Enterprise WordPress - mitä se on?

Verkkopalveluita on toteutettu WordPressillä jo jonkin aikaa, mutta Geniemillä syntynyt etuliite ‘Enterprise’ ottaa kantaa ammattimaisuuteen ja projektin laajuuteen. Ammattimaisuus on Geniemillä sitä, että asiakkaan vaativiinkin verkkopalvelutarpeisiin voidaan vastata, mutta se on myös oman tekemisen viemistä sellaiselle tasolle, jolla toiminta pysyy sujuvana myös erityisen haastavissa projekteissa.

Hallittu ja automatisoitu kehitysympäristö

Kun asiakas tarvitsee monimutkaisia rakenteita, esimerkiksi vaikkapa räätälöitäviä käyttäjäprofiileita tai integraatiota erillisiin järjestelmiin, on tärkeää että kehitysympäristö on yhteinen, hallittu ja mahdollisimman automatisoitu. Tällä pyritään siihen, että vaikka kehittäjien ja kokemuksen määrä vaihtelevat, kaikki pystyvät tuottamaan tasalaatuista koodia, jonka toimivuus vielä varmistetaan järjestelmällisesti. Lisänä kehitysympäristön virittämisessä on pilvipalveluiden hyödyntäminen, jota edustaa esimerkiksi Amazon AWS ja AWS Lambda, jotka mahdollistavat integraatioiden pyörittämisen ilman palvelinta.

DevOps

Omien automaatioiden ja järjestelmien kehittäminen, eli paljon puhuttu DevOps, johtaa korkeampaan laatuun. Tämä ei johdu kuitenkaan siitä, että automaatiot antaisivat devaajalle luvan koodailla huolettomasti, koska backuppia löytyy. Päinvastoin. Kun kehitysympäristön ja tuotantoympäristön välille laitetaan yhtäsuuruusmerkki, on devaajalla suurempi vastuu omista tuotoksistaan. Kun tarkoitus on karsia ihmisten virheitä, on jokaisen yksilön vastuullisuus avainasemassa. Geniemin uudistettu kehitys- ja tuotantoympäristö on rakennettu Docker-pohjaiseksi. Olemme julkaisseet tämän avoimella lähdekoodilla muillekin testattavaksi. Julkaistu versio on ensimmäinen, ja sitä päivitetään ahkerasti. Ympäristö löytyy Github-tililtä.

Miksi valitsisit WordPressin?

Asiakkaan näkökulmasta katsottuna WordPressillä on paljonkin annettavaa. WordPressillä voidaan kehittää verkkopalveluita jo merkittävän laajalla skaalalla, ja kyseisen alustan suosion nousu perustunee sen tarjoamaan kustannustehokkuuteen ja laatuun. WordPressin kyvykkyyden katsottiin aiemmin pysyttelevän enimmäkseen alle 20 000 euron projekteissa, mutta meillä Geniemillä nähdään WPn nousevan kiitettäväksi kilpailijaksi 20 000 – 100 000 euron projekteihinkin. Samalla kun WordPress-kehittäminen ammattimaistuu, on laadun pysyttävä kehityksessä mukana. Kun lähdetään haastamaan ammattimaisella WordPressillä, on toimitettava siis yhtä päteviä ratkaisuja kuin raskaamman sarjan teknologioilla, kuten Drupal, Episerver ja Liferay, voitaisiin tehdä.

Edit 2021: Artikkeli on vuodelta 2016.

Lue lisää viimeaikaisista WordPress-aiheisista jutuistamme ja referensseistämme.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?