TIEDOTE: Tamperelainen it-firma investoi lähes 100 000 euroa työntekijöidensä työviikkoon ulkomailla

Luova ohjelmistotalo Geniem luo uuden ajan job designia. Yritys kokoaa joka syksy henkilöstönsä jonnekin päin maailmaa yhdistääkseen hajautetussa työyhteisössä työskentelevät työntekijänsä aina koodareista konsultteihin. Yrityksessä uskotaan, että matkasta koituva kymppitonnien hintalappu on pieni verrattuna siihen, kuinka tärkeää se on sisäisen tuote- ja palvelukehityksen kannalta. Siksi myös OfficeAbroad-työviikon suunnittelussa on otettu huomioon matkalaisten arjen helpottaminen niin, että työntekijät voivat keskittyä töihin ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen.

Perjantaina 14.9. starttaavalle OfficeAbroad-matkalle Portugaliin lähtee 38 työntekijää. Mukaan tulee myös kaksi kokkia ja perillä odottaa yksityishuvilan perusmukavuuksien lisäksi uima-altaat, jalkapallo- ja tenniskentät ja elokuvateatteri. Jo neljättä vuotta putkeen toteutetun matkan kokonaiskustannukset ovat tänä vuonna noin 36 000 euroa, joka sisältää muun muassa lennot, majoitukset, vakuutukset, vapaapäivän retket, aamupalat, lounaat ja pari illallista sekä bussimatkat ja vuokra-autot. Lisäksi yrityksessä on laskettu, että laskutettavaa työtä menetetään noin 60 000 €, kun keskitytään sisäiseen kehitykseen viikon ajan.

Eikö olisi helpompaa ja halvempaa pitää yhteinen päivä vaikka jossain mökillä?

– Olisi, mutta tämä on meidän jengin juttu ja arvokas osa kulttuuriamme. Tulevaisuudessa tiimit ovat hajallaan ympäri maata tai maailmaa, kuten meillä tälläkin hetkellä. Olemme valmiita investoimaan yrityksen kulttuurin ja työyhteisön työskentelyn kehittämiseen. Viikko yhdessä antaa mahdollisuuksia tutustua aivan toisella tavalla kun yksittäiset illanvietot. Yhdessäolo synnyttää yhteishenkeä ja avoimuutta kaikessa tekemisessä. Myös rahasta puhuminen ja kustannusten avaaminen ovat konkreettisia tapoja kertoa työntekijöillemme siitä missä mennään, sanoo HR Lead Essi Wäck.

– Luomme Geniemin tavalla myös uutta työkulttuuria, joka innostaa työntekijöitämme. OfficeAbroad-reissu kasvaa vuosi vuodelta. Ensimmäisellä kerralla matkaan lähti 15 työntekijää, viime vuonna reissussa oli jo 28 tyyppiä ja nyt lähtijöitä on 38 sekä pari kokkia, kertoo Wäck.

Geniemiläisiä löytyy Tampereelta, Turusta, Lahdesta, Kotkasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Porista, Tukholmasta ja Sollefteåsta. Geniemillä tehdään töitä toimistolla, asiakkaan toimistolla ja etänä.

OfficeAbroadin tarkoitus on ollut alusta saakka keskittyä yrityksen toiminnan kehittämiseen sekä ideoida yhdessä uusia tuotteita ja keinoja, joilla erottaudutaan muista alan toimijoista. Reissun idea on myös tarjota työntekijöille tilaisuus viettää aikaa yhdessä ja tutustua paremmin työkavereiden kanssa. Matkalle lähteminen on työntekijöille maksutonta ja vapaaehtoista.

Lisätiedot: www.geniem.fi/kulttuuri/officeabroad

Työntekijöiden kokemukset: OfficeAbroadista sanottua

– Kyllä se kertoo, että halutaan panostaa kehitystyöhön ja hyvän ilmapiirin ylläpitämiseen. Mitä asioita pidetään tärkeinä ja että noihin asioihin halutaan panostaa, kertoo puoli vuotta Geniemillä työskennellyt Aino. Lue lisää, Mitä ensikertalainen odottaa OfficeAbroadilta sekä muiden työntekijöiden kokemuksista:

 

Lähde: ePressi.com

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?