Jana-paikkatietoalustan avulla asiakkaasi löytävät palvelusi

Jana-paikkatietoalusta vie asiakkaasi vaivattomasti palveluidesi pariin. Janasta on hyötyä erilaisille toimialoille – paikkatiedon avulla palvelusi käyttäjä saa monipuolista infoa palveluistasi sekä reaaliaikaista tietoa tarjoomassasi tapahtuvista muutoksista. Jana-paikkatietoalustan avulla voit tuottaa tietoa erilaisista ajankohtaisista sekä nopeaa reagointia edellyttävistä toimenpiteistä: esimerkiksi tiedon siitä, että valittu reitti on suljettu, jolloin Jana neuvoo asiakkaasi oikealle reitille.

Jana-paikkatietoalusta on jotain muuta kuin kaavoitustyökalu, eikä sitä ole luotu viranomaiskäyttöön. Sinun ei siis tarvitse olla maanmittaaja hyötyäksesi paikkatiedosta.

Palvelun pihvi on hallintatyökalu

Jana-paikkatietoalustan hallinnasta syötettyä sisältöä voidaan esittää loppukäyttäjille esimerkiksi mobiilisovelluksessa, jossa loppukäyttäjän sijainti voi olla ohjaava tekijä siinä, mitä ilmoituksia tai ohjaavaa sisältöä loppukäyttäjä näkee. Paikkatietoalustan avulla sisältöä voidaan esittää myös korkeammalla tasolla muissa verkkopalveluissa, esimerkiksi upotuksella, joka lataa palvelusta vaikka kaikki uimavesien lämpötilat, tapahtumien aikataulut, hiihtolatujen kuntotiedot jne.

Mobiilissa paikkatietoalusta tarjoaa henkilökohtaisempaa käyttökokemusta yksittäisen käyttäjän liikkeiden perusteella. Verkkosivujen kautta on mahdollista esittää yleisemmän tason sisältöjä, josta isompi massa käyttäjiä hyötyy kerralla.

Ota yhteyttä ja sovi esittely
Jana-paikkatietoalusta

Jana-paikkatietoalusta ei ohjaa asiakastasi jonon jatkoksi, täydelle parkkipaikalle tai auraamattomalle ladulle.

Jani Mäki, Sales Manager, Geniem
Jana paikkatietoalusta

Mitä on paikkatieto?

Paikkatieto on tietoa, johon voidaan liittää maantieteellinen sijainti – paikkatieto on siis tietoa kohteesta, jonka sijainti tunnetaan ja se sisältää aina viittauksen tiettyyn paikkaan tai alueeseen. Paikkatieto voi kuvata myös erilaista toimintaa, jolla on sijainti.

Paikkatietojärjestelmä eli GIS (Geographic Information System) on järjestelmä, jonka avulla voidaan tuottaa, tallentaa, hallita, analysoida ja/tai esittää paikkatietoa. Paikkatietojärjestelmä koostuu laitteistoista, ohjelmistoista, paikkatietoaineistoista, käyttäjistä ja käytänteistä.

Mitä hyötyä on paikkatiedosta?

Paikkatiedon soveltamismahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Paikkatiedon hyödyntäminen avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia yrityksille, julkiselle sektorille, erilaisille järjestöille ja myös yksittäisille kansalaisille.

Paikkatietoa hyödyntämällä voit tehdä yrityksessä tai organisaatiossa parempia päätöksiä ja tarjota parempaa asiakaskokemusta suunnittelemalla yrityksesi tai organisaatiosi palvelut siten, että ne vastaavat paremmin kuluttajien tarpeita. Tämän myötä syntyy kustannussäästöjä.

Jana paikkatietoalusta
Jana-paikkatietoalusta

Miksi valita Jana-paikkatietoalusta?

Jana-paikkatietoalustan tarjoaman paikkatiedon avulla voit osallistaa kuluttajia käyttämään tarjoamiasi palveluita ja tuottaa näin lisäarvoa liiketoimintaasi.

Janaa on palveluntarjoajan helppo käyttää ja siinä oleva valmiiksi tuotteistettu teknologia-alusta mahdolistaa sen, että vaaditaan vähän manuaalista työtä, jolloin säästyy aikaresurssia ja täten on mahdollista kohdistaa säästynyt aika toisaalle.

