustason ohjelmointiopetusta varten alakoulun opettajille, jotka syksystä eteenpäin sisällyttävät ohjelmointiopetusta normaaliin tuntiopetukseensa. Päämääränä on tarjota kaikille opettajille perustiedot ohjelmoinnista ja sen periaatteista, ja muutamia vaihtoehtoja periaatteiden opettamista varten, jotta alakoululaisten siirtyminen yläkouluun ja perehtyvämpään ohjelmointikoulutukseen olisi sujuvampaa. Alakoululaisista nuorimmat eivät perinteiseen ohjelmointiin vielä kovin helposti pääse sisälle, joten haasteita sopivien ratkaisujen löytämisessä on ollut, mutta näyttää siltä, että ne on onnistuttu ratkomaan varsin tehokkaasti.

Turussa järjestettiin pilottikoulutus juniorKoodari-tapahtumana nuorille toukokuussa 2016, johon osallistui kuusitoista 9-12 -vuotiasta ja heidän vanhempansa. Tilaisuus sujui erittäin hyvin, ja sekä nuoret että aikuiset olivat tilaisuuden tarjoamasta opetuksesta ja harjoituksista erittäin kiinnostuneita. Koulutuksessa opetettiin Turtle Roy -sovellusta hyväksikäyttäen ohjelmoinnin perusideoita, ja haastettiin nuorien ongelmanratkaisukykyä RoSA-labin kehittäjien kimuranttien harjoituksien avulla. Koulutusmateriaali ja tehtävät ovat nähtävissä tapahtuman sivuilla. Nuoret kyselivät kiinnostuneesti apua Turtle Royllä piirtämiseen, ja muutamat innostuivat jopa viemään koodinsa varsin pitkälle tapahtuman aikana. Sovelluksen ja ohjeistuksien avoimuus mahdollistaa myös harjoitusten ja tekemisen jatkamisen kotoa omalla koneella, joka varmasti auttaa ohjelmoinnista kipinän saaneiden mielenkiinnon ylläpitoon, kunnes on aika siirtyä vaativampaan toimintaan. Odotamme syksyä ja koulutuksia innolla, jotta voimme jakaa hyvät kokemukset opettajille, ja varmistaa että ohjelmointitaitojen korkea taso pysyy Suomessa jatkossakin!

juniori3

Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Tietosuojaseloste*

Ota yhteyttä

Petri Siltala

Sales Manager

Ota yhteyttä Petriin ja pyydä tarjous uuden verkkopalvelun suunnittelusta ja toteutuksesta.

041 506 2462

Luitko jo nämä?

Reka Kaapeli Oy

Reka.fi-verkkosivustouudistuksessa vaihdettiin julkaisujärjestelmä Drupalista WordPressiin

Tutustu projektiin

Sylva ry.

Sylvan uusi verkkopalvelu on nopea ja kohderyhmiään paremmin palveleva

Tutustu projektiin
Nuorten.helsinki-palvelun etusivun näkymää

Nuorten Helsinki

Uusi nuorten.helsinki-sivusto on nuorille helsinkiläisille relevantin tiedon kokoava verkkopalvelu

Tutustu projektiin