Erilaisia, huumorintajuisia miehiä ja naisia. Mieletön työpaikka - nyt sitä todennetusti!

Kulttuurimme on rakentunut ajan mittaan arvojemme päälle pienistä palasista, sitä ei ole suunniteltu tai ohjattu tiettyyn suuntaan. Tapoja toimia on yhtä monta kuin työntekijöitä – kaikki arvostavat toistensa tapoja ja hyväksyvät työkaverit sellaisenaan kuin ovat. Firman kulttuuri on rakentunut hyvin rennoksi ja huumorintajuiseksi, jokainen uusi työntekijän tuo uuden palasen kulttuuria mukanaan. Meillä arvostetaan erilaisuuden tuomaa rikkautta, emme metsästä samasta muotista veistettyjä työntekijöitä.

Meillä työnteko on samalla haastavaa mutta myös hauskaa. Me keskustelemme, nauramme, itkemme ja olemme myös eri mieltä. Työskentelemme yhteisössä jossa tunteet on sallittu. Tunteiden kirjon mahdollistaa toisten arvostus, tukeminen ja rehellisyys. Kaikessa mitä teemme heijastuu aitous, rentous, hyväksyvyys ja yhteisöllisyys – niin kuin myös Great Place to Work Trust Index osoittaa.

Tänä vuonna yhdessä päätimme osallistua Great Place to Work tutkimukseen. Monimuotoisuuden ja liiketoiminnan kasvaessa on tärkeää ja motivoivaa, että jokainen voi osallistua työyhteisönsä kehitykseen. Siksi esittelin idean työntekijöille, lähdemmekö Great Place to Work tutkimukseen ja kilpailuun mukaan. Painotin sitä, että mikäli työntekijät haluavat lähteä kilpailuun mukaan  tulee siihen osallistua aidosti, rehellisesti ja oikein tarkoitusperin. Tärkein aspekti on se, että tämän avulla pääsemme rakentamaan entistä paremman ja innostavamman työpaikan.

Meinasin pudota penkiltä kun tiistaina 21.11. sain Trust Index kyselyn tulokset nähtäväksi. Alun perin kyselyyn lähtiessä päätin etten halua spekuloida tarkoista kyselyn tuloksista. Olin optimistinen – varovasti. Olen alusta alkaen uskonut hyvään tulokseen, sillä olen vakuuttunut siitä, että olemme mahtava työpaikka. Tulosten perusteella niin ovat myös kaikki muutkin Geniemin työntekijät!!

Geniemin Trust Index on  94% – saavutimme Great Place to Work® -sertifikaatin

Hymysuin luin raportista, että työntekijät ovat kaikki sitä mieltä, että meille palkataan ihmisiä jotka sopivat meille hyvin. Jokainen kokee, että heidän työpanos on tärkeä ja mikä minua lämmittää suuresti on se, että jokainen vastaaja on sitä mieltä, että meillä ihmiset välittävät toisistaan ja että Geniem on todella hyvä työpaikka!

Tulosten perusteella meillä on myös selkeitä kehityskohteita ensi vuodelle – näitä me etsimmekin

Haluamme rikastuttaa meidän kulttuuria ja työyhteisön toimivuutta siten, että nykyiset työntekijät nauttivat työnteosta ja viihtyvät Geniemillä kuten nytkin, liiketoiminnan kehittyessä ja kasvaessa. Haluamme jatkossakin löytää mahtavia uusia työkavereita ja erilaisia persoonia työyhteisöömme. Jotta siinä onnistutaan meidän tulee rakentaa sekä kehittää meidän työnantajamielikuvaa, kulttuuria ja huolehtia siitä, että työntekijät saavat työstään ja  työympäristöstä ne asiat jotka kokevat ammatillisesti tärkeiksi.

Ensi vuonna tulemme parantamaan entisestään viestinnän selkeyttä johdon odotuksista. Tämän lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota yrityksen tapaan vaikuttaa yhteiskuntaan. Tulemme lisäksi huomioimaan paremmin työntekijöiden halun kehittyä ammatillisesti sekä antamaan työntekijöille työkalut, jotta he voivat itse panostaa ammatilliseen kehitykseen.

 

Pää pois pensaasta

Joskus on hyvä verrata itseään muihin ja saada perspektiiviä omaan toimintaan. Great Place to Work tutkimus tarjoaa tähän hyvät työkalut. Haluamme konkreettisesti nähdä miten sijoitumme suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon ja sen avulla lähteä kehittämään yrityskulttuurista entistä parempaa.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?