Geniemin kasvu jatkuu - huikeita persoonia ja timanttista osaamista

Keitä ovat Geniemin uudet työntekijät, mitä he tekevät ja mitkä ovat heidän fiiliksensä Geniemistä? Se selviää alta.

Viime vuosi käynnistyi melko hiljaisesti rekryrintamalla, mutta loppuvuonna pääsimme täyteen vauhtiin. Kolme uutta työkaveria tuli taloon ennen kesälomia, ja olemme kasvaneet 12 ihmisen verran syyskuun 2019 jälkeen.

JavaScript-tiimi on kasvanut tänä vuonna viidellä huikealla persoonalla, ja WordPress-tiimiin löydettiin neljä uutta timanttista tiimiläistä. Lisäksi toimintaamme tulivat täydentämään myyjä, projektipäällikkö ja designeri, ja harjoittelijoita saimme viestinnän, HR:n sekä testauksen puolelle.

Keitä he siis ovat, mitä he tekevät ja mitkä ovat heidän fiiliksensä Geniemistä? Se selviää alta.

Henkka oli vuoden 2019 ensimmäinen rekry. Henri astui JavaScript-puolen asiakkkuustiimiin lisäämään sen React Native -osaamista. Hän tykkää myös full stack -hommista.

Hain Geniemille hommiin kaverin vinkattua avoimesta työpaikasta ja lueskeltuani tarkemmin firman menosta, paloin halusta päästä porukkaan mukaan – eikä ole todellakaan tarvinnut pettyä. Rento yrityskulttuuri ja suorastaan mahtavat työkaverit tekevät työnteosta antoisaa, kun aina saa olla oma itsensä ja kaikenlaisiin päätöksiin saa vaikuttaa itse.

Jaakko tuli viikkoa myöhemmin WordPress-tiimiin. Jaakon vahvuus on fronttitekeminen ja positiivinen ja iloinen mieli!

Muutin Helsingistä takaisin kotikaupunkiini Tampereelle ja olin törmännyt jo aikaisemmin Geniemin laadukkaisiin avoimen lähdekoodin projekteihin (DustPress, RediPress, ACF Codifier). Geniemin maine laadukkaana WordPress- ja JavaScript-talona kiinnosti, ja halusin hypätä mukaan osaavaan remmiin tekemään haastavia projekteja moderneilla työkaluilla. Olen viihtynyt Geniemillä erinomaisesti. Etenkin viime kesän OfficeAbroad oli kokemuksena huikea. Espanjan lämmössä oli hienoa tutustua kunnolla työkavereihin, joiden kanssa ei ollut vielä niin paljon tullut kuulumisia vaihdettua.”

Risto hyppäsi JavaScript-tiimiin backend-devaajaksi ja sukelsi suoraan syvään päätyyn melko haastavassa projektissa.

Hain Geniemille töihin, koska firman nimi oli ennestään tuttu ohjelmointipiireistä ja sivuilla oleva “Kulttuuri”-osio antoi kuvan, että työntekijöistä välitetään oikeasti, eikä vain mainospuheissa. Ja se pitää paikkansa.

Pitkän etsimisen jälkeen (aloitimme etsinnän jo vuonna 2018) löysimme vihdoin meille sopivan henkilön myyntiin. Jussi tuli vetämään myyntiämme ja on ansiokkaasti ottanut myynnin roolia. Hänen naurunsa raikaa pitkin toimiston käytäviä ja saa muutkin hymyilemään.

Olin tekemisissä Geniemin kanssa aikaisemmassa työssä, asiakkaana siis, ja kaikki sujui kivasti. Olin 3 vuotta projektipäällikkönä, mutta minua on aina viehättänyt myyntityö. Sain mahdollisuuden tulla mukaan kehittämään toimintamalleja, mikä houkutti, sillä en halua mennä ns. valmiiseen pöytään. Lisäksi tuttujani oli tullut töihin Geniemille ennen minua, ja kuulin heiltä hyvää Geniemistä. Olen viihtynyt täällä erittäin hyvin ja saanut tarvittaessa tukea ja apua kaikilta. Vapaus ja vastuu -kokonaisuus on toimiva ja sopiva minulle. Tämä on paras duunipaikka, missä tähän mennessä olen ollut.” 🙂

Geniemin uusia työntekijöitä: Henkka, Jaakko, Risto ja Jussi
Henkka, Jaakko, Risto ja Jussi

George on meidän ensimmäinen ulkomaalainen työntekijämme. George tunnetaan meidän piireissämme myös nimellä Ykä. On ollut ilo seurata Ykän innokkuutta oppia suomen kieli, ja kehitys on ollut huimaa. Ykä tuo fronttipuolen WordPress-taituruutta meidän WordPress-puolen asiakkuustiimiin.

