Työpalaveri - rentoa rekryämistä

Työpalaveri ei ole haastattelu vaan yhteinen neuvottelu- ja tutustumistilaisuus. Se on molemmille osapuolille hetki, jossa voimme puhua niistä asioista, jotka kokee tärkeäksi yhteistyön kannalta.

Meillä ei ole ikinä ollut jäykkää runkoa, jonka perusteella haastattelemme työnhakijaa, vaan tilaisuudessa kartoitamme enemmän, miten voisimme tehdä yhteistyötä. Totta kai on asioita, joita me haluamme kertoa yrityksestämme ja työnhakija itsestään, mutta tilaisuudet voivat olla hyvin erilaisia toisistaan.

Noin puoli vuotta sitten, kiitos työnhakijan positiivisen palautteen, vaihdoimme työhaastattelu-nimikkeen työpalaveriksi. Koemme, että haastattelu sanana ei kuvasta alkuunkaan sitä, minkälainen tilaisuus on kyseessä, kun kutsumme työnhakijan toimistollemme. Meillä työnhakijat kutsutaan yhteiseen palaveriin, ei haastatteluun. Hienoa että Vincit on myös huomannut saman 🙂

Työpalaveri ei ole haastattelu vaan yhteinen neuvottelu- ja tutustumistilaisuus. Se on molemmille osapuolille hetki, jossa voimme puhua niistä asioista, jotka kokee tärkeäksi yhteistyön kannalta.

Rentoa rekryämistä

Työpalaveri on vuorovaikutteinen, avoin ja rento keskustelu, jossa vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia. Emme käy jähmeästi läpi haastattelurunkoa, jossa työnhakija vastaa kysymyksiin ja hänelle annetaan lopuksi viisi minuuttia aikaa esittää omia kysymyksiä. Palaverissa kerromme avoimesti meidän historiastamme, osaamisestamme, projekteistamme ja kulttuuristamme, ja totta kai vastaamme kaikkiin kysymyksiin mitä työnhakija meille esittää. Meillä ei ole 20 sliden esitelmää yrityksestämme, vaan kerromme omin sanoin ja esimerkein minkälainen yritys olemme.

Olen hyvin kiitollinen antamastanne mahdollisuudesta ja arvostan toimintatapaanne (haastattelu + osaamistesti). Tämä on ollut paras työpaikanhakukokemukseni IT-alalta!

työnhakija, Otto Hyyrynen

Työpalaveri kestää noin tunnin (toki tässä ei ole määritelty minimi- tai maksimiaikaa vaan menemme fiiliksen mukaan), jonka aikana pyrkimys on tutustua henkilöön niin hyvin, ettei toista haastattelukierrosta tarvita. Käytämme mielummin runsaasti aikaa yhteen työpalaveriin kuin tapaamme monta kertaa lyhyesti. Mikäli työnhakija saapuu toimistollemme muualta kuin Tampereelta, viemme hänet syömään työpalaverin jälkeen – joskus isolla porukalla, joskus mukaan lähtevät vain palaveriin osallistuneet.

Koodareille, jotka kutsumme työpalaveriin lähetämme tehtävän ratkaistavaksi ennen työpalaveria. Tällä tavoin pyrimme minimoimaan työpalaverin tekniseen liibalaabaan kuluvaa aikaa. Saamme konkreettisen työnäyttteen, jonka pohjalta voimme helposti arvioida työntekijän teknisiä valmiuksia. Voimme keskittyä enemmän itse henkilöön sekä siihen, mitä hän haluaa kertoa meille itsestään.

Meille on tärkeää se, että työpalaveri kuvastaa sitä mitä me olemme firmana. Työpalaverimme on AIDOSTI rento, tuomme ripauksen huumorintajuamme ja kohtaamme henkilön tasavertaisena.

Olemme saaneet hakijoilta palautetta, että työpalaverin rento ilmapiiri on ollut erittäin positiivinen yllätys ja pidämme työpalaverit sellaisena jatkossakin. Tottakai työpalaveri-konseptia tulee kehittää entisestään meidän näköiseksi, mutta tarkoitus ei ole väkisin vääntää hienoja ideoita – niitä syntyy palautteiden ja kokemuksien ansiosta. Me pidämme ideasta, että työnhakija tulee toimistollemme, jotta he näkevät minkälaisia työkavereita olisi tarjolla, ja pystyvät aistimaan työpaikan ilmapiirin. On helppo markkinoida työpaikkailmoituksessa tosi kivasta, rennosta ja huumorintajuisesta työilmapiiristä – meille toimistolle tullessa sen aistii ilman hienoja pohjustuksia tai rekryilmoituksen tekstiä.

Siksi haluamme että työnhakijat näkevät sen ja tapaavat mahdollisimman monta geniemiläistä.

Tiesitkö tätä:

  • Olemme pitäneet työpalavereita myös Siipiweikoissa – Perjantaisiivet ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
  • Työnhakijoita on pyydetty viettämään DevFriday-päivä meidän kanssamme – se on otollisin tapa tutustua tuleviin työkavereihin.
  • Olemme matkustaneet Poriin työnhakijan luokse, ja järjestäneet palaverin kahvilassa.
  • Tietenkin jaamme ämpäreitä kaikille palaveriin tulleille. 🙂

All in all, meillä on kokeileva kulttuuri – ja se näkyy myös työpalavereissa, olemme liikkeellä erittäin avoimin mielin, ja jokainen hakija on omanlaisensa seikkailu. Joskus eksymme Poriin, joskus siiville, tai joskus rupatellaan jopa pari tuntia toimistolla. Mitäköhän seuraavassa työpalaverissa tapahtuu?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?