20.6.2019

Tampere.Finland -kaupunkiappis

Tampere.Finland -kaupunkiappis tarjoaa kokoelman kaupungin palveluita yhdestä appiksesta. Ytimessä on toimiva julkisen liikenteen reittihaku. Lisänä tapahtumat ja palvelut -osio "Nauti" sekä Tampere Passi, joka tarjoaa parhaita etuja paikallisilta yrityksiltä. Sovelluksen ensimmäinen versio (MVP - Minimum Viable Product) julkaistiin helmikuussa 2019 ja kehitystyö on jatkunut sen jälkeen tiiviinä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.
Tampere.Finland mobiilisovelluksen etusivun näkymä puhelimessa

Kehittyvä sovellus kaupungin päättäjille, asukkaille ja vierailijoille

Tampere.Finland -mobiilisovellus on React Native -pohjainen sovellus, jossa on taustalla Node/React-pohjainen välipalvelin. Käyttäjälle tämä tarkoittaa sujuvaa käyttökokemusta ja kaupungille uusien palveluiden tuonti sovellukseen on kustannustehokasta. Sovellus kerää myös anonyymiä käyttö- ja lokaatiodataa julkisten palveluiden käytöstä mm. liikennesuunnittelun tueksi. Sovellus on osa smart city -ajattelua, joka on nosteessa niin Suomessa kuin maailmalla. Barcelonan Smart City Expossa Kaupunkiappis herätti paljon kiinnostusta. Maailmalla on muutamia vastaavia sovelluksia, mutta niissä on koettu olevan tiettyjä puutteita. Markkinarako tuotteelle on siis olemassa ja kehitämmekin sovellusta jatkuvasti eteenpäin asiakas- ja käyttäjäpalautteen pohjalta.

Toiminnot, joita suosittelemme

Digitaalinen kirjastokortti

Viimeisin julkaistu uusi toiminnallisuus on digitaalinen kirjastokortti (kotinäkymässä “Sivisty”), johon Tampereen kirjastokortin haltija voi rekisteröidä oman korttinsa. Kuvassa Geniemin HR Lead Essi käyttää digitaalista kirjastokorttia kirjojen lainaamiseen Tampereen Metso-kirjastossa.

 

”Latasin appiksen juuri tyttäreni puhelimelle, sillä kirjastakortti on joko A. hukassa tai B. kotona. Nyt kortti kulkee appiksessa (ja luuri luonnollisesti AINA mukana), eikä äidin tarvitse hermoilla, kun kortti jää kotiin” -Essi

Digitaalinen kirjastokortti käytössä Tampereen Metso-kirjastossa

Hiilijalanjälkilaskuri

Kesän 2019 aikana sovellukseen julkaistiin hiilijalanjälkilaskuri. Laskuri näyttää käyttäjälle reittioppaan karttanäkymässä, kuinka paljon haetulla reitillä säästää kulkemalla julkisella liikenteellä, pyörällä tai kävellen verrattuna autolla kulkemiseen. Käyttäjä pystyy myös seuraamaan oman hiilijalanjäljen toteutuneita säästöjä Omat matkat -näkymässään.

Kuvakaappaus kaupunkiappiksen hiilijalanjälkilaskurista

Muita toiminnallisuuksia

Sovelluksessa on Tampere Tunnetuksi -passi, joka tarjoaa käyttäjilleen paikallisten yritysten tarjouksia ja etuja. Edut päivittyvät tasaisin väliajoin, joten käyttäjät saavat ajankohtaisia tarjouksia, joita voivat hyödyntää asioidessaan tarjoavien yritysten liikkeissä tai ravintoloissa.

Sovelluksen Liiku-osio tarjoaa reittioppaan, pysäköinnin ja hiilijalanjälkilaskurin lisäksi liikenneseurannan, jossa käyttäjä voi seurata reaaliajassa itse määrittelemiään Tampereen joukkoliikenteen linja-autolinjoja.

Tampereen Kaupunkiappiksen toiminnallisuuksia

Haluatko tietää lisää Kaupunkiappiksesta ja ketterästä sovelluskehityksestämme

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Ota yhteyttä Jussiin, niin hän kertoo, kuinka sovellukset rakentuvat ideatasolta konseptiksi ja siitä julkaistavaksi toteutukseksi!

046 923 5277