Halusin hakea työpaikkaa Geniemillä, koska olin jo tutustunut yritykseen vahvana nimenä Suomen WordPress-alueessa jo ennen kuin muutin Suomeen. Geniem oli myös usein suositeltu, kun puhuin ihmisille WordPress-meetupeissa sekä Helsingissä että Tampereella. Viihdyn Geniemillä, koska täällä on liukuva työaika, kiva toimistopaikka ja mahtavia työkavereita. Parannan koko ajan taitojani sekä kehittäjänä että suomen puhumista.

Projektipäällikön rekry oli vuoden haastavin, ja etsintä kesti melko pitkään. Mikon persoona ja positiivinen asenne vakuutti meidät, ja hän hyppäsi neljänneksi projariksi.

Kollegoita edellisistä työpaikoistani oli jo aiemmin siirtynyt Geniemille, ja heiltä olin kuullut yrityksestä, sen kulttuurista ja arvoista pelkkää hyvää. Tämä näkemys vain vahvistui, kun kävin muutamaan otteeseen toimistolla juttelemassa geniemläisten kanssa. En siis nähnyt mitään syytä, miksi en olisi yrittänyt työntää jalkaa oven väliin kaikin käytössäni olevin keinoin. Koin tämän työn tarjoavan haasteen itselleni, ja sitä kautta mahdollisuuden kehittyä ja oppia lisää.

Näkemykseni mukaan myös tulevaisuus on vahvasti digitaalinen, joten uskon, että Geniem tarjoaa aitiopaikan päästä seuraamaan lähietäisyydeltä IT-alan viimeisimpiä tuulia. Työ ja Geniem ovat vastanneet hyvin odotuksia. Vastuuta ja vapautta on jaettu runsaasti. Vastapainona toki perehdytys oli kattava, ja itselle ei jäänyt fiilistä, että “lapsi heitettiin altaan syvään päätyyn”.”

Marika lähti rekryprosessiin vähän epävarmoin fiiliksin, sillä yksityisyrittäjyys oli asettanut kovat vaatimukset perinteisen työsuhteen aloittamiselle. Täytimme vaatimukset ja saimme kolmannen naisen WordPress-tiimiin.

Törmäsin Geniemin työpaikkailmoitukseen, kun etsin yhteistyökumppaneita, joille tarjota yritykseni palveluita. Ilmoituksessa mainittiin, että CV:n lähettämisen sijaan voi pyytää kooditehtävän ratkaistavaksi. Aloin pohtia osaamiseni tasoa ja otin yhteyttä Essiin, joka rohkaisi tekemään tehtävän. Saisin palautetta koodistani, hakisin paikkaa tai en. Lopulta Essi suostutteli minut haastatteluun jo ennen kuin ehdin palauttaa koodinpätkäni. Epäröin prosessin aikana, koska tuntui pahalta jättää yksityisyrittäjän vapaus. Tutustuessani Geniemiin muistin työntekijänä olemisen turvallisuuden. Voin sairastaa ja hoitaa sairasta lasta ilman palkanmenetystä.

Työhaastattelu oli viimeinen silaus. Halusin Geniemille töihin! Teknisessä haastattelussa mukana ollut Senior-kehittäjä kiteytti yhdessä tekemisen hienosti: “pääset kaltaisiesi joukkoon”. Silloin tiesin, että haluan jättää taakse yksinäiset työpäivät sekä epävarmuuden tulevista projekteista. En voi valehdella, etteivätkö ensimmäiset kolme kuukautta olisi olleet haasteellisia: koodaan ensimmäistä kertaa tiimissä, ja jo peruskoodikäytännöt ovat vaatineet paljon opettelua, puhumattakaan kehitysympäristöstä ja laajasta koodipohjasta. Nautin työn monipuolisuudesta ja siitä, että saan tehdä sekä fronttia että backendiä. Parasta kuitenkin on se, että voin olla oma itseni työkavereiden seurassa ja kertoa suoraan, miltä tuntuu.

