OfficeAbroadilla koodataan yhdessä parempia työkaluja

Geniemin OfficeAbroad on konsepti, joka kehittyy vuosi vuodelta reissukokemusten myötä. Geniemin perustajiin kuuluva Hannu kertoo, mitä matkoilla on saatu aikaan ja millaista yhdessä koodaaminen on.

Hyvällä suunnittelulla parempiin tuloksiin

OfficeAbroadin järjestelyihin ja tavoitteisiin on panostettu vuosi vuodelta enemmän.

“Ensimmäinen reissu vedettiin aika lonkalta, sitä ei hirveästi suunniteltu, vaan katsottiin mitä tästä tulee ja toimiiko tämä yhtään”, Hannu muistelee. “Kun mukaan on tullut enemmän ihmisiä järjestelemään, organisoituminen on helpompaa ja järjestelmällisempää ja tiedotus on parantunut. Joka kerta on pyritty saamaan aikaan konkreettisia tuloksia. Nyt tarkennamme hyvät päämäärät, mitkä on tarkoitus saavuttaa viikon aikana. Etukäteisvalmistelujen avulla päästään varmasti taas parempiin tuloksiin”, Hannu arvioi.

Joka kerta on pyritty saamaan aikaan konkreettisia tuloksia. Nyt tarkennamme hyvät päämäärät, mitkä on tarkoitus saavuttaa viikon aikana. Etukäteisvalmistelujen avulla päästään varmasti taas parempiin tuloksiin

Konkreettisia saavutuksia, joista Geniemin asiakkaat ovat päässeet nauttimaan ovat muun muassa Dustpress-platformin kehitys, Design-tiimin Service Lab -palvelumallin perusta sekä JS-tiimin oman platformin, Silverbulletin ensimmäinen versio.

“Kun sisäiset työkalut ja toimintatavat kehittyvät, asiakas saa parempaa lopputulosta. Ilman OfficeAbroadia kehitystyö jouduttaisiin tekemään projektien aikana sumplimalla jotenkin. Tällä tavalla kaikki asiakkaat saavat hyötyä ja ikään kuin ilmaista koodia”, Hannu kuvailee.

Koodausta tiiviissä porukassa

Tuotekehitystä ja suosikkijuttuja

OfficeAbroadilla koodari saa näyttää kyntensä. “Reissulla pääsee tekemään niitä asioita, joista aina sanotaan, että ei ole aikaa tehdä eli jokaisen omia projekteja, tuotekehitystä ja muita suosikkijuttuja. Jos on jotain ambitioita, että haluaa näyttää mitä osaa, mutta ei ole asiakasprojekteissa sitä päässyt tuomaan esiin, OfficeAbroadilla on siihen mahdollisuus.”

Toimisto-olosuhteisiin verrattuna matkakohteessa on Hannun mukaan hienot mahdollisuudet yhdessä koodaamiseen. “Reissulla ollaan tehty kokonaisia projekteja siten, että kaikki koodaavat vierivieressä. Koska tahansa voi kysyä toisilta ja näyttää omaa koodia. Kun koodataan vierekkäin päivä tai useampi, ongelmanratkaisusta tulee tosi tehokasta. Uskon, että monilla muilla on samaa kokemusta.”

Kun koodataan vierekkäin päivä tai useampi, ongelmanratkaisusta tulee tosi tehokasta

Tästä on erityisesti etua uusimmille geniemiläisille. “Avun kysymiseen on aina kynnys. OfficeAbroadilla avun saaminen on paljon helpompaa ja säästää aikaa tekemisessä tunteja. Varsinkin jos on juniorimpi, matkalla seniorimmat kehittäjät ovat helpommin käytettävissä. Se on helppo paikka keskustella koko ajan muiden kanssa ja saada hyvää oppia.”

Hannu vetää titanicit

Työporukan sitouttamista ja yhteenkuuluvuutta

Yhteinen viikko tuo Geniemin työntekijät yhteen niin työn, kuin vapaa-ajan puitteissa. “On paljon työntekijöitä, joita ei usein näe, he pääsevät pitemmän kaavan kautta tapaamaan muita työntekijöitä ja tuomaan tietotaitoaan. Se tarkoittaa, että toimistolla työskentelevät pääsevät hankkimaan tietotaitoa niiltä, jotka työskentelevät muualla ja päinvastoin. Pääsee vähän vapaammin tekemään hauskassa ympäristössä. Kai siellä ihan hauskaakin on, välillä voi vaikka pelata futista.”

Hauskuudesta puheenollen, mitä mieleenpainuvaa Hannulla on kolmesta edellisestä OfficeAbroadista? “Läjäpäin muistoja, on oppinut tuntemaan ihmisiä, jotka eivät aikaisemmin ole olleet samoissa projekteissa. Yksittäisiä hienoja kokemuksia. Ehkä eniten ne keskustelut, kun läppärit on laitettu kiinni. Ne ovat jääneet mieleen.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?