1.1.2021

Mitä mobiilisovellus maksaa vuonna 2021?

Vuositasolla mobiilisovelluksia ladataan yli sata miljardia vuodessa ja kasvu vain tuntuu kiihtyvän. Miten siis voisit itse hyötyä tästä kasvusta ja mitä se maksaa? Alla listaan tarkemmin hintaan vaikuttavia tekijöitä ja myös selkeitä esimerkkejä kustannuksista. Tällä tavoin saatte toivottavasti parempaa kuvaa siitä, mitä teidän sovellus voisi maksaa tai ainakin rohkeutta kysyä aiheesta lisää.
Artikkelikuva: Mitä mobiilisovellus maksaa vuonna 2021? - Geniem

Älä unohda määrittelyä ja suunnittelua!

Vuosi 2021 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja koronarajoitusten vielä ollessa päällä Suomessa, on hyvä aika harkita tosissaan mobiilisovellusta yrityksellesi. Voisiko sovelluksesta olla joko yrityksesi sisäisiin prosesseihin tai asiakkaille lisäarvoa tuovaa hyötyä? Voisiko se luoda aivan uusia mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaasi tai jopa pelastaa sen? Ilman huolella tehtyä määrittelyä ja suunnittelua hyviin tuloksiin on varmasti vaikea päästä. Sovellusta ei kannata hankkia vain siksi, että kilpailijallakin on.

Mobiilisovelluksen kehittäminen vuonna 2021

Mobiilisovelluksen tekeminen mielletään usein kalliiksi hankinnaksi ja sitä se on joskus ollutkin. Nykyään kehityskustannuksia on saatu selkeästi alas tehokkaampien tekniikoiden ja osaajien määrän kasvun takia, joten sovelluksen hankkiminen on kannattavampaa kun aiemmin. Mobiilisovelluksen toteuttaminen on nykypäivänä tehokkaampaa kuin ennen. Hyvän suunnittelun, vaatimusmäärittelyn ja toteutusteknologian kautta teknisen kehityksen osuus on perussovelluksissa hyvinkin suoraviivaista.

Lähtökohta on, että markkinoilla on tällä hetkellä kaksi suurta mobiilikäyttöjärjestelmää Googlen Android ja Applen iOS. Molemmilla on omat verkkokauppansa, joiden kautta mobiilisovellusten jakelu tapahtuu. Sovelluskaupoista löytyy sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia, joten sovelluksen omistajan palveluista ja ansaintamallista on kiinni julkaistaanko sovellus ladattavaksi ilmaiseksi vai täytyykö käyttäjän maksaa siitä. Jos esimerkiksi halutaan tuottaa lisää myyntiliidejä mobiilisovelluksen avulla, sen on syytä olla mahdollisimman helposti ladattavissa eli mielellään käyttäjälle ilmainen.

Mobiilisovelluksen kehittäminen vuonna 2021 (kuvituskuva)

Oletko kaupungin tai kunnan päättäjä tai työntekijä ja etsit kaupungillesi toimivaa mobiilisovellusta? Mikäli näin on ja haluat tietää paljonko kaupunkisovellus maksaisi teidän kaupungille, tutustu KaupunkiAppikseen ja pyydä tarjous. Hyödynnä yhteiskehittämisen tuottaman synergian edut ja hanki toimiva kaupunkisovellus kustannustehokkaasti.

Mobiilisovelluskehitys kustannustehokkaasti ja laadukkaasti

Me toteutamme mobiilisovellukset React Native -teknologialla, mikä tarkoittaa sinulle kustannustehokkuutta, kun sovelluksesta saadaan sekä iOS- että Android-versiot tehokkaasti ilman erillistä kehittämistä. Lisäksi erikoistumisemme tiettyyn teknologiaan takaa sovelluksellesi laadukkaan toteutuksen ja saat varmasti sitä, mitä tilaat!

Pyydä tarjous

Mobiilisovelluksen hinta ja tärkeimmät tekijät, jotka hintaan vaikuttavat

Mobiilisovelluksen hinta alkaa 10 000 – 50 000 €:n tietämiltä, kun arvioidaan räätälöidyn sovelluksen suunnittelua ja toteutusta yleisellä tasolla. Kokonaiskustannuksen arvioiminen ei kuitenkaan käy ihan käden käänteessä, eikä mitään taikatyökalua kustannusten laskemiseen ole olemassa. Lopulliset kustannukset riippuvat monestakin eri tekijästä.

Tärkeimmät tekijät ovat kuitenkin lähes aina:

  • tekniikka, jolla sovellus tehdään
  • toteutuksen monimutkaisuus
  • toteuttajien ammattitaito

Monia muitakin tekijöitä on, mutta näistä kolmesta saadaan jo selkeä raami aikaiseksi. Seuraavaksi esittelenkin esimerkin räätälöidyn mobiilisovelluksen kokonaisuudesta ja osviittaa antavista työmääristä.

