Innovaatiosetelillä vipuvartta palvelukehitykseen

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Innovaatiosetelin avulla on tarkoitus löytää yrityksille uusia avauksia liiketoimintansa kasvun tueksi ja kannustaa yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin.
Lue lisää ja tee hakemus
robotti

Mikä on innovaatioseteli?

Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Voit käyttää sen innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan. Innovaatiosetelillä voit hankkia palveluita esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä, yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Lähde: Business Finland

Voit saada innovaatiosetelin…

jos sinulla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on kansainvälistä kasvupotentiaalia ja johon liittyen:

  • haluat nopeasti selvittää sen jatkokehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien, testauksen ja kokeilujen avulla
  • tarvitset ulkopuolisen asiantuntijan lausuntoa, arviota ja testaus- tai mittauspalvelua
  • tarvitset tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin, kuten uutuus-, patentoitavuus- sekä toiminnanvapaustutkimuksiin tai apua näiden hakuprosessiin.
  • haluat hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintasi kehittämisessä
  • sinulla on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitset apua

 

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista

  • tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu)
  • kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
  • innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
  • innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
  • tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelu

 

Geniem Service Lab

Geniem Service Lab on riskitön ja kustannustehokas menetelmä kehittää digitaalisia palveluja, ratkaista ongelmia asiakaslähtöisesti sekä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Service Labissa asetetaan ensin päämäärä – esimerkiksi asiakaspalvelun työtaakan vähentäminen digitaalisten prosessien kehittämisellä – jonka jälkeen ideoidaan palvelua yhteisissä työpajoissa, joiden perusteella tuotetaan testattava prototyyppi. Asiakaslähtöisen ajattelun avulla emme rakenna ainoastaan tyylikkäitä ja toimivia käyttöliittymiä, vaan digitaalisia palveluita, jotka vahvistavat asiakaskokemusta ja vastaavat liiketoimintasi tavoitteita.

Lue lisää Service Lab -palvelustamme.

 


Kerro ideastasi lyhyesti, niin arvioimme potentiaalisi saada innovaatioseteli.

Kerro meille ideastasi lyhyesti, niin arvioimme potentiaalisi saada innovaatioseteli

Näin haet innovaatioseteliä

1

Kerro meille tarpeestasi, autamme ideasi kehittämisessä tai ongelmanratkaisussa. Laadimme yhdessä työsuunnitelman.

2

Tee hakemus Business Finlandin asiointipalvelussa. Huomaa, että projektin vastuullisen johtajan on oltava yrityksenne palveluksessa. Geniem ei siis voi hakea seteliä yrityksenne puolesta. Hakemus pyritään käsittelemään kahden viikon kuluessa sen saapumisesta Business Finlandiin. Kysy tarvittaessa lisätietoja innovaatiosetelin tiimiltä, yhteystiedot ovat tämän sivun lopussa.

3

Haettavan innovaatiosetelin arvo on aina 6 200 euroa (5000 euroa + alv). Jos ostettavan asiantuntijapalvelun määrä muodostuu suuremmaksi, yrityksesi maksaa itse erotuksen. Innovaatioseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämispäivämäärästä. Vuonna 2020 rahoitusmalli muuttuu ja innovaatioseteliä hakevalle tulee 1000 € omavastuu. Business Finland rahoittaa jatkossa 4000 € + alv.

4

Hyväksy rahoituspäätös asiointipalvelussa. Henkilöllä, joka hyväksyy päätöksen yrityksen puolesta, tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Hyväksyjän tulee kirjautua asiointipalveluun suomi.fi-tunnistautumisen kautta, jotta nimenkirjoitusoikeus saadaan vahvistettua.

5

Laadi loppuraportti asiointipalvelussa viimeistään neljän kuukauden kuluttua päätöksen voimassaoloajan päättymisestä. Rahoituksen maksaminen palveluntuottajalle edellyttää, että rahoituksen saaja on toimittanut sekä rahoituspäätöksen hyväksymisilmoituksen että loppuraportin.

Onko sinulla idea? Ota yhteyttä!

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

"Autamme sinua innovaatiosetelihakemuksessa, minkä jälkeen viemme ideasi ketterästi konseptiksi ja siitä toteutuneeksi palveluksi tai tuotteeksi, joten otathan rohkeasti yhteyttä!"

+358 46 923 5277