Kuulumiset OfficeAbroadilta

Aurinkoa, devaamista, uuden kehittämistä, kulttuuria, toisiimme tutustumista ja yhteishengen nostattamista. Siitä on tämän vuoden OfficeAbroad tehty. OfficeAbroad 2018 -kohteeksi valikoitunut Portugali on tarjonnut meille 6 päivää aurinkoa reilun 30 asteen helteessä.

Työpäivät on saatu käytiin sujuvasti valmiiksi tehdyn aamupalan saattelemana ja taukoja on voinut viettää tennistä ja jalkapallo pelaten tai uima-altaassa viilentyen. Iltaisin syntaksit, käyttöliittymäsuunnitelmat ja white paperit ovat muuttuneet rentoon yhdessäoloon ja mm. lautapelien pelailuun, jolloin on voitu tutustua niihin työkavereihin, joita vähemmän näkee ja joiden kanssa ei välttämättä yhteisiä projekteja ole vielä ollut. Jotkut aktiivisemmat ovat myös järjestäneet omatoimisesti iltaohjelmaa käyden mm. ajamassa kartingia, snorklaamassa ja tutustumassa läheisiin kaupunkeihin.

Ennen lähtöä pidimme toimistolla kick-offin, jossa kävimme läpi viikon suunnitelmat ja tavoitteet. Lauantain ja sunnuntain sovimme yhdessä poikkeuksellisesti työpäiviksi, jolloin kick-off toimi hyvin alustuksena töiden aloitukselle kohteessa. Perjantain lento Lissaboniin myöhästyi kaksi tuntia ja saikin väsyneimmät matkustajat rojahtamaan sänkyihinsä heti majoitukseen päästyämme.

Teemana työrauha – ei vain sanahelinää

On tärkeää että työntekijämme voivat keskittyä työntekoon eikä murehtia käytännön järjestelyjä. Mukaan otetut kokit ovat mahdollistaneet aamuisin erittäin jouhevan startin työpäivään. Vai miltä kuulostaisi, jos aamusi alkaisi aamu-uinnilla, jonka jälkeen odottaa valmiiksi laitettu aamiaisbuffet? Myös yhteinen lounas on ollut onnistunut kokeilu, sillä lounastauko on saatu pidettyä kaikilla samaan aikaan ja näin rytmittänyt työpäivän jokaiselle samanlaiseksi ja mahdollistanut entistä tiiviimmän työskentelyn ryhmissä.

Haasteena on ollut löytää riittävän suuri paikka, johon 38 ihmistä mahtuu niin, että myös hiljaisia soppeja löytyy. Vaikka me kaikki olemme toinen toistaan miellyttävämpiä ihmisiä, on silti tärkeää voida myös halutessaan päästä olemaan rauhassa. Makuuhuoneiden ilmastointi ja suuren pihan palmujen varjo ovat olleet suosituimpia paikkoja debuggaukselle.

Miksi lähteä Portugaliin, jos ei aio tutustua myös Portugaliin?

Päätimme pitää lauantain ja sunnuntaina työpäivinä, joten vapaapäivät osuivat maanantaille ja tiistaille. Maanantaina suuntasimme koko poppoo bussilla kohti Sintraa ja siellä Palácio Nacional da Penaa eli tuttavallisemmin Penan palatsia, jonne pääsy vaati bussikuskiltamme ja jo parhaat vuotensa nähneeltä MAN-linja-autolta huomattavia ponnistuksia aiheuttaen huvipuistolaitteisiin verrattavia tuntemuksia vatsanpohjassa.

Kiertely satulinnassa, sen muureilta avautuvat upeat näköalat ja ympäröivä vehreys saivat porukkamme leuat – ja harrastelijakuvaajien kameroiden peilit – loksumaan. Matkamme jatkui Sintran kaupungissa syödyn lounaan myötä kohti Lissabonia, jossa hajaannuimme pienempiin porukoihin sen mukaan halusiko mennä ostoksille, museoon, kuppilaan tai ihan vain haahuilemaan upeassa historiallisessa suurkaupungissa.

Toiselle vapaapäivälle ei ollut yhteistä reissua, joten osa lähti vuokra-autolla tai Uberilla shoppailemaan, rannalle ja lähikaupunkeihin tutustumaan ja osa vain nautiskeli auringosta huvilan uima-altaalla. Oli myös niitä, joilla oli sen verran hyvä draivi päällä töiden suhteen, että päättivät jatkaa hommiaan myös vapaapäivänä.

Akut ladattuna ja valmiina loppurutistukseen

Keskiviikko ja torstain on painettu hommia hyvällä draivilla, kun tavoitteet ovat päivien mittaan kirkastuneet. Välillä hommat on jatkuneet myöhään yöhön ja välillä on pidetty pidempiä taukoja päivällä, mutta jos projektin tekeminen on mielekästä ja kaikki osapuolet asiaan tyytyväisiä, niin mikä ettei!

Myöhemmin tänään tiimit esittelevät vielä viikon tulokset ja sitten alkaa olla OfficeAbroadin työosuus paketoitu. Illalla syömme vielä yhdessä ja sitten alkaa jo laukkujen pakkaaminen.

Kirjoitan tätä torstaina, joten huomenna perjantaina on tiedossa aikainen lähtö takaisin Suomeen. Tuleva viikonloppu vietetään varmasti perheen ja ystävien kanssa. Maantaina voi taas palata normaalin arjen pariin.

Kiitos meidän kokeille Rikulle ja Juhalle, jotka ovat tehneet erittäin maukasta ruokaa ja mahdollistaneet meidän muiden keskittyä täysillä omaan työhömme. Haluan myös kiittää kaikkia reissuun osallistuneita! On ollut mukavaa vaihtaa kuulumisia niiden kanssa, joita harvemmin näkee ja löytää uusia puolia myös niistä, joihin törmää päivittäin.

Kiitos koko Geniemin väki – olette tehneet reissusta ikimuistoisen!

Stay tuned, tulossa vielä katsaus viikon tuloksiin!

Terkkuja aurinkoisesta Portugalista!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?