Geniem goes Kiky

Meillä toteutetaan 1.1.2017 alkaen kilpailukykysopimus seuraavanlaisesti: Työntekijä tutustuu johonkin yrityksen sisäiseen uuteen asiaan, tai johonkin uuteen kiinnostavaan asiaan joka koskettaa omaa työtä. Uusi asia voi olla esimerkiksi tuoteidea, tutustuminen johonkin ohjelmistokehykseen tai kiinnostavaan uuteen teknologiaan. Jokainen kirjoittaa omasta kikyprojektistaan lyhyen blogin Geniemin sivuille.

Yhdessä tekeminen, luovuus ja itsensä kehittäminen, siitä on Geniemin kiky tehty.

Olemme rekrytoineet niin pitkän kokemuksen omaavia ammattilaisia kuin uransa alkutaipaleellakin olevia nousevia kykyjä, joista on kehittynyt tärkeitä tekijöitä menestyksemme polulla. Saammekin kiittää paljosta juurikin henkilöstömme positiivista asennetta uuden oppimiseen, halulle oppia tekemään asiat aina vain paremmin sekä innolle kehittää aktiivisesti omaa ammattitaitoaan. Sen sijaan että teettäisimme kikytunnit laskutettavina ja voisimme saada siitä noin 60 000€ lisää liikevaihtoa vuodelle 2017, koemme tärkeämmäksi antaa työntekijöille aikaa ja resursseja jatkokehittää omaa osaamistaan. Uuden oppiminen on tärkeää meille kaikille!

Koska emme ole ennenkään tuijottanut työtunteja, emme me nytkään tuijota. Emme halunneet pidentää työaikaa sellaisenaan, sillä on selvää, että työntekijöiden elämäntilanteet ovat erilaisia, ja esimerkiksi Helatorstain muuttaminen työpäiväksi olisi haasteellista perheellisille työntekijöille. Tärkeintä ei ole käytetty aika, vaan halu ja innostuneisuus oppia uusi asia. Meidän mallissa jokainen voi käyttää ajan oppimiseen silloin kun se hänelle parhaiten sopii. Emme seuraa miten tai kuinka paljon kukin työntekijä käyttää aikaansa kikyyn. Ainut toiveemme on se, että jokainen työntekijä jakaa oppimisensa muille työntekijöille  ja meidän blogin lukijoille blogi postauksen muodossa.

work

Kuinka me sitten opimme

Halusimme tehdä kikysta hauskan jutun josta jokainen hyötyy. Työntekijät voivat halutessaan osallistua johonkin alan seminaariin tai messuun. Jos löytyy intoa osallistua lyhyeen koulutukseen tai kurssille, niin antaa palaa. Mahdollisuutena on myös tilata firman piikkiin alan kirjallisuutta jonka avulla voi opiskella aihetta. Kikyä ei tarvitse tehdä yksin. Jos mieleen juolahtaa jokin laajempi ja haastavampi aihealue, mikäs sen mukavempaa, kun tutustua aiheeseen yhdessä työkaverin kanssa tai pienessä ryhmässä.  

Kerran kuussa järjestettävä DevFriday on erinomainen startti uuden oppimiselle ja koenkin, että meidän kiky-malli on jatko-osaa DevFriday konseptille. DevFridayssa kehitetään omia työkaluja, tutustutaan uusiin teknologioihin ja pidetään lyhyitä tietoiskuja toisille. Mikäs parempi tapa kiinnostua uudesta aiheesta!

Viikkopalaverissa haluamme myös keskittyä siihen mitä olemme oppineet ja mitä haasteita olemme kohdanneet. Näenkin, että sitä kautta myös jokunen työntekijä saattaa löytää aiheen/ongelman josta voi opiskella lisää ja opettaa muita työntekijöitä.

Oppiminen on aarre, joka seuraa omistajaansa kaikkialle.

Odotamme innolla mitä kaikkea opimme tulevana vuonna. Stay tuned!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?