OfficeAbroadilla syntyy hauskoja juttuja, jotka muistaa aina

Aurinkoa, koodia ja rentoa meininkiä – OfficeAbroad-konkari Otto kertoo, millaista on olla reissussa Geniemiläisten kanssa

Syksyllä koittava OfficeAbroad on Otolle jo neljäs kerta reissussa muiden Geniemiläisten kanssa. Millaista työskentely on auringon alla? “Puitteet OA:lla on olleet aina upeita. Tekeminen on osittain vapaampaa varsinkin ihmiselle, joka on yleensä toimistolla, eikä tee juuri töitä etänä. Keli on kuuma ja aurinko paistaa. Välillä voi pulahtaa uima-altaaseen tai käydä hakemassa herkkuja lähikaupasta. On kuin olisi retkellä tai mökillä, mutta ilman hyttysiä ja hyvät säät on taattu.”

Maisemanvaihdos auttaa lataamaan akkuja

OfficeAbroad sysää toimiston rutiinit syrjään. “Vaikka kyseessä ei ole loma, se on kuitenkin maisemanvaihdos ja silloin pääsee irti toimistolta ulkomaille aurinkoon. Se lataa työntekijän akkuja”, Otto kuvailee. “Pidän siitä, että työympäristö vaihtelee. Tämä on mitä mahtavin tilaisuus päästä viikoksi lämpimään paikkaan tekemään hommia uudenlaisella draivilla.”

Vaikka kyseessä ei ole loma, se on kuitenkin maisemanvaihdos ja silloin pääsee irti toimistolta ulkomaille aurinkoon. Se lataa työntekijän akkuja

Otto vinkkaa uusia lähtijöitä ottamaan selvää määränpäästä etukäteen, sillä kuten aiemminkin, myös ensi kerralla lähdetään retkille seikkailemaan majapaikan lähistöltä löytyviin kohteisiin. “Yhteisten retkien lisäksi on usein lähdetty pienemmissä porukoissa käymään jossain. Esimerkiksi ekalla reissulla Malagan lähellä ajettiin rannikkoa pitkin ja tehtiin päiväreissu Marokkoon, mikä oli tosi hauskaa.”

Työskentelyä rannalla

Sisäisellä kehityksellä arvoa asiakkaille

OfficeAbroadilla on aikaa keskittyä sisäisiin projekteihin, jolloin syntyy uusia teknisiä kehyksiä tai tekniikoita, joita voidaan hyödyntää kaikissa tulevissa projekteissa.

Näistä konkreettisia esimerkkejä ovat Geniemin teemapohja sekä WordPress-tiimin käyttämä ACF-codifier. “Uudet aikaansaannokset tuottavat asiakkaalle välitöntä lisäarvoa ja tekevät kehityksestä tehokkaampaa ja sitä kautta kilpailukykyisempää. Tiimityöstä saa myös synergiabonusta. Jatkossa erilaisten tiimien on helpompaa työskennellä, koska reissun tiimit voivat olla sellaisia, jotka eivät normaalisti tee projektityötä yhdessä. Se heijastuu tietysti sekä meille, että asiakkaalle. Jos tiimien työskentely on sujuvaa, se palvelee kaikkia”, Otto kertoo.

OfficeAbroad-Crete-2017

Arvokkaita muistoja

OfficeAbroad onkin ennen kaikkea yhdessäoloa työtovereiden kanssa. Millaista on viettää viikko Geniemiläisten seurassa reissun päällä? “On paljon jengiä, jotka työskentelevät kokonaan etänä, joten päivittäistä kanssakäymistä on heidän kanssaan harvemmin. Vaikka työkavereiden kanssa puhutaan usein vapaa-ajallakin vain työasioista, matkalla saatetaan puhua muistakin asioista ja se on hauskaa.”

OfficeAbroadilla syntyvät muistot jäävät elämään reissun jälkeenkin. “Matkalla yhteenkuuluvuuden tunne kasvaa ja siellä voi vaikka syntyä hauska vitsi, joka jatkuu kotiin palattuakin. Kokee siistejä asioita, joita fiilistelee pitkään.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?