Cursorin verkkosivustouudistuksen tavoitteina helppokäyttöisyys, tiedon löydettävyys ja mobiilikäytettävyys

Toteutimme Cursor Oy:lle verkkosivustouudistuksen, jossa Cursorin kolme keskeisintä verkkosivustoa, Visit Kotka-Hamina, Business Kotka-Hamina sekä Cursor, toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmälle toimittajariippumattomasti Geniemin Enterprise WordPress -konseptilla. Lähtökohtana sivustouudistukselle oli helpottaa kaikkien kolmen sivuston hallintaa sekä päivittää sivustojen ilme houkuttelevaksi ja nykyaikaiseksi. Erityistä huomiota kiinnitettiin käytettävyyteen ja tiedon löydettävyyteen.

Cursorin verkkosivustouudistus

Cursor lyhyesti – mistä on kyse?

Cursor Oy tuottaa Kotkan-Haminan seudun viiden kunnan – Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti – sekä Loviisan elinkeino- ja matkailupalvelut ja Cursorin tavoitteena on tuottaa alueen yrittäjille ja omistaja-asiakkaille Suomen parhaita palveluita. Sivustot toimivat tällä hetkellä pääasiallisesti informaation jakamisen kanavina. Lisäksi Visit Kotka-Hamina -sivusto toimi myös alueen yrittäjien tuottamien palvelujen asiakaspolkujen alkuna, mistä linkitetään eteenpäin palvelun tarjoajien omiin kanaviin.

Lähtökohta sivustouudistukselle tarve vaihtaa julkaisujärjestelmää Drupalista WordPressiin

Cursor Oy:n sivustouudistukselle loi tarpeen aiemman Drupal-julkaisujärjestelmän kankeus sekä sivustokokonaisuuden hankala, hidas ja monimutkainen ylläpito. Cursor Oy halusikin vaihtaa verkkosivustouudistuksen yhteydessä julkaisujärjestelmän Drupalista WordPressiin.

– Cursorin kaikki kolme sivua olivat ”vanhanaikaiset”, oman aikansa tuotokset, eivätkä ne palvelleet enää tarpeitamme. Halusimme panostaa palveluidemme saavutettavuuteen, tehokkuuteen ja mobiilikäyttöön, sekä julkaista Cursorin näköiset sivut, niin oli aika uudistaa ja uudistua., taustoittaa Cursor Oy:n markkinointiasiantuntija Heli Toikka sivustouudistusprojektin lähtökohtaa.

Verkkosivustouudistuksen tavoitteet

“Päätavoite oli saada toimivat, tyylikkäät ja nykyaikaiset sivut tukemaan työtämme eri asiakkaiden tarpeiden mukaan sekä kertoa sidosryhmille, mitä me Cursorilla teemme, ja miten voisimme tarjota laadukkaita palveluita.”, kertoo Heli Toikka.

TOP 8 osa-aluetta, joihin sivustouudistuksessa erityisesti paneuduttiin:

  • kaikkien kolmen sivuston hallinta samasta administa helposti: sisällönhallinnaltaan yksinkertaiset sivustot ja sivupäivittäjien työn helpottaminen
  • visuaalisesti tyylikkäät sivustot
  • selkeys ja helppokäyttöisyys UX:n ja UI:n osalta
  • palvelujen esittäminen selkeästi sekä sisällön löydettävyys: mahdollisimman helppo ja nopea hakutoiminnon toteutus sivujen sisällä käyttäen hakutermejä
  • tietoturvallisuus: sekä sisältö, että toteutus täyttää EU:n tietosuoja‐asetuksen ja kansallisen tietosuojalain asettamat vaatimukset
  • mobiilikäytettävyys
  • responsiiviset ja latautumisajaltaan nopeat sivustot
  • toimintavarmuus sekä teknisen ylläpidon varmuus

Cursorin uudessa sivustokokonaisuudessa haluttiin hyödyntää mahdollisuuksien mukaan aiemman sivuston sisältöjä. Sisältöjen rakenne, navigaatiomalli, käyttöliittymäratkaisut, esitystavat ja ylläpitotyökalut haluttiin kuitenkin luoda niin loppukäyttäjien kuin ylläpitäjien tarpeita vastaaviksi. Lisäksi myös verkkopalveluiden joustava ja toimittajariippumaton jatkokehittäminen huomioitiin.

