OfficeAbroad 2019 - Spanish Code Idols

Meillä on käsillä mieletön tilaisuus keskittyä sisäisiin töihin kuluvalla viikolla. Jos tarkkoja ollaan työtä on tehty jo 3,5 päivää ja hommat näyttävät rokkaavan oikein mallikkaasti. Jokainen työ ratkaisee meillä tai asiakkaalla jonkin ongelman. Tästä on luotu kuvaus esimerkkeineen sekä tutkittu muut vaihtoehtoiset ratkaisut. Työn on myös tuotava hyötyä Geniemille, oli se sitten myytävä tuote tai ratkaisu tekniseen haasteeseen.

Meillä jokaisella on selkeä tavoite. Emme tuota keskeneräistä vaan julkaistavia versioita töistämme. Viimeisenä päivänä kukin työ esitellään koko poppoolle ja meidän “Spanish Code Idols” -tuomaristo antaa projektille joko peukun ylös tai alas. Mikäli työ saa kolme peukkua, lähdemme miettimään, kuinka resursoimme aikaa kehitystyölle Suomeen palatessa. Seuraavaksi esittelemme jokaisen tiimin ja valmisteilla olevan työn.

Tiimit ja työt

Team Happis

Geniemin väkeä tiimikuvassa

Happis on mobiiliapplikaatio, jonka ensimmäistä versiota työstetään paraikaa. Appista on kehitetty jo viime vuoden OfficeAbroadista lähtien ja tavoitteena on saada ensimmäinen “näprättävä” versio julki reissun päätteeksi. Happiksen ensimmäisessä julkaistavassa versiosta löytyy mm. työntekijän oma profiili, “puhelinluettelo” ja tiedotekanava. Appikseen on suunniteltu monenlaisia toiminnallisuuksia ja sitä tullaan edelleen kehittämään tulevaisuudessa. Viiden hengen tiimistä löytyy 4 devaajaa: Sami, Panu, Esa ja Jani. Jani työskentelee Suomesta. Designerin roolissa toimii Karlo ja tuoteomistajana toimii Essi.

Geniem JIRA

Geniem JIRA on selainpohjainen työkalu, jonka avulla voimme seurata ja ennustaa  Geniemin laskutusta sekä kannattavuutta. Geniem JIRA laajentaa JIRAn toiminnallisuuksia. Geniem JIRAN seuranta perustuu JIRAsta saataviin tietoihin. Versio 1.0.0  on ollut käytössä 18.4.2019 alkaen. Nykyisessä versiossa muun muassa JIRAn tunnit työstetään sopiviin malleihin ja näistä voi seurata esimerkiksi työntekijöiden liukumia. Neljän hengen tiimistä löytyy kaksi devaajaa: Lauri ja Kalle. Tuoteomistajana toimii Tuomas ja Petri S auttaa määrittelemään työkalun vaatimuksia. 

Team DevOps

Geniemin väkeä ja taustalla palmuja

DevOps-tiimi keskittyy tällä reissulla pilvipalveluiden tietoturvaan, palveluiden jalkauttamisen sujuvuuteen ja nopeampaan reagointiin vikatilanteissa. Tarkoituksena on myös käydä läpi mitä kaikkea uutta nykyiset pilvipalvelut tarjoavat, ja päivittää kehitys- ja tuotantoympäristöt nykyaikaan. Tiimissä työskentelee vahva viiden hengen porukka: Hannu, Kalle, Henri, Ville ja Riku. 

Team Geniem Site & Marketing

Geniemin väkeä katetussa tilassa tekemässä töitä

Geniem Site & Marketing -tiimin tähtäimessä on toteuttaa uudet verkkosivut Geniemille. Jyri + Iiro (devaajat), Petri S (sisällöntuottaja) ja Samuli (designer / tuoteomistaja) tekevät töitä sen eteen, että OfficeAbroadin päätteeksi uusi sivusto olisi stagella valmiina sisällönsyöttöä varten. Uudella sivustolla pyritään entistä vahvemmin viestimään Geniemin kulttuuria, osaamista ja halua auttaa asiakkaitamme pitkäjänteisellä yhteistyöllä.

OfficeAbroadilla työt pitävät sisällään visuaalisen ja käyttöliittymäsuunnittelun, teknisen kehityksen ja laadunvarmistuksen sekä sisältöjen viilaamisen. Verkkosivusto integroidaan Pipedrive-liidienhallintajärjestelmään ja lisäksi Kaupunkiappis-tuotteen verkkosivu julkaistaan reissun päätteeksi. Tuomas auttaa tiimiä sisältöjen kanssa ja Jussi pitää huolen Tampereelta käsin, että tärkeät osa-alueet huomioidaan.

Team Handbook

Geniemin väkeä tekemässä töitä sisätiloissa

Handbook on meidän itse kehittämä WIKI, joka toimii WordPressin päällä. Geniem Handbook on ollut geniemläisten aktiivisessa käytössä jo vuoden. Tähän asti Handbook on tarjonnut Geniemin työntekijöille tietoa yrityksestämme, työntekijän käsikirjan, ohjeet uudelle työntekijälle kuvauksen siitä, miten Geniemillä toimitaan sekä syventävää tietoa käytettävistä teknologioista, testauskäytännöistä ja projektinhallintamenetelmistä. 