Jana-paikkatietoalusta asettaa palvelusi ja niiden käyttäjät samalla kartalle

Jani Mäki, Sales Manager, Geniem

Toimialat ja käyttökohteet, joissa voidaan hyödyntää Jana-paikkatietoalustaa

 • Virkistyskäyttö, vapaa-aika, tapahtumat: esim. retkeilyreitin laavujen sijainnit, festarialueen sisäänkäyntien ja esiintymislavojen sijainnit, kuljetustavaran nouto- ja jättöpaikkojen sijainnit jne.
 • Kun kunta haluaa tarjota kuntalaisille tietoa erilaisista liikunta- ja virkistäytymismahdollisuuksista.
 • Kun rallitapahtuma haluaa tarjota alueelle saapuville katsojille parempaa tietoa salllituista parkkialueista, niiden täyttöasteista ja sallituista katsoja-alueista radan reunalla.
 • Messut ja tapahtumat: esim. reitti kuormanpurkuun messuosastolle ja siinä tapahtuvat muutokset
 • Laskettelukeskukset: latureittien sijainti ja esim. niiden auraustilanne, kelkkareitit ja esim. niiden aukiolotianne, parkkipaikkojen täyttöaste, hiihtohissien jonotilanne, ravintoloiden aukioloajat ja esim. lounastarjoukset
 • Huvipuistot: laitteiden jonotustilanne, parkkipaikkojen täyttöaste, ravintoloiden ajankohtaiset tiedot
 • Yhteenvetona: Janasta on hyötyä kaikissa tarjoamissasi palveluissa ja niihin liittyvissä ajankohtaisissa tiedoissa, joita palvelusi käyttäjä tarvitsee.
 • Jana-paikkatietoalusta on integroitavissa KaupunkiAppikseen eli kuntalaisille ja matkailijoille toteuttamaamme mobiilisovellukseen.

Jana-paikkatietoalustan avulla voit tarjota aiempaa tarkempaa sijaintiin pohjautuvaa palvelutietoa ja parantaa sitä kautta yleistä palvelukokemusta. Sen suurin hyöty on palvelusisällön ja palveluidesi käyttäjän sijainnin yhdistäminen paremmaksi ja henkilökohtaisemmaksi palvelukokemukseksi. Jana-paikkatietoalusta on integroitavissa myös toteuttamaamme KaupunkiAppis-mobiiliisovellukseen.

Jani Mäki, Sales Manager, Geniem

Mitä Jana-paikkatietoalustalla voi toteuttaa?

Paikkatietoalustalle voi rakentaa karttapohjaisen palvelun, jossa voit lisätä kartalle seuraavat ominaisuudet:

Geniem hahmo

Alue

Voit lisätä Jana-paikkatietoalustalle alueen, johon liittyy erilaista tietoa. Voit lisätä alueeseen myös yksittäisiä lisäkohteita ja alialueita, jotka näytetään kartalla pääkohteen yhteydessä. Esim jos festivaalialue on pääkohde, niin alikohteena voi toimia vaikka yksittäinen pysäköinti- tai anniskelualue ja niihin voi myös erikseen navigoida pääkohteen sisällä.

Geniem hahmo

Reitti

Voit lisätä Jana-paikkatietoalustalle reitin, johon liittyy erilaista tietoa, esim. hiihtolatu, johon liittyy reitin pituus, reitin korkeuserot, mahdollinen valaistus, hiihtotyyli, kiertosuunta, huoltoväli, ladun kunto jne. Voit lisätä reittiin myös yksittäisiä kohteita, kuten yllämainitut parkkipaikat, tien ylityskohdat, vaaralliset laskut jne. Osaan näistä voi liittää myös käyttäjän sijainnin perusteella automaattisesti lähetettävät push-viestit.

Geniem hahmo

Yksittäinen kohde (POI)

Voit lisätä yksittäisen kohteen (POI), joka on piste kartalla ja johon liittyy tietosisältöä. Hyvä esimerkki yksittäisestä POIsta voisi olla esim yksittäinen kulttuurikohde, kuten patsas, suihkulähde jne. Myöhemmässä vaiheessa yksittäisistä kohteista voi muodostaa myös reittikokonaisuuksia esim matkailijoita varten.

Geniem hahmo

Geoaita (geofence)

Voit lisätä kohteille myös geoaitoja (geofence), joka on alue kartalla, joka laukaisee toiminnallisuuden, kun käyttäjä joko liikkuu Geoaidalle määritetyn alueen sisään tai poistuu sen sisästä. Riippuen mitä sillä halutaan viestiä. Geoaitaan voidaan kytkeä ilmoituksia tai jopa kyselyitä.

Synergiasta hyötyjä kaikille

Vaikkakin alustaa on alunperin alettu kehittämään nimenomaan Tampereen kaupungin tarpeisiin, on yhteisestä kehityksestä hyötyä kaikille mukana oleville tahoille, niin yksityisille kuin julkisille. Meillä on ollut ilo tehdä tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä Tampereen kaupungin kanssa Tampere.Finland-mobiilisovelluksen kehityksen merkeissä ja se jatkuu edelleen kuten tähänkin asti.

Sovellusalustan tekninen arkkitehtuuri on alusta asti kehitetty laajennettavaksi, huomioiden erilaisten toimijoiden monipuoliset tarpeet, kaikkia toiminnallisuuksia ei tarvitse kerralla ottaa käyttöön, jos näin ei haluta.

Jana-paikkatietoalustan hallinta on helppoa

Lyhyesti hallinta pitää sisällään seuraavat, helppokäyttöiset toiminnallisuudet:

 • Muokattava koontinäkymä
 • Kohteiden luonti ja hallinta
 • Aktiviteettien luonti ja hallinta
 • Käyttäjätasot ja -hallinta
 • Organisaatitasojen hallinta
 • Push-viestien automatisointi ja lähettäminen
 • Analytiikka

Kiinnostuitko? Pyydä esittely Jana-paikkatietoalustasta.

Jätä meille yhteystietosi, niin jutellaan lisää.

Tietosuojaseloste*
Jani Mäki

Jani Mäki

Sales Manager

Jani vastaa mielellään kaikkiin Jana-paikkatietoalustaan liittyviin kysymyksiin. Laita viestiä tai pirauta Janille!

040 545 7814