Geniemin uusia työntekijöitä: George, Mikko ja Marika.
George, Mikko ja Marika

Mikaela tuo tasapainoa meidän sähäkkään JavaScript-tiimiimme. Hänen mieletön halunsa kehittyä ja oppia koko ajan lisää innosti tiimin työpalaverissa – palkkauspäätös oli helppo!

Pidin rekryilmoituksesta ja siitä, miten siitä välittyi juuri itselle sopiva yrityskulttuuri, mikä vahvistui vieraillessani Geniemin kotisivuilla. Olen viihtynyt erittäin hyvin. Työ on tarjonnut sopivasti haasteita, ja olen päässyt tekemään juuri sitä, mistä olen kiinnostunut. Työkaverit ovat todella mukavia, rentoja ja ammattitaitoisia tyyppejä. On ollut hienoa päästä mukaan Geniemin mahtavaan porukkaan.

Ville palkattiin vuoden 2019 lopussa, mutta aloitti hommat vasta nyt helmikuussa. Villellä on erittäin vahva tausta WordPress-puolelta, ja hän jo odottelee sormet syyhyten, milloin pääsee hyppäämään projektihommin.

Hain töitä Geniemiltä, koska halusin haastavampia ja monipuolisempia projekteja. Lisäksi työt on mahdollista tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, mikä oli itselleni ehdotonta, koska asun Vaasassa ja minulla on 3 kk vanhat kaksoset.
Olen viihtynyt oikein hyvin, ja kaikki ovat olleet ystävällisiä ja auttavaisia. Rekryprosessista lähtien asiat on hoidettu työntekijän ehdoilla, joten on vaikea olla muuta kuin tyytyväinen työpaikan vaihtoon.”

Jukka hyppäsi kelkkaan marraskuussa ja on Riston tuttuja. Jukan osaaminen ja ihailtava suoruus herättivät meidän mielenkiintomme.

“Hain Geniemille yksinkertaisesti siksi, että Risto ohimennen mainitsi firman nimen. Ja koska elämäntilanne oli semmoinen, että freelance-hommat rupesivat ottamaan päähän, ajattelin kokeilla, tärppäisikö. Risto oli puhunut paljon hyvää, ja Geniem tarjoaa etätyötä, joka on itselle se ylivoimaisesti paras tapa tehdä hommia, joten päätös oli aika helppo.

Geniem on yksi, vielä toistaiseksi ainakin, harvinaisista yrityksistä, joka tarjoaa kokoaikaisia etätyöpaikkoja. Se tekee omasta työpaikasta ainakin ylivoimaisesti parhaan tähän mennessä. Hommat hoidetaan asiallisesti ja tehokkaasti, eivätkä asiat jää byrokratian rattaisiin tai muuten vaan pyörimään, vaan ne tulevat oikeasti tehdyksi.

Samu saapui taloon puskaradion kautta. Kahden meidän nykyisen työntekijän vanha työkaveri tuli täydentämään meidän Design-tiimiämme vankalla design-kokemuksellaan.

“Sattumalta tapasin vanhaa työkaveria ruokakaupassa. Juttelimme niitä näitä ja myös työasioita. Hän kertoi, että tarvetta designerille saattaisi olla. Myöhemmin hän myös kertoi tarkemmin designerin toimenkuvasta Geniemillä. Olin myös jo jonkin aikaa pohtinut itse suuntautumista yhä enemmän käyttöliittymien ja palvelumuotoilun pariin.

Tarpeemme näyttivät kohtaavan, joten päätös oli omalta puoleltani selvä, kun kutsu haastatteluun tuli. Olen viihtynyt Geniemillä hyvin, ja porukkaan on ollut helppo integroitua. Työ on myös imaissut mukaansa innostaen ja haastaen sopivasti oppimaan uutta. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että olen oikealla polulla.

Geniemin uusia työntekijöitä: Mikaela, Samu, Sakari ja Ville.
Mikaela, Samu, Sakari ja Ville

Sakari liittyi seuraamme koulutusohjelman kautta. Sakarin työpöydällä on WordPress-projektien testaus johon olemme jo tovin kaivanneet apua.

“Koulutusohjelma antoi minulle mahdollisuuden hakea itseäni kiinnostavaan yritykseen, ja Geniemille mahdollisuuden löytää omiin tarpeisiinsa sopiva tekijä. Oikein hyvin olen talossa viihtynyt ja näkisin, että tässä on selkeä win-win-tilanne päässyt syntymään.”

