Saavutettavuus - testaa, onko verkkosivustosi saavutettava

Digitaalinen saavutettavuus, toiselta termiltään esteettömyys on nykypäivän sivustojen perusominaisuus. Siksi kehitimmekin palvelun, jolla sivustosi saavutettavuuden taso testataan, arvioidaan ja raportoidaan. Autamme löytämään verkkopalvelustasi ongelmakohdat, jotka voivat heikentää digitaalista näkyvyyttäsi.
Pyydä arvio
Saavutettavuus - Daniel Koskinen, IAAP CWPA sertifioitu asiantuntija

Saavutettavuuden arviointipalvelu

Ratkaisu verkkopalvelusi käytettävyyden kipukohtien selvittämiseksi

Näin teemme sen:

Aloitamme kaikki arvioinnit skannaamalla sivuston Siteimprove-työkalulla. Valikoidut sivuston osiot ja käyttäjäpolut testataan tämän jälkeen manuaalisesti käyttämällä sivustoa näppäimistöllä ilman hiirtä, mm. näkövammaisten käyttämillä ruudunlukijoilla ja tietokoneen korkeakontrastisessa tilassa. Lisäksi käytämme osaan WCAG-onnistumiskriteereistä niitä varten erityisesti suunniteltuja testejä.

 

Olemme toteuttaneet saavutettavuusauditointeja muun muassa Helsingin kaupungin Verkelle, Sininauhaliitolle, Business Tampereelle, Tampereen Musiikkijuhlille ja Siilinjärven kaupungille.

 

Genie kurkottaa sekä nollia ja ykkösiä

Tätä saat, kun tilaat:

Sivustollesi räätälöidään kattava arviointi, jonka pohjalta rakennetaan raportti korjausehdotuksineen. Saat lopputuloksena raportin, jossa ongelmat ratkaisuehdotuksineen on lajiteltu kriittisyyden mukaan. Kunkin ongelman kohdalla yksilöidään, mitä WCAG-kriteeriä se rikkoo. Tämän jälkeen pystyt tekemään nopeitakin ratkaisuja sivustosi jatkokehityksen suhteen ja tarvittaessa listaamaan ne myös saavutettavuusselosteeseen. Jos saavutettavuusseloste tuntuu sinusta liian työläältä, autamme mielellämme.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Geniem Logo ja Genie-hahmo

Panostamme saavutettavuuteen, koska:

  • Eri arvioiden mukaan jopa 15-20% väestöstä on jokin sellainen vamma tai haitta, joka edellyttää saavutettavia digitaalisia ratkaisuja 
  • Uskomme, että internetin tulisi olla esteetön ja kaikenlaisten ihmisten käytettävissä
  • Täysin terveillä ihmisillä voi olla jokin väliaikainen vamma, joka estää esimerkiksi hiiren käytön
  • Käytettävyyden tulee olla kunnossa mahdollisimman monilla eri päätelaitteilla, eri tilanteissa
  • Tarve saavutettaville ja esteettömille ratkaisuille koskettaa lähes jokaista meistä jossain elämämme vaiheessa

 

Genie hahmoja

Saavutettavuusosaaminen ja -kokemus

Olemme Suomen ensimmäisiä kansainvälisen saavutettavuusjärjestön IAAP:n jäseniä. Saavutettavuusosaamista olemme rakentaneet jo useita vuosia. Annanpura on kouluttanut jo yli 20 asiantuntijaamme sekä saavutettavuuden suunnittelussa, toteutuksessa että testauksessa. Lisäksi useat asiantuntijamme ovat suorittaneet mm. IAAP:n ja muiden kansainvälisten organisaatioiden tarjoamia saavutettavuuskoulutuksia ja -sertifiointeja.

 

Tässä 5 valikoitua projektia, joissa saavutettavuus on ollut merkittävässä roolissa:

Geniem on kansainvälisen saavutettavuusjärjestön IAAP:n jäsen

Verkkosivuston käyttäminen voi jossain tapauksissa olla mahdotonta esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa. Tämä riippuu muun muassa siitä, millä tavalla värejä ja kontrasteja sivustolla käytetään. Tarkistamme tilanteen puolestasi!

Mikä on sivustosi nykytila?

Jätä tietosi, niin käymme sivustosi pääkohdat läpi ja annamme suosituksemme jatkotoimenpiteistä sekä hinta-arvion kattavalle saavutettavuuden arvioinnille:

Onko mielessäsi laajempi sivustouudistus?

Toteutamme laajatkin sivustouudistukset ammattitaidolla joustavasti ja kustannustehokkaasti.
Panostamme suunnitteluun ja tekniseen toteutusvarmuuteen, niin saat parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjiäsi houkuttelevan verkkopalvelun.

Tutustu Enterprise WordPress kehitykseemme

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Ota yhteyttä Jussiin, kun sivustosi kaipaa testausta saavutettavuuden suhteen. Kerro Jussille myös muista digitaalisten palveluidesi ideoista tai ongelmakohdista.

+358 46 923 5277

Kirjoituksiamme saavutettavuudesta

Saavutettavuus - vinkkejä esteettömän sisällön tuottamiseen verkkosivuille

Teknisessä toteutuksessa keskitytään usein verkkopalvelun käyttöliittymän saavutettavuuteen, mutta käyttäjän kannalta yhtä tärkeää on varsinaisen sisällön saavutettavuus eli esteettömyys. Tässä artikkelissa annamme pikavinkkejä siihen, miten tuotat saavutettavaa sisältöä.

Lue artikkeli

Saavutettavuus ja sen liiketoimintahyödyt

Yhä suurempi osa sekä kaupallisista, että julkisista palveluista ovat siirtyneet tai siirtymässä digitaalisiksi. Tämä asettaa verkkopalveluiden haltijoille vastuun siitä, ettei osaa käyttäjistä jätetä ulkopuolelle. Sovelluksen tai verkkopalvelun digitaaliseen esteettömyyteen eli saavutettavuuteen panostaminen on jo ihmisten tasavertaisen kohtelun vuoksi tärkeää, mutta tuo myös organisaatiolle hyötyjä.

Lue artikkeli

Kansainvälinen IAAP-saavutettavuusjärjestö - mikä se on?

Geniem on ollut keväästä 2019 lähtien kansainvälisen saavutettavuusjärjestön IAAP:n organisaatiojäsen (International Association of Accessibility Professionals). Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin järjestöstä ja siitä, miten se edistää digitaalisen saavutettavuuden osaamista meillä ja muualla.

Lue artikkeli