OfficeAbroad on konsultin vuoden kohokohta

Geniemin konsultti Esa kertoo miksi konsultin kannattaa lähteä reissulle mukaan ja mitä hyötyjä OfficeAbroad tuo asiakasyritykselle.

Eri toimistoilta saman pöydän ääreen

Konsultin työssä töitä tehdään pidemmällä aikajänteellä ja haasteena on suhteen pysyminen tiiviinä “kotiyrityksen” ja konsultin välillä. OfficeAbroad tuo Geniemiläiset yhteen toimistoilta saman pöydän ääreen.

“Konsultin näkökulmasta siellä oppii tuntemaan myös niitä ihmisiä, joita harvemmin näkee ja saa paremman näkyvyyden siihen, mitä firmassa tapahtuu ja missä mennään. Geniemillä on paljon konsultteja, jotka eivät ehkä ole kaikille niin tuttuja. OfficeAbroad on mahdollisuus tutustua myös heihin. Muutenkin pääsy tuollaiselle reissulle on uniikki mahdollisuus ja hauskaa siellä on aina ollut”, Esa kuvailee.

Tämän syksyn matka on Esalle jo neljäs. “Isoin anti on ollut se, että pääsee pidemmäksi aikaa juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia ihmisten kanssa. Kyllähän se jossain määrin vuoden kohokohta on, että pääsee irtautumaan työn arjesta ja keskittyä viikoksi muihin juttuihin.”

Ville, Artturi ja Esa valmiina veneretkelle

Laatikon ulkopuolista ajattelua

OfficeAbroadilla oppii uutta kokeneempikin konsultti. “Nykyisessä työssä olen keskittynyt enemmän fronttipuoleen, viime kerralla oli pitkästä aikaa mahdollisuus tehdä backendiin kehitystä ja tutustua enemmän siihen. Myös ehkä sellaisten teknologioiden läpikäyminen ja opiskelu, joihin ei ollut aiemmin törmännyt oli osa sitä OfficeAbroadia”, Esa kertoo.

Konsultti palaa asiakasyritykseen tuliaisinaan uutta näkökulmaa. “Matkalla voi tulla uudenlaista lähestymistapaa ongelmiin, joiden kanssa asiakasprojektissa painitaan. Ehkä myös laatikon ulkopuolista ajattelua, kun päivittäisiin asioihin saa vähän etäisyyttä.”

Matkalla voi tulla uudenlaista lähestymistapaa ongelmiin, joiden kanssa asiakasprojektissa painitaan.

Näkökulman virkistämisessä auttavat työkaverit, joita OfficeAbroadilla tapaa. “On mahdollisuus nähdä ja keskustella sekä vähän vertailla miten muualla on tehty ja ratkottu samoja ongelmia. Eri asiakkailla työskentelevät konsultit eivät keskenään välttämättä pääse tavallisessa päivätyössä vaihtamaan kokemuksiaan, niin sitä kauttakin syntyy lisäarvoa ja uusia ajatuksia”

Office_abroad_silverbullet

Yhdessä vapaa-ajalla

Esa pitää kaikkia OfficeAbroadeja onnistuineina. “OfficeAbroadit ovat olleet hyviä reissuja ja hoitaneet tehtävänsä, eli luoneet yhteenkuuluvuutta, tiimiytymistä sekä vieneet firman yhteisiä asioita eteenpäin.” Neljään reissuun on mahtunut paljon.

Mikä kokemus on jäänyt erityisesti mieleen? “Viime OfficeAbroadilta jäi erityisesti mieleen veneretki, se oli erittäin hieno. Tykkään veneilystä muutenkin ja kun oltiin koko päivä koko porukka merellä, se oli aika antoisa reissu. Toinen, mistä olen tykännyt reissuissa on ollut tapa mennä porukalla syömään tai tehdä yhdessä ruokaa jonain iltana. Ruuan tekeminen yhdessä, grilllailu ja yhdessäolo, ne ovat olleet hienoja kokemuksia.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?