4.5.2020

Elmon sivustouudistus paransi sivuston näkyvyyttä ja käytettävyyttä

Tietoliikenne-, viestintä- ja ICT-ratkaisuja yrityksille tarjoava Elmo sai avullamme uuden, helposti ylläpidettävän sivuston WordPress-alustalle. Tässä artikkelissa paneudumme uudistusprojektiin etenkin Elmon näkökulmasta. Selvitämme, mitkä osa-alueet Elmon sivustossa ovat ottaneet harppauksen parempaan.
ICT Elmo Oy asiakastarinan kuvituskuva - Tampereen kaupunki

ICT Elmo Oy

Elmo on auttanut suomalaisia yrityksiä hoitamaan tietoliikenne-, viestintä-, ja ICT-asioitaan vuodesta 2003 alkaen. Sen tavoitteena on sekä tehdä yrityksistä parempia että työntekijöiden työarjesta sujuvampaa ja viihtyisämpää. Elmo pyrkii hoitamaan asiakkaan asiat niin, että tämä voi keskittyä rauhassa omaan ydintekemiseensä.

Alan parasta asiakaspalvelua on se, että kaikki ajatellaan asiakkaan näkökulmasta, näin Elmossa uskotaan. Niinpä he tuntevat asiakkaansa ja tämän tarpeet niin hyvin, että voi reagoida ja auttaa jopa ennen kuin ongelmia ilmenee.

Verkkosivusto ei toiminut halutulla tavalla

Pian sivustouudistuksen jälkeen elmolaiset huomasivat, että käyttöönotettu Contentful-alusta ei taipunutkaan yrityksen tarpeisiin halutulla tavalla. Sivuston käyttäminen oli kankeaa, ja sivujen lisäämistä tai muutosten tekemistä varten oli otettava yhteyttä koodariin. Vain vaatimattomia korjauksia ja muutoksia pystyi tekemään ilman koodarin käsityötä, ja lisäksi sivut toimivat hitaasti. Siksi Elmo ei voinut tarjota asiakkailleen sivustollaan niin hyvää kävijäkokemusta kuin halusi.

Sen suuremmin vatvomatta Elmo päätyi vaihtamaan sivustoalustaa ja toiveena oli, että vaihto tapahtuisi mahdollisimman keveästi ja nopeasti. Seuraavaksi olikin vain löydettävä muutokselle tekijä.

Sivuston siirtäminen WordPress-alustalle

Elmo.fi WordPressillä toteuttajana Geniem

Geniem oli saanut suosittelun Elmon yhteistyökumppanilta, joka oli kehunut toimintaamme ripeäksi ja ammattitaitoiseksi. Niinpä Elmolta otettiin yhteyttä meihin ja sovittiin tapaaminen. ”Tapaamisen pohjalta tuli tunne, että tavoitteemme tuli ymmärretyksi. Saimme kuvan ammattitaitoisesta ja asiakaslähtöisestä toimittajasta, jolla on halu panostaa meidän menestykseemme sekä tahto luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita”, kertoo Jenni Hyry, Elmo ICT:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö.

Projektin tavoitteena oli saada sivusto siirrettyä miltei sellaisenaan WordPress-alustalle. Vaikka aikataulu oli kireä, siitä onnistuttiin pitämään kiinni ja kaikki sovittu valmistui luvatussa aikataulussa.

Uudistuksen yhteydessä tunnistettiin ja toteutettiin myös useita parannuksia hakukonelöydettävyyteen, kuten metatietojen lisäämisen mahdollisuus sivuille. Usein unohdetaan, että sisältö on parasta hakukoneoptimointia, joten ohjaamalla sisällönsyöttäjä luomaan hyvin jäsenneltyä sisältöä monipuolisesti parannetaan myös mahdollisuuksia näkyä hakukoneissa.

Elmolaiset totesivat projektin aikana, että verkkosivuston ylläpitäminen ja kehittäminen on jokapäiväistä työtä, johon on toimivinta ottaa mukaan ammattitaitoinen kumppani.

Tapaamisen pohjalta tuli tunne, että tavoitteemme tuli ymmärretyksi. Saimme kuvan ammattitaitoisesta ja asiakaslähtöisestä toimittajasta, jolla on halu panostaa meidän menestykseemme sekä tahto luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita

-Jenni Hyry, Elmo ICT:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Verkkosivuston käytettävyys ja näkyvyys kuntoon

Projekti eteni sujuvasti. Sovituista asioista pidettiin kiinni, ja lisäksi ehdottamamme sivuston toimivuutta parantavat muutokset toteutettiin Elmon hyväksyttyä ne.

”Yhteistyö oli sangen rentoa ja mutkatonta. Kuin oman talon väen kanssa.”

Toteuttamamme sivustouudistuksen jälkeen nämä kolme osa-aluetta paranivat:

  • sivuston orgaaninen näkyvyys 
  • sivustoa on helpompaa ja vaivattomampaa sekä käyttää että ylläpitää
  • päivitysten ja muutosten tekeminen onnistuu nyt ilman koodaria

Uudistuksen ansiosta sivustoa pystyy päivittämään ja muuttamaan tarpeen mukaan ja asiakkaat löytävät Elmon paremmin. Esimerkiksi sivuston Jutellaanko-napin kautta tulleiden yhteydenottojen määrä on noussut huimasti uudistuksen jälkeen, ja sivustolle tulevat siirtyvät nykyään useammin etusivulta eteenpäin.

Tutustu sivustoon