Neljä tiimiä, huikeita tuloksia ja kasa hauskoja hetkiä

Kroatian Okrug Gornjin vehreät saaret, pikkukivirannat ja jylhät vuoret kutsuivat 28 matkaaja viikon kestävälle, Geniemin historian kolmannelle OfficeAbroad reissulle. Uutuutena järjestimme vapaapäivän retken Kroatian saarille, joka toimi vastapainona ahkeralle työnteolle.

Aamu kolmelta silmiä raoteltiin niin toimiston sohvalla kuin omalla sängylläkin. Vuoden 2017, firman historian kolmas, OfficeAbroad-reissu oli alkamaisillaan. Muutama napattiin kyytiin Hämeenlinnasta, ja Helsingin työkaverit tallustivat suoraan kentälle. 28 tuhannen järven maan asukasta lähti matkalle kohti tuhannen saaren maata.

Kello 10.30 astuimme ulos Kroatian välimerelliseen ilmastoon, heitettiin hupparit reppuun, läpsyt jalkaan ja huristeltiin kohti auringon hellimää Čiovon saarta.  Majoituspaikassa meitä oli vastassa sympaattinen, hieman hupsu, huonoa englantia puhuva mummo sekä kourallinen kissanpentuja. Makuupaikkojen järjestelyn, ruokakaupan hyllyjen tyhjennyksen ja pienen “löhöhetken” rentouttamana matkaseurue kokoontui uima-altaalle.

Torstain työpäivä jäi matkustamisen vuoksi hieman lyhyemmäksi, ja tästä johtuen kävimme reissun aluksi läpi paljon yhteisiä firmaa koskevia asioita. Tuomaksen tervetuliaispuheen  ja kevyen välipalan energisoimana meille esiteltiin Geniemin historian ensimmäinen bonusohjelma. Bonusohjelma sai innokkaan ja yllättyneen vastaanoton.
Yhdessä Arren kanssa  kävimme hedelmällistä keskustelua itseohjautuvuudesta. Yrityksemme itseohjautuvuuden kulmakiviksi muodostuivat oman ajan hallinta, aktiivinen ongelmien ratkominen ja omatoimisuus, vastuu ja tottakai luottamus.

Tiimit oli jaettu ennen reissua, viikon suunnitelmat ja tavoitteet olivat listattu ylös. Tästä oli hyvä aloittaa OfficeAbroad no. 3. LET’S GO!

OfficeAbroad reissun tulokset lyhykäisyydessään

Yleisen tiimihengen ja koko firman “bondaamisen” lisäksi viikon aikana monet tekivät tiukkaa työtä tarjousten ja blogitekstien parissa (joista yksi ei ollut tämä :D). Näiden lisäksi tiimit saivat aikaan seuraavia asioita:

Design-tiimi

 • Geniem Starter Theme komponentteja
 • Uuden Geniem-sivuston suunnitelma

JavaScript-tiimi

 • Ensimmäinen versio Best Practice:sta aiheina React, React Native ja Node
 • sb2-devausvalmius uusiin api-projekteihin (vielä privaattina githubissa)
 • Esimerkkiappis sb2-demoiluun
 • Tässä yhteydessä sorvattiin myös Docker-kokonaisuus siihen malliin, että sb2:lla voidaan stage pystyttää nykyisellään ja produktio pienellä vaivalla

WordPress-tiimi

 • Komponenttien tekoa
 • ACF Codifier valmiiksi
 • Sisäisten pluginien kehitystä

DevOps -tiimi

 • Kontena konttiorganisaattorin protoilu
 • Drone CI -putken yhdistäminen Kontenaan
 • Galera cluster tuotannon pystytys ja yhdistäminen Kontenaan

Suurin osa porukasta oli suunnitellut viettävänsä ensimmäisen vapaapäivän Krkan vesiputouksilla, mutta “kiitti vaan” ennennäkemättömän ruuhkan, automme eivät koskaan päässeet pois saarelta. Vain 4 kävellen ollutta matkailijaa, pääsivät saarelta pois, vuokrasivat auton,  ja lähtivät tutustumaan henkeäsalpaaviin Krkan maisemiin. Autollinen ihmisiä kävi pyörähtämässä myös Bosnia & Hertsegovinan puolella Mostarin kaupungissa sekä Splitissä, sekä iltoja vietettiin Trogirin ylellisessä satamakaupungissa. Viimeinen vapaapäivä huipentui island hopping -retkelle. Päivän aikana tutkimme kahdella speedboatilla Kroatian saaria ja nähtävyyksiä. Vapaapäivältä monelle jäi mieleen Kroatian kaunis sininen luola, kristallinkirkkaat vedet (jonne pääsimme hyppäämään suoraan veneestä) sekä saari, jossa nautimme herkullisen ruoan suoraan auringon alla, uimme meressä ja lennätimme dronea. Päätösillallinen kokosi yhteen kuluneen viikon tulokset, tapahtumat ja kokemukset.

Viikko hujahti nopeasti yhdessä työskennellen ja rentoutuen. Reissuun lähti iso ryhmä erilaisia ihmisiä, mikä vaatii jokaiselta joustavuutta ja muiden huomioon ottamista. Lisäksi Slack piti yhteyden Suomessa oleviin työkavereihin jotka elivät hengessä mukana 🙂 Kaiken kaikkiaan OfficeAbroad oli jälleen ”success!”.

2018 vuoden reissua suunnitellaan jo kovaa vauhtia josta tulossa pian tietoa, stay tuned!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?