Johanna suoritti merkonomiopintonsa työssäoppimalla Essin ohjauksessa HR-assistentin työtehtävissä. Harjoittelun päätyttyä nappasimme Johannan jatkamaan meillä osa-aikaisena työntekijänä.

“Opintoihin liittyvää työssäoppimispaikkaa hakiessani tavoitteenani oli päästä yritykseen, jossa on tunnetusti hyvä työilmapiiri ja jossa on panostettu työntekijöiden hyvinvointiin. Kun kuulin Geniemin etsivän HR-puolelle harjoittelijaa, päätin ehdottomasti hakea, koska olin jo aiemmin lukenut Geniemistä juttuja aiheen tiimoilta ja tiesin, että täällä on panostettu juuri noihin arvostamiini asioihin.

Tietokoneella työskentely on ollut minulle ennenkin arkipäivää, joten IT-alan yritys tuntui ihan luontevalta urajatkumolta, vaikka sovelluskehitys sekä nettisivustot ovat minulle itsessään aika uusia asioita. Päätin jäädä opintojen jälkeen Geniemille, koska harjoitteluaika meni niin loistavasti ja työ täällä on ollut monipuolista, joustavaa ja työkaverit ovat ottaneet minut hienosti mukaan porukkaan!”

JavaScript-puolen asiakkuustiimit ovat kasvaneet vauhdilla ja alkuvuodesta 2020 tiimiin tuli  Joonas. Joonas muutti töiden perässä Tampereelle ja on päässyt tekemisen vauhtiin oikeen mallikkaasti.
“Geniem vaikutti oikein kivalta työpaikalta, ja hakuprosessi oli hyvin helppo. Hakuprosessin helppous myös indikoi, että byrokratia on työpaikalla vähäistä ja muodollisuuksia ei turhaan ole kyhäilty. Olen viihtynyt tosi hyvin: työkaverit ovat mukavia, ja työympäristö ja joustava kulttuuri sopivat hyvin omaan elämäntilanteeseeni.”

Sini tuli meille lokakuun loppupuolella suorittamaan Liiketoiminnan ammattitutkinnon osatutkinnon (Digimarkkinointi) työssäoppimista. Sini on ollut suurena apuna markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

“Geniem tuli vastaan harjoittelupaikkaa etsiessäni, kun kävin läpi tamperelaisia yrityksiä. Löysin Geniemin sivuilta nopeasti tiedon, kehen ottaa yhteyttä, mikä ei ole itsestään selvää. Tiedusteluuni myös vastattiin nopeasti, mikä lisäsi positiivista vaikutelmaa. Moni yhteydenottoni jäi nimittäin vaille vastausta, tai vastaamisessa ja päätöksenteossa kesti kauan. Geniem herätti kiinnostukseni senkin takia, että yritys lupaa pitää huolta työntekijän hyvinvoinnista ja yleinen meininki vaikutti kivan rennolta.

Aloitettuani totesin nopeasti, että lupaus toimii käytännössäkin, eikä töissä tarvitse jäykistellä. Vaikka lämpenenkin hitaahkosti, aloin tutustua muihin työntekijöihin aika nopeasti. Siinä auttoi se, että minut otettiin heti mukaan monenmoiseen tekemiseen, suunnitteluun ja palavereihin. Apua saa, kun sitä vain pyytää. On ollut hienoa päästä tutustumaan ohjelmistoalaan. Erilaisten tekstien kanssa työskentely on vahvistanut ajatusta siitä, että toivon kirjoittamisen olevan osa työtäni jatkossakin.”

Geniemin uusia työntekijöitä: Johanna, Joonas ja Sini.
Johanna, Joonas ja Sini

Vuosi päättyi 53 työntekijän ja 3 harjoittelijan voimin. Toteutimme ja aloitimme monenlaisia projekteja, voitimme ja hävisimmekin kilpailutuksia sekä saimme uusia asiakkaita. Jotkin projektit etenivät jouhevasti, ja joidenkin kanssa piti säätää enemmän, mutta jokaisessa teimme kaikkemme asiakkaan parasta ajatellen. Tavoitteenamme on kasvaa, joten uusille tekijöille on tarvetta. Tämän vuoden puolella olemmekin palkanneet jo 9 uutta työntekijää, joista yksi on HR-harjoittelijamme Johanna, toinen Testaaja-harjoittelijamme Sakari ja loput devaajia. Tavoite on, että vuodenvaihteessa meitä on 65 henkilöä, joten tilaa löytyy – ei kuin hakemusta tulille!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?