8 faktaa Geniemin rekrytointiprosessista devaajan näkökulmasta

Olemme aktiivisesti kehittäneet rekrytointiprosessia jo parin vuoden ajan. Tässä tekstissä sukelletaan syvälle rekrytointiin ja avataan prosessi alusta loppuun