Mobiilisovelluksen hinta: yleisimmät toiminnallisuudet ja niiden työmäärät

Muutamaa yleistä mobiilisovelluksen toiminnallisuutta tarkastelemalla saadaan jo jotain suuntaa tasosta, jolle teknisen toteutuksen kokonaiskustannukset asettuvat. Alle poimin esimerkkejä yleisimmistä elementeistä/toiminnallisuuksista, mitä räätälöityyn mobiilisovellukseen voi liittyä (työpäivä = 7,5 h):

Navigaatio (tabinavigaatio ja stack navigaatio) 1 – 3 työpäivää

Kuvallinen artikkelilistaus (pull-to-refresh, infinite scroll) 2 – 5 työpäivää

Kirjautuminen 1 – 4 työpäivää

Push-notifikaatioiden vastaanottaminen 2 – 5 työpäivää

Hakutoiminnallisuus suodatuksilla (hakukenttä, checkbox valitsimet) 2 – 8 työpäivää

Asetukset (push-notifikaatiot, kirjaudu ulos, yhteydenottolomake, tietoa sovelluksesta) 3 – 8 työpäivää

Suosikit (listaus suosikeiksi tallennetuista artikkeleista) 1 – 4 työpäivää

Viimeistely ja julkaisu 2 – 4 työpäivää

Ylläpito vuodessa (sovelluskirjastojen päivitysten tekeminen jne. – esim. tuki uusille puhelinmalleille ja käyttöjärjestelmäversioille) 10 työpäivää

Teknisen kehityksen osalta 1:n työpäivän suuntaa antava hinta on 750 € + alv 24, mutta kaikki lopulliset toteutushinnat arvioidaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti. Käyttöliittymän ja visuaalisuuden suunnittelu lisätään hankinnan kokonaisuuteen erikseen ja suunnitteluvaiheen työmäärä arvioidaan tarjouksen yhteydessä. Samaten testauksen, laadunvarmistuksen ja projektinhallinnan määrä arvioidaan projektikohtaisesti tarjoukseen. Sovelluksen kehitys ei pysähdy ensimmäisen version julkaisuun, joten ylläpidon ja hosting-palvelun lisäksi jatkokehityksen määrä on hyvä ennakoida ja sen perusteella budjetoida tulevaisuuden kustannukset.

Tehokkaan määrittelyn avulla kustannussäästöjä

Meidän asiakkaidemme kautta hyväksi todettu tapa selkeyttää kokonaiskustannuksien arvioita on ollut se, että asiakas ostaa meidän tekijätiimiltä YHDEN htp:n kestävän, erillisen määrittelytyöpajan. Sen aikana asiakkaan alustava määrittely käydään läpi, etsitään sieltä porsaanreiät ja tehdään sen pohjalta tarkempi määrittelydokumentti, jolla sovellusta voidaan alkaa arvioimaan tai viemään toteutukseen asti. Työpajassa tehtävän vaatimusmäärittelyn avulla teknisessä toteutuksessa voidaan säästää huomattavasti, kun tiedetään jo hyvissä ajoin, mitä lähdetään suunnittelemaan ja sittemmin toteuttamaan. Tapaamisen yhteydessä voidaan tarkentaa myös seuraavia asioita:

  • Mihin haasteeseen/ongelmaan sovellus on ratkaisu?
  • Miten te yrityksenä hyödytte sovelluksesta ja miten se tukee bisnestavoitteitanne?
  • Miksi käyttäjät käyttäisivät sovellusta vaikka verkkosivujenne sijaan, eli mitä etua siitä on käyttäjälle?
  • Onko sovelluksella jonkinlainen sisältösuunnitelma ja joku resursoituna tuottamaan sisältöä myös jatkossa?

Älypuhelinten vallattua maailman on ilmaantunut myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joita yritykset pyrkivät nyt hyödyntämään vauhdilla. Verkkosivut ja sosiaalisen median alustat ovat helppo ja nopea tie myynnin liidien ja brändin tunnettuuden lisäämiseen, mutta mobiilisovelluksista saadaan selkeästi uusia ansaintamahdollisuuksia yrityksille. Myös ansaintamahdollisuuksien ja vaatimusten määrittelyssä asiantuntijamme ovat mielellään mukana, jotta mobiilisovellusten toteuttamisen kustannukset tulee perusteltua.

Tutustu hyvän määrittelytyön kautta lähteneeseen referenssiprojektiimme: WorkPowerin mobiiliosovolleuksen suunnittelu ja toteutus. Vilkaise myös, mitä toimitusjohtajamme Tuomas kirjoitti mobiilisovelluksen hinta-aiheesta vuonna 2011: Kuinka paljon maksaa mobiilisovellus?


Mitä voisimme tehdä sinua varten?

Kiinnostuitko? Jätä tietosi, niin palaamme asiaan.

Mitä tavoitteita appiksella voi olla?

Halutaanko mobiilisovelluksella tavoitella puhdasta tuloa, latausmääriä vai lisätä brändin tunnettavuutta? Tavoitteet voivat olla ihan mitä vain taivaan ja maan välistä, kunhan ne pystytään rajaamaan mitattaviksi.

Lue artikkeli

Soita Jussille!

Geniemin Sales Lead Jussi Rajamäki

Jussi Rajamäki

Sales Lead

Jussi ei pidä sitä yhtään rajuna, jos soitat ja heität appishaasteen puhelun aikana. Päinvastoin, saat varmasti hyvän keskustelun aikaiseksi ja uusia ideoita.

+358 46 923 5277