Opiskelijasta asiantuntijaksi

Tässä postauksessa ääneen pääsee Panu, joka kertoo millaista on työskennellä ohjelmistoasiantuntijana Geniemillä. Panu kertoo minkälaista oli siirtyä opiskelijasta asiantuntijaksi ja kuinka valmistuminen onnistui työn ohessa.

Vuosi 2016 lähenteli loppuaan. Panun opinnoissa häämötti maaliviiva ja gradu oli saatu aluilleen, kun hänen ystävänsä antoi vinkin Geniemin avoimesta työpaikasta ja kaksi viikkoa myöhemmin Panu aloittikin Geniemillä. Panussa nähtiin suurta potentiaalia hypätä asiantuntijaksi asiakkaalle ja hän totesikin asiakasyrityksen esittelyssä, että konsulttityössä saisi pienen ja suuren firman edut samassa paketissa. Ensimmäinen toimeksiantotarjous ei herättänyt Panussa suuria tunteita, mutta seuraava loksahtikin paikalleen. “Olin kuullut paljon hyvää asiakasfirmasta, jonka vuoksi oli helppo suostua. Lisäksi haastattelun ilmapiiristä jäi erittäin positiivinen kuva.”

Opiskelut jatkuivat työn ohella rivakassa tahdissa. Panu oli motivoitunut saadakseen gradun tehtyä vuoden 2017 aikana.

“Paras juttu oli se, että sain Geniemiltä tukea opiskeluun.” Panu käytti yleensä kerran viikossa yhden työpäivän Gradun kirjoittamiseen. “Motivoi tosi paljon suorittaa koulu loppuun, kun gradun kirjoittamiselle oli varattu aikaa ja siihen sai vielä kaiken kukkuraksi käyttää työaikaa.” Suurin osa gradusta valmistui puolessa vuodessa työskentelyn ohella. “Työ antoi ja mahdollisti hyvän rytmin gradun kirjoittamiselle”, Panu kommentoi.

Panu valmistui vuoden 2017 lopulla Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi

“Konsulttityö ei ollutkaan niin erilaista kuin tavanomainen asiakasprojektityö mitä Geniemillä tehdään.”

Ennen Geniemiä Panu oli ehtinyt hankkimaan jonkin verran työkokemusta, mutta konsulttityönkuva oli uutta.”Ekana päivänä jännitti mennä uuteen paikkaan ja mukaan projektiin, joka oli ollut kauan käynnissä ja hallittavia asioita oli paljon. Toisaalta tuli tosi hyvä fiilis siitä, että Geniemiltä pidettiin tiiviisti yhteyttä, kyseltiin kuinka on mennyt ja ‘ootko sä hengissä siellä?’”

Panu kertoo miettivänsä silloin tällöin toimeksiannon kestoa, mutta toteaa: “Mulla on sellainen fiilis, että viihdyn täällä tosi pitkään ja tiedän, että konsulttiprojektia on mahdollista vaihtaa, jos haluan. Se luo hyvän ja luottavaisen fiiliksen, kun miettii tulevaisuutta.”

Toimeksiannossaan Panu työskentelee monipuolisessa ympäristössä, tällä hetkellä pääasiassa Front end -puolella, käyttäen moderneja JavaScript-kirjastoja. Panu mieltää itsensä Full stack -ohjelmistokehittäjäksi, mutta painotus on aina ollut käyttöliittymäpuolella. Nykyisessä projektissaan Panu tekee web-kehitystä CMS-tuotteen päälle, luoden täysin räätälöityjä ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin. Panun intohimona on tehdä visuaalisesti houkuttelevia käyttöliittymiä ja luoda palvelusta käytettävyydeltään paras mahdollinen. Panu on ylpeä omasta työstään ja hän haluaa luoda palveluita, joita myös itse mielellään käyttäisi.

Ammattitaitoinen tiimi ja mielenkiintoinen projekti motivoivat

Panu tekee mielenkiintoista työtä, jossa on mukana “asiantuntevia ja hyviä tyyppejä”, kuten Panu itse kuvailee. Hän tiedostaa, että projektityövuosin kertyessä on hyvä välillä vaihtaa toimeksiantoa ja hypätä uusiin haasteisiin. “Haluan, että projektissa on jokin koukku mikä tekee työstä mielenkiintoista ja haastaa minua työssä. Sopivassa suhteessa omaa ydinosaamista, ja jotain uutta ja mielenkiintoista”, Panu kommentoi.

Panun vinkit konsulttityötä harkitseville ja sitä tekeville

  • Konsulttityö sopii kaikille ohjelmistokehittäjille.
  • Voi päästä käsiksi kiinnostaviin, uusin ja haastaviin toteutuksiin, joihin ei ehkä sisäisissä projekteissa pääse.
  • Kerro rohkeasti omista toiveista, jotta sinulle löytyy sopiva toimeksianto.
  • Tärkeintä on olla itsevarma omasta ydinosaamisestaan.
  • Ole mukautuvainen, mutta älä ole “jees-mies.”
  • Haasta koko tiimiä ja anna omien ideoiden kuulua.

Mukaan konsultiksi?

Tule mukaan hyvään tiimiin ohjelmistoasiantuntijaksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?