Design ja käytettävyys

Osaavalla ja huolellisella suunnittelulla voidaan säästää kustannuksia etenkin palvelun teknisestä kehitysvaiheesta. Kun palvelun idea ja konsepti on huolella validoitu, tekninen kehitys sujuu paljon suoraviivaisemmin. Omalta design-tiimiltämme saat kaiken ohjelmisto- tai sivustoprojektiin tarvitsemasi palvelun.
Kuinka voimme auttaa?
Käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu Geniemillä

Suunnittelupalvelut

Näissä olemme hyviä!

Digitaalinen palvelumuotoilu

Palvelumuotoilumenetelmillä haetaan uusia näkökulmia ja innovaatioita toiminnan kehittämiseen. Työpajatyöskentelyssä keskitytään oleelliseen ja pintaraapaisun sijaan paneudutaan kunnolla ennalta määriteltyihin ongelmakohtiin. Kun asioita on riittävästi tutkittu ja hutkittu voidaan siirtyä konkretian pariin konseptoinnin ja käyttöliittymäsuunnittelun kautta.

Digitaalinen palvelumuotoilu - Geniem

Konseptointi

Kokemuksemme perusteella digitaalisen palvelun uudistaminen työllistää sinua yllättävän paljon. Siksi suosittelemme, että panostamme yhdessä huolelliseen suunnitteluun ja konseptointiin. Toteutamme ratkaisun konseptoinnin ja prototyypin palvelusta, jotta ideaa voi testata oikeilla käyttäjillä ilman, että yhtäkään riviä koodia on kirjoitettu.

Geniem Konseptointi

UI/UX, eli käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelu

Käyttöliittymäsuunnittelu vastaa siitä, millaisia näkymiä ja millaisia käyttöliittymäelementtejä palvelu sisältää ja miten ne toimivat. Käyttökokemussuunnittelussa taas otetaan kantaa esimerkiksi siihen, miten käyttäjä navigoi verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessa. Oli suunnitteluvaihe mikä tahansa, on suunnittelijan tehtävänä huolehtia digitaalisen palvelun kokonaisvaltaisesta käyttökokemuksesta, tehden käyttäjälähtöisiä ratkaisuja, jotka juontavat asiakkaan liiketoiminnan tavoitteisiin.

Geniem Käyttöliittymäsuunnittelu (UI)

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu vastaa siitä, miltä palvelu näyttää ja miltä se tuntuu ollen näin suora jatkumo käyttöliittymäsuunnittelulle, eli UI-suunnittelulle. Suunnittelu voidaan tehdä nojaten olemassa oleviin brändimateriaaleihin tai täysin tyhjältä pöydältä. Usein visuaalinen suunnittelu tehdään käyttöliittymäsuunnittelun yhteydessä.

Visuaalinen suunnittelu - Geniem

 

Suunnittelu ja toteutus saman katon alta

Innovaatiosetelillä rahoitusta suunnittelutyöhön

Suunnittelupalveluihimme voit saada rahoitusta innovaatiosetelillä, jos tuote- tai palveluideasi omaa kansainvälistä kasvupotentiaalia.

Tutustu innovaatioseteliin


Mitä palveluasi haluaisit kehittää tai digitalisoida?

Jätä tietoja palvelustasi (esim. verkko-osoite), niin arvioimme sen lähetämme tarjouksen palvelumuotoilusta.

Referenssitoteutuksia

Merenrantanäkymä Vaasan seudun alueelta

Vaasan seudun sivustouudistus

Uudistimme vuosien 2018 ja 2019 aikana Vaasan kaupungin sivuston projektissa, jossa yhdistettiin samalla neljä eri sivustoa yhdeksi. Ennen Vaasan kaupungin, Vaasan seudun, Vaasan matkailun ja Merenkurkun maailmanperintökohteen sivustot olivat omia irrallisia kokonaisuuksiaan, joiden välillä kuntalaiset, matkailijat, muuttajat, opiskelijat ja yritysten edustajat sukkuloivat.

Lue lisää toteutuksesta
Pohjantähti - Geniem referenssikuva

Pohjantähden sivustouudistus – tarkoin harkittu kokonaisuus

Saimme ilon ja kunnian suunnitella ja toteuttaa Pohjantähdelle uuden verkkosivuston. Pohjantähti ei lähtenyt uudistukseen valmistautumattomana, vaan taustalla oli jo kattava konsultin kanssa tehty vaatimusmäärittely, sivustokartta ja lista sivuilta vaadittavista ominaisuuksista.

Lue lisää toteutuksesta
Yh Kodit kuvituskuva

YH Kodit – ilmeen kevyestä päivityksestä täyteen uudistusmyllytykseen

YH Kodit on ollut asiakkaanamme jo pitkään. Pitkäaikaisten asiakkaidemme kohdalla välillä käy niin, että tieto Geniemin kehityksestä koodifirmasta suunnittelulähtöiseksi softataloksi on viuhunut ohi korvien ja YH Kodit olivat autuaan tietämättömiä, että Geniemillä on talon sisällä nykyään kokonainen tiimi suunnittelijoita. Oli hienoa, kun pystyimme yllättämään positiivisesti ja tarjoamaan aiempaa monipuolisempaa palvelua.

Lue lisää toteutuksesta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Teemme myös erillisiä verkkopalvelujen konseptointi- ja määrittelyprojekteja, joten pyydä tarjous Jussilta.

+358 46 923 5277

Kirjoituksiamme aiheesta

Verkkopalveluprojektin ei tarvitse olla iso mörkö

Monimutkaisten kokonaisuuksien hahmotus ilman konkretiaa on vaikeaa ja turhauttavaa. Siksi jo palvelukehityksen alkuvaiheessa kannattaa kommunikoida konkreettisten prototyyppien avulla.

Lue artikkeli

Lean UX - avointa kehittämistä nopeilla protoilla

Tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman nopeasti toimivaa softaa, jota testaamalla saadaan jatkuva oppimissykli pyörimään aikaisessa vaiheessa. Lean UX -menetelmä on viimeisimpiä hypetyksen aiheita softa-alalla. Oli se sitten kaiken hurraamisen arvoinen tai ei, nyökyttelemme hyväksyvästi päitämme sen alleviivaamalle nopeiden protojen käyttämiselle. Maalaisjärjellä kun tiivistää, niin kyse on siitä, että tekemällä oppii. Seuraavaksi sneak peek meidän tekemiseen. Mennään Lean UXn teorian kautta, mutta älkäätte torkahtako!

Lue artikkeli