Geniem liikuttaa työntekijöitä

Haluamme aktivoida työntekijöitämme liikkumaan ja löytämään uusia mielenkiinnonkohteita urheilun parista. Ensimmäiseen lajikokeiluun valitsimme jousiammunnan. Miten tämä toteutettiin ja miksi, se selviää alta.

Päivittäinen työskentely näyttöpäätteellä rasittaa tuki- ja liikuntaelimistöä. Koska tätä asiaa emme pysty työstämme poistamaan, pyrimme jatkuvasti miettimään kuinka voimme edesauttaa työntekijöidemme fyysistä hyvinvointia. Liikunta ylläpitää mielenvirkeyttä ja vähentää myös stressiä. Näiden faktojen pohjalta syntyi idea lajikokeiluista. Tuumasta toimeen, esittelimme idean työntekijöillemme ja ryhdyimme järjestämään ensimmäistä tapahtumaa.

Lajikokeilut järjestetään työajan ulkopuolella, aamulla tai iltapäivällä. Mahdollisesti myös viikonloppuna. Toiminta on kaikille vapaaehtoista. Jotta lajikokeiluun osallistuminen olisi mahdollisimman matalakynnyksinen, kokeilun järjestelyt, varaukset ja maksut hoitaa työnantaja.

Kuinka se nuoli lentää?

Ensimmäisenä lajikokeilussa oli luvassa jousiammunta: Torstaina 4.4. suuntasimme Tampereen Jousiampujien tilaan Tammelaan. Kaksituntisen jousiammunnan esittelytilaisuudessa kävimme läpi jousiammunnan alkeet, jonka jälkeen pääsimme ampumaan kevyillä harjoitusjousilla. Lopuksi meillä oli leikkimielinen jousiammuntakisa.

Jousiammunta oli mukava uusi laji, jota ei vapaa-ajalla tulisi kokeiltua. Kun saamme isomman porukan kokoon, se mahdollistaa juuri tuollaisen tapahtuman jossa opetetaan ja neuvotaan uuden lajin pariin. Odotan jo innolla seuraavaa lajikokeilua, mitä ikinä se onkaan” Juhani

Seuraavaa lajikokeilu jo suunnitteilla

Tulossa on lenkkeilyä tai juoksukoulu, kenties seinäkiipeilyäkin ja ilmoille on heitetty myös väriestejuoksutapahtumaan osallistuminen. Jokaisesta kokeiltavasta lajista järjestetään äänestys ja äänestyksen perusteella valitsemme seuraavan lajikokeilun. Ajankohta pyritään järjestämään siten, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan.

Haluamme aktivoida työntekijöitämme liikkumaan ja löytämään uusia mielenkiinnonkohteita urheilun parista. Kirsikkana kylkeen vietämme samalla aikaa yhdessä ja tutustumme toisiimme paremmin. Lajikokeilu -konsepti täyttää yllä olevat tavoitteemme ja idea on saanut hienon vastaanoton työyhteisössämme. Ota meidän Instagram ja Facebook seurantaan, jotta näet mihin seuraava lajikokeilu meidät vie.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?