Digitaalisella palvelumuotoilulla lisää tulosta sekä tyytyväisiä ja sitoutuneita asiakkaita!

Asiakaskokemuksen kehittäminen on kestävän ja kannattavan liiketoiminnan elinehto. Fyysisen ja digitaalisen toimintaympäristön murtaessa toistensa muureja, menestyjiä ovat he, jotka ymmärtävät hyödyntää teknologian mahdollisuudet omaksi sekä asiakkaidensa parhaaksi. Geniem Service Lab auttaa varmistamaan, että Sinä kuulut heihin.
Pyydä tarjous!
Käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu Geniemillä

Service Lab

Asiakaslähtöisellä työpajatyöskentelyllä innovatiivisiin ratkaisuihin

Mikä on Geniem Service Lab?

Riskitön ja kustannustehokas menetelmä kehittää digitaalisia palveluja, ratkaista ongelmia asiakaslähtöisesti sekä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Service Labissa asetetaan ensin päämäärä – esimerkiksi asiakaspalvelun työtaakan vähentäminen digitaalisten prosessien kehittämisellä – jonka jälkeen ideoidaan palvelua yhteisissä työpajoissa, joiden perusteella tuotetaan testattava prototyyppi.

 

Asiakaslähtöisen ajattelun avulla emme rakenna ainoastaan tyylikkäitä ja toimivia käyttöliittymiä, vaan digitaalisia palveluita, jotka vahvistavat asiakaskokemusta ja vastaavat liiketoimintasi tavoitteita.

Miksi digitaalinen palvelumuotoilu on tärkeää?

Asiakaskokemus on nykyaikaisen yrityksen tärkein kilpailuvaltti ja lähes jokaiseen palveluun liittyy digitaalinen ratkaisu.

 

Service Labin avulla saat uusia näkökulmia tuottamaasi asiakaskokemukseen, sisäisiin prosesseihin sekä digitalisaation mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa.

Mitä hyödyn Service Labista?

Sen sijaan, että aloitetaan kehitystyö epämääräisillä dokumenteilla ja lukemattomien iteraatiokierrosten jälkeen todetaan, ettei idea toimikaan – Service Lab perustuu työpajamuotoiseen työhön, jossa yhdessä ideoimme, luonnostelemme ja arvioimme erilaisia ratkaisuja. Syntyneistä ideoista ja luonnoksista luomme interaktiivisen prototyypin, jota testataan oikeilla asiakkailla.

 

Varsinaisen kehitysvaiheen alkaessa voimme keskittyä yksityiskohtien hiomiseen, sillä tiedämme jo idean toimivan.

 

Sinulta säästyy aikaa ja rahaa.

 

Service Labiin voit saada rahoitusta innovaatiosetelillä, jos tuote- tai palveluideasi omaa kansainvälista kasvupotentiaalia. Lue aiheesta lisää tästä.

Suunnitteluprosessi – näin asiasi etenee

Muotoilemme palvelusi neljässä vaiheessa, joissa tuotetaan yhteistyön, oivallusten sekä konkreettisen tekemisen kautta käyttövalmis ja hyväksi todettu kokonaisuus digitaalisen palvelutoteutuksesi pohjaksi.

1

Tutki: Määritetään kehys, jonka sisällä toimitaan. Mitä tavoitellaan? Mitä pohjatietoa on olemassa ja mitä pitää kerätä? Mikä olisi paras tiimi työpajoihin?

2

Eläydy: Matkataan palvelupolku. Tarkastellaan toimintamalleja käyttäjien näkökulmasta. Mitä käyttäjä haluaa saavuttaa? Miten hänet ohjataan tavoitteeseensa?

3

Ideoi: Luonnostellaan ja muotoillaan palvelua. Innovoidaan vapaasti, löydetään käyttäjätarinoille konkreettinen muoto ja tehdään niistä prototyyppi.