Handbookin parissa työtä tekevät Minna (projektipäällikkö), Visa (dev lead), Aino & Amanda (kehittäjät), Jani (testaaja), Tuomas (tuoteomistaja), Samuli (designer). OfficeAbroadilla tiimi julkaisee uudet Asiakkaat- ja Projektit-osiot. Tämä edellyttää sitä, että kaikki ennakkoon määritellyt taskit ovat tehtyjä, testattuja ja tuotannossa.

Team Kaupunkiappis

Kaupunkiappis-tiimi hyvällä tuulella lounaan jälkeen

KaupunkiAppis tiimin tavoitteena on luoda yleiskäyttöiset pohjat kaupunkiappisten tehokkaaseen toteuttamiseen hyödyntäen Tampere.Finland appiksessa käytettyjä komponentteja ja toimintoja. Yleiskäyttöisen pohjan päätoiminnoiksi muodostuvat reittiopas, tapahtumat ja nähtävyydet. Tiimin tehtävänä on myös listata potentiaaliset asiakaskunnat ja luoda myyvä kuvaus kokonaisuudesta. Teemu toimii vastuuhenkilönä ja yhdessä Matiaksen ja Henkan kanssa he ovat tuotteen devaustiimi. 

Lue Ite Wikin julkaisema artikkeli Kaupunkiappiksesta.

Team RediPress

Geniemin RediPress tiimi tekemässä töitä katetussa tilassa

RediPress on lisäosa, joka parantaa ja nopeuttaa WordPressin hakutoiminnallisuutta ja optimoi sen sisäisiä hakutoimintoja myös haun ulkopuolella. RediPress tuo myös jonkun verran täysin uusia toiminnallisuuksia WordPressin sisäiseen tiedonkäsittelyyn. Tiimi koostuu kolmesta devaajasta: Miika, Jaakko ja Arttu, joiden tavoitteena on tehdä julkaistavaksi kelpaava versio RediPressistä.

Team Bulmally

Geniemin devlead kaksikko Otto ja Ville tekemässä töitä helteessä

WordPress Team Lead Ville S  ja DevLead Otto tekevät OfficeAbroadilla hiki hatussa, mutta hymy huulilla töitä Geniemin front-end komponenttikirjaston eteen. Komponenttikirjaston pohjaksi valittiin front-end-kehys Bulma. Tätä laajennetaan Geniemin omilla JS-komponenteilla, jotka ovat AA-tasoa saavutettavuudeltaan. Tällä pyritään siihen, ettei projekteissa ole pakotettuna frontendia, vaan komponentit voisi valita käyttöön projektin aikana. OfficeAbroadin aikana Teriksellä ja Otolla on tavoitteena saada luotua kirjastoon noin puolenkymmentä uutta, usein Geniemin projekteissa käytettyä komponenttia.

Team Design Materials

Geniemin suunnittelijat tekemässä töitä auringonpaisteessa

Designerimme Laura, Karlo ja Samuli laittavat kädet saveen ja tuottavat design-materiaalia meidän sisäiseen Wikiin, Handbookkiin. Heidän tavoitteenaan on myös uudistaa design-prosessi ja tuottaa uudet “service lab” materiaalit Geniem saitille sisältäen prosessia tukevia kuvia, joita voi käyttää vastauksissa ja ladattavissa pdf materiaaleissa.

Team Project Materials

Tiimin tärkein tehtävä OfficeAbroadilla on luoda uudelle projektipäälliköllemme perehdytyspaketti. Vetovastuun on ottanut uusin projektipäällikkömme Jani. Tiimiin kuuluu myös Artturi ja Minna. Perehdytyspaketin lisäksi tiimiltä löytyy iso “kasa” muita sekalaisia tehtäviä ja kehityskohteita, jotka on speksattu projareille tyypilliseen, erittäin tarkkaan tapaan.

Team Buildie

Geniemin Team Buildie tekmässä töitä sisätiloissa

 

Geniemin hyvin ansioitunut Buildie-tiimi tekee OfficeAbroadillakin kehitys- ja testaushommia Buildien parissa. Hulppeat puitteet antavat myös tälle tiimille lisätehoa devaukseen ja testaukseen. Tiimin jäseninä toimivat Mika, Jussi L, Petri M ja Petter.

Team Varjo-OA

Geniemin tiimi syömässä Tornissa

Varjo OA-tiimi koostuu kaikista jotka eivät lähteneet reissulle. Työtehtävät vaihtelevat niin OfficeAbroad töistä, joita tehdään täällä, kuin projektitöistä.Tiimissä on yhdeksän henkilöä: Jussi R, Johanna, Jani, Timi, Daniel, Henry, Risto, Juhani, Olli, Saila ja Sami.  Keskiviikkona kun me pidämme vapaapäivän, kokoaa Johanna tiimin syömään Ravintola Periscopeen. 

Seuraa blogiamme sillä tulossa on lisää blogipostauksia reissusta. ¡Saludos desde España!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?