Minne menivät Geniemin joululahjarahat?

Yhteistyökumppaneiden joululahjat aiheuttavat aina pientä päänvaivaa ja useasti niiden kanssa päädytään hyvin perinteisiin ratkaisuihin, vaikkapa pieneen herkkukoriin, kahviin ja suklaaseen, viineihin tai lahjakortteihin, millä halutaan kiittää menneestä vuodesta. Tänä syksynä jälleen aihe tuli esille ja Tuomas ehdotti siihen ratkaisuksi; Jos autetaankin tänä jouluna vähävaraisia perheitä Jouluavun kautta. Tämä sai työyhteisössä suuren kannatuksen, joten tuumasta toimeen.

Jouluapua.fi sivuston kautta etsimme Pirkanmaalaisia apua tarvitsevia perheitä joista kahteen otimme yhteyttä. Toinen on kuusihenkinen lapsiperhe ja toisessa lapsi, vanhempi, sekä jo kotoa muuttaneet lapset. Tuimme lisäksi lahjoituksella Brother Christmas– avustustoimintaa.

Ensimmäisistä yhteydenotoista perheisiin kävi jo selväksi, että apua tarvitaan ja siitä ollaan hyvin kiitollisia. Sain samalla perheiltä tiedon, mitä lapset toivoisivat lahjaksi, sekä mitä jouluruokia heillä kaivattaisiin joulupöytään. Lahjakartoituksen jälkeen tuumasta toimeen ja ostoksille. Lasten paketteihin löysivät tiensä Legot, Littlest pet shop- setti, akryylimaalit ja vaatteita. Ruokakaupan puolelta molemmille perheille hankittiin joululaatikot ja hedelmiä, sekä rosollia, kahvia ja jauhelihaa. Jouluviikolla paketoin lahjat, sekä kävin hakemassa ruoat ja keskiviikkona vein avun perheille, jolloin tosissaan vasta selvisi, kuinka tärkeää se heille oli.

geniem lahjat

Sovin heidän kanssaan tapaamiset ja siinä hetken jutustelun lomassa kuulin tiukasta tilanteesta ja siitä, kuinka vaikeaa on pyytää apua, vaikka tilanne olisi kuinka kurja ja näin kuinka liikuttavaa sen saaminen on. Perheitä oli kohdannut lyhyessä ajassa vakava sairaus, työtapaturma, työttömyys ja homeongelma ja voin vain kuvitella kuinka yksikin näistä aiheuttaa taloudellista epävarmuutta.

Useiden kiitosten, hyvän joulun toivotusten ja halauksen jälkeen lähdin takaisin toimistolle hieman ristiriitaisissa tunnelmissa; iloisena tästä mahdollisuudesta auttaa, mutta pahoillaan näiden perheiden ja heidän vastoinkäymistensä takia. Kaiken kaikkiaan olimme kuitenkin osaltamme helpottaneet tai jopa mahdollistaneet joulun näille perheille, joten eiköhän sitä päällimmäisenä voi tuntea iloa.

Kuinka tämä kaikki sitten näkyi yhteistyökumppaneillemme? Alla on kirje, minkä liitimme kaikkiin lähetettyihin joulukortteihin ja toivon, että se lämmittää myös kirjeen saajan mieltä yhtä paljon, kuin meitä tämä auttaminen, sekä lahjan saajia heidän tarvitsemansa ja saamansa apu.

Meidän joululahjamme teille!

Me Geniemiläiset päätimme tänä vuonna jättää yhteistyökumppaneiden lahjomisen väliin ja käyttää siihen vuosittain sijoitetut varat aidosti apua kaipaavien ihmisten auttamiseen.

Otimme osaa Jouluapua-keräykseen ja sitä kautta etsimme Pirkanmaalaisia vähävaraisia perheitä, ketkä eivät omin avuin olisi saaneet kotiinsa joulua rakennettua työttömyyden, sairauden tai muun elämäntilanteenmuutoksen vuoksi, sekä Brother Christmas- avustustoimintaan, jonka kohderyhmänä on auttaa vanhuksia, veteraaneja, vammaisia ja lapsiperheitä.

Me halusimme jakaa joulumieltä tänä vuonna mahdollisimman laajasti eteenpäin; niin apua tarvitseville ja sitä saaneille perheille, meille kaikille Geniemillä sekä toivomme, että myös teille siellä! Joulusuklaiden ja kahvin sijasta lahjaksi annoimme tänä vuonna: Joululaatikoita, rosollia, vaatteita, leluja ja maalaustarvikkeita, sekä rahalahjoitus avustustoimintaan.

Iloista joulumieltä ja oikein hyvää uutta vuotta 2018 toivottaa koko Geniemin väki.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?