4

Kokeile: Kokeillaan konseptin toimivuutta loppukäyttäjillä, ja parannetaan sitä palautteen perusteella.

5

Lopputulos: Teille jää vapaaseen käyttöön prototyyppi ja konseptikuvaus Service Labissa tuotetusta ideasta. Työpajojen jäljiltä olette myös todennäköisesti tietoisempia yrityksen sisäisistä kuvioista ja osaatte katsoa liiketoimintaanne usemmasta eri näkökulmasta. Vaikka ette lopulta toteuttaisikaan prototyyppiä vastaavaa palvelua, se voi toimia teillä suunnan näyttäjänä ja inspiraation lähteenä liiketoimintanne digitalisoimisessa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

046 923 5277

Referenssitoteutuksia

Yh Kodit kuvituskuva

YH Kodit – ilmeen kevyestä päivityksestä täyteen uudistusmyllytykseen

YH Kodit on ollut asiakkaanamme jo pitkään. Pitkäaikaisten asiakkaidemme kohdalla välillä käy niin, että tieto Geniemin kehityksestä koodifirmasta suunnittelulähtöiseksi softataloksi on viuhunut ohi korvien ja YH Kodit olivat autuaan tietämättömiä, että Geniemillä on talon sisällä nykyään kokonainen tiimi suunnittelijoita. Oli hienoa, kun pystyimme yllättämään positiivisesti ja tarjoamaan aiempaa monipuolisempaa palvelua.

Lue lisää
Pohjantähti - Geniem referenssikuva

Pohjantähden sivustouudistus – tarkoin harkittu kokonaisuus

Saimme ilon ja kunnian suunnitella ja toteuttaa Pohjantähdelle uuden verkkosivuston. Pohjantähti ei lähtenyt uudistukseen valmistautumattomana, vaan taustalla oli jo kattava konsultin kanssa tehty vaatimusmäärittely, sivustokartta ja lista sivuilta vaadittavista ominaisuuksista.

Lue lisää
tukiliitto-kuvaaja-jari-luomanen

Tukiliiton sivustouudistus

Kun Tukiliiton kanssa lähdettiin uudistamaan sivustoa, oli lähtökohtana yhdistää viisi sivustoa, tiivistää sisältöjä ja jaotella sisällöt helposti saavutettaviksi kokonaisuuksiksi. Koska sivuston yhtenä pääkohderyhmänä on vammaiset, oli saavutettavuus/esteettömyys kaiken kaikkiaan keskeinen tavoite sivustoa suunnitellessa ja kehitettäessä.

Lue lisää

Kirjoituksiamme aiheesta

Verkkopalveluprojektin ei tarvitse olla iso mörkö

Monimutkaisten kokonaisuuksien hahmotus ilman konkretiaa on vaikeaa ja turhauttavaa. Siksi jo palvelukehityksen alkuvaiheessa kannattaa kommunikoida konkreettisten prototyyppien avulla.

Lue juttu

Lean UX - avointa kehittämistä nopeilla protoilla

Tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman nopeasti toimivaa softaa, jota testaamalla saadaan jatkuva oppimissykli pyörimään aikaisessa vaiheessa. Lean UX -menetelmä on viimeisimpiä hypetyksen aiheita softa-alalla. Oli se sitten kaiken hurraamisen arvoinen tai ei, nyökyttelemme hyväksyvästi päitämme sen alleviivaamalle nopeiden protojen käyttämiselle. Maalaisjärjellä kun tiivistää, niin kyse on siitä, että tekemällä oppii. Seuraavaksi sneak peek meidän tekemiseen. Mennään Lean UXn teorian kautta, mutta älkäätte torkahtako!

Lue juttu

Pyydä tarjous digitaalisesta palvelumuotoilusta!

Jätä tietoja palvelustasi (esim. verkko-osoite), niin arvioimme sen lähetämme tarjouksen palvelumuotoilusta.