OfficeAbroadin tuloksia #1: Näin kehitimme sisäisiä projektityökaluja

Vietimme syksyllä viikon OfficeAbroadilla Portugalissa yhdessä työskennellen. Tuliaisina tuotiin kehitettyjä työkaluja, hyvää yhteishenkeä ja paljon uutta energiaa tehdä töitä yhdessä. Syksy osoittautui kuitenkin sen verran kiireiseksi, että reissurapsan julkaisu pääsi venähtämään hävyttömän pitkäksi. Nyt on kuitenkin sen aika, joten odotus päättyy tähän. Tekniikkaorientoituneita ajatellen tekstiin on lisätty aiheeseen liittyvät tekniset avainsanat.

Lyhyempiä käyttöönottoaikoja ja parempilaatuista koodia

DevOps-tiimin viikko kului manuaalisten työvaiheiden automatisointiin ja testien luomiseen, jotka helpottavat kehittäjän työtä. Jatkossa projektin luominen ja koodin vienti palvelimelle sujuvat automatisoidusti. Käyttöoikeuksien voidaan jakaa helposti Google Cloudin avulla, eikä projektien ylläpitoon tarvitse luoda joka kerta uusia käyttäjätunnuksia.

Työkalujen ansiosta projektien käyttöönottoajat tulevat jatkossa lyhenemään ja koodin laatu paranemaan, kun bugit saadaan automaatiotesteillä kiinni aikaisemmin.

Avainsanat: CI pipeline, Google Cloud, infrastruktuuri

Käytettävämpää projektiseurantaa omalla toteutuksella

Geniemillä on käytetty vuosia tehtävä- ja projektinhallintaohjelmistona Atlassianin JIRAa, jossa on omat hyvät ja huonot puolensa. Sisäiseen henkilö- ja projektiseurantaan olemme aloittaneet kehittämään nykyaikaisempaa toteututusta paremmalla käytettävyydellä, joka hyödyntää JIRA:sta saatavaa dataa. Viikon aikana työkalu työnimellä “Geniem Jira” edistyi uusilla ominaisuuksilla ja näkymillä, joista kerromme lisää myöhemmin.

Suurin hyöty viikosta oli tiimille kuitenkin yhteinen projektikokemus, sekä haltuun otetut uudet tekniikat, kuten TypeScript ja MobX, joista tulee olemaan hyötyä myös tulevaisuudessa.

Avainsanat: Redux, TypeScript, MobX

Geniem Docs kerää tiedon yhteen paikkaan

Geniem Docsin on tarkoitus olla tulevaisuudessa eräänlainen intra, johon tallennetaan Geniemin sisäistä tietoa, tapahtumia, artikkeleita ja ohjeita mutta myös asiakkaille julkista tietoa ja ohjeistuksia. Sivustoon on tarkoitus voida yhdistää myös muita palveluita sekä hoitaa projektiraportointia ja asiakkuuksiin liittyviä tiketöintejä.

OfficeAbroadin aikana Geniem Docs sai ulkoasu-uudistuksen sekä useita eri näkymiä ja uusia komponentteja. Myös ominaisuus sisällön määrittämiseksi sisäiseksi tai julkiseksi on jo toiminnassa.

Avainsanat: Intranet, WordPress, DustPress

Mobiilisovellus henkilöstöhallintoon

Yhden tiimin tavoitteena oli aloittaa sisäiseen käyttöön tulevan HR-mobiilisovelluksen ja siihen liittyvän taustajärjestelmän kehitys. Samalla voitiin kasvattaa omaa osaamista ja tutustua sellaisiin teknologioihin, joita asiakasprojekteissa ei ole ollut toistaiseksi mahdollista hyödyntää.

Sisäiseen käyttöön tulevalla mobiiliappiksella voi tulevaisuudessa nähdä esimerkiksi kuka on etänä, tehdä lomahakemuksia, hakea yhteystietoja ja nähdä tiimiläisten osaamisalueita, sillä tällä hetkellä nämä tiedot on ripoteltu useisiin eri lähteisiin. OfficeAbroad-viikon aikana toteutettiin mobiilisovelluksen osalta muutama keskeinen näkymä sekä sovelluksen sisäinen navigointi ja tilanhallinta.

OfficeAbroadilla toteutettu ensimmäinen versio sovelluksesta antaa hyvät lähtökohdat jatkokehitykseen esimerkiksi Geniemin sisäisissä DevFriday -tapahtumissa.

Avainsanat: Ignite Bowser, React Native, MobX, TypeScript, GraphQL

Osa 2 tulossa – pysy kuulolla

Koska aikaansaannoksia syntyi viikossa reippaasti, päätimme jakaa tulokset kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa keskityttiin Geniemin sisäisiin työkaluihin ja seuraavassa sellaisiin toiminnallisuuksiin, joihin saatat Geniemin palvelujen käyttäjänä törmätä. Julkaisemme toisen osan vielä tämän vuoden aikana.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?