Verkkopalveluiden saavutettavuus
Suomessa on yli miljoona ihmistä, jotka tarvitsevat saavutettavuutta ja joilla on vaikeuksia hoitaa normaaliin arkeen kuuluvia asioita. Verkkopalveluiden suunnittelussa ja toteuttamisessa onkin tärkeää huomioida myös niiden saavutettavuus.
Saavutettavuus tarkoittaa helpommin käytettäviä verkkopalveluita ja tätä voidaan arvioida WCAG-standardin avulla. Saavutettavuusdirektiivin tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta, jotta kukaan ei jää palveluiden ja yhteiskunnan ulkopuolelle: hoitamaan asiansa verkossa ja asioimaan esimerkiksi kunnan sivuilla.
Verkkopalveluiden saavutettavuustasoja on erilaisia. Julkiset toimijat ovat pakotettuja noudattamaan saavutettavuusdirektiiviä, mutta myös yritysten olisi hyvä ottaa huomioon saavutettavuus verkkosivustoillaan.

Selvitämme verkkopalveluidesi käytettävyyden
Ovatko verkkopalvelusi saavutettavat?
Digitaalinen saavutettavuus, toiselta termiltään esteettömyys, on verkkosivustojen perusominaisuus. Kehitimme palvelun, jolla testataamme, analysoimme ja raportoimme sivustosi saavutettavuuden tason. Autamme löytämään verkkopalvelustasi ongelmakohdat, jotka voivat heikentää digitaalista näkyvyyttäsi.
Teemme auditoinnin uusimpaan, kansainväliseen WCAG-kriteeristöön pohjautuen. Myös WCAG 2.2 -uudistukset otetaan huomioon. Auditoinnissa hyödynnämme manuaalisen testaamisosaamisemme lisäksi automaattisia saavutettavuustyökaluja, joilla löydämme suurimman osan saavutettavuuspuutteista.
Miksi saavutttaviin verkkopalveluihin tulee panostaa? Tutustu saavutettavuusaiheisiin artikkeleihimme.
Verkkosivuston käyttäminen voi jossain tapauksissa olla mahdotonta esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa. Tämä riippuu muun muassa siitä, millä tavalla värejä ja kontrasteja sivustolla käytetään. Tarkistamme tilanteen puolestasi!
Saavutettavuusosaaminen ja -kokemus
Olemme Suomen ensimmäisiä kansainvälisen saavutettavuusjärjestön IAAP:n jäseniä. Saavutettavuusosaamista olemme rakentaneet jo useita vuosia. Annanpura on kouluttanut jo yli 20 asiantuntijaamme sekä saavutettavuuden suunnittelussa, toteutuksessa että testauksessa. Lisäksi useat asiantuntijamme ovat suorittaneet mm. IAAP:n ja muiden kansainvälisten organisaatioiden tarjoamia saavutettavuuskoulutuksia ja -sertifiointeja.
Olemme toteuttaneet saavutettavuusauditointeja muun muassa Helsingin kaupungin Verkelle, Sininauhaliitolle, Business Tampereelle, Tampereen Musiikkijuhlille ja Siilinjärven kaupungille.
Sivuston ulkoasu ja toiminnallisuudet ovat myös saaneet kehuja. Ja tietenkin myös saavutettavuusnäkökulma on huomioitu.
Senni Moksu, viestintäpäällikkö, Lahden kaupunki
Referenssit
Tutustu saavutettaviin verkkopalveluihin – tässä toteutuksiamme, joissa saavutettavuus on ollut merkittävässä roolissa:


Kokkolan kaupunki
400-vuotiaan Kokkolan kaupungin verkkosivustouudistuksen kärkinä asukaslähtöisyys, käytettävyys, tiedon löydettävyys ja saavutettavuus
Tutustu projektiin
Lahden kaupunki
Lahden kaupungin WordPress-verkkosivustouudistus onnistui yli odotusten ja aikataulussa sekä budjetissa pysyen
Tutustu projektiinMikä on verkkopalvelusi saavutettavuuden nykytila?
Jätä yhteystietosi, niin käymme sivustosi pääkohdat läpi ja annamme suosituksemme jatkotoimenpiteistä sekä hinta-arvion kattavalle saavutettavuuden arvioinnille.
Ota yhteyttä

Jani Mäki
Sales Manager
Ota yhteyttä Janiin, kun haluat kuulla lisää saavutettavuuspalveluistamme. Jani kertoo mielellään lisätietoja.
jani.maki@geniem.com