Geniemin toteutuksessa kaikki saman katon alta

Sivustouudistusprojekti käynnistettiin yhdessä asiakkaan kanssa luomalla asiakaspolku- ja vaatimusmäärittelyt työpajatyöskentelynä. Työpajatyöskentelyissä yhdessä Cursorin kanssa syntyivät sivustouudistuskokonaisuuden rautalangat: sivujen toiminnallisuuden, rakenteen ja sisällön suunnittelu, sivustojen käyttöliittymä ja asiakaspolut, suurin osa sivuston lopullisesta visuaalisesta ilmeestä sekä vaatimusmäärittely, joka toimii sivustouudistuksen perustana määritellen sivuston teknisen toteutuksen.

Projektin toisessa vaiheessa toteutettiin WordPress Multisite -kokonaisuus, joka mahdollistaa kolmen erilaisen sivuston, eli Cursorin, Visit Kotka-Haminan ja Business Kotka-Haminan, hallinnan helposti yhden adminin kautta. Kaikkien kolmen sivuston ilme päivitettiin houkuttelevaksi ja nykyaikaiseksi yhdessä Cursor Oy:n ja sen kumppaneiden kanssa. Erityistä huomiota kiinnitettiin kävijäpolkuihin ja asioiden löydettävyyteen.

– Geniemin kanssa työskentely oli todella antoisaa ja yhteistyöhän vasta alkoi tästä. Jo nyt meillä on jatkotoimenpiteitä käynnissä., kertoo Heli Toikka.

Cursorin sivustouudistuksen myötä kolmea sivustoa hallitaan helposti

Cursorin WordPress-sivustouudistuskokonaisuudessa syntyivät nykyaikaiset sivut kolmelle keskenään erilaiselle instanssille. Erityisen kiitoksen kerää sivustojen helppo käytettävyys ja helppo hallinta yhdestä paikasta.

– Uudistus oli todella tarpeen ja se on otettu erittäin hyvin vastaan. Tuntuu upealta, kun sivut ovat nyt julkaistu ja niitä kehtaa esitellä. Sivut ovat todella hyvän näköiset ja helppokäyttöiset. Uudistus vastasi juuri siihen tarkoitukseen mitä haimme ja uusien sivujen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin., iloitsee Heli Toikka.

Sivuston jatkokehitys asiakkaan tarpeiden mukaan

Sivustouudistus jatkuu vielä julkaisun jälkeenkin. Projektin aikana ilmeni monia hyviä ideoita ja tarpeita, joita luodaan sivustolle jatkokehityksessä tuomaan lisäarvoa kävijälle.

– Haluan vielä kiittää hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa, kiitos., kiteyttää Heli Toikka sivustouudistusprojektin.

Miltä uudistetut verkkosivut näyttävät?

Onko mielessäsi laaja sivustouudistus?

Kerro meille tilanteestasi, niin annamme parhaat vinkkimme siihen, miten onnistut verkkosivustouudistuksessa. Suunnittelemme ja toteutamme WordPress-verkkopalveluita yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Ota yhteyttä, jutellaan!

Luitko jo nämä?

MutkatonKoti -verkkopalvelu auki tablet-näytöllä

Taskut / LähiTapiola Kiinteistövarainhoito

MutkatonKoti-verkkopalvelu

Tutustu projektiin

Riihimäen kaupunki

Riihimäen kaupungin uusi verkkosivusto, intranet ja erillissivustot

Tutustu projektiin
Kuluttajaliiton verkkosivusto käyttäjän puhelimessa

Kuluttajaliitto ry

Kuluttajaliiton verkkosivusto tukee uudistettuna paremmin jäsenhankintaa

Tutustu projektiin

Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Tietosuojaseloste*

Ota yhteyttä

Jussi Rajamäki Sales Lead

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Ota yhteyttä Jussiin, kun haluat kuulla lisää palveluistamme, tai kun haet yrityksellesi luotettavaa kumppania liiketoimintasi kokonaisvaltaiseen digitalisointiin ja digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen.

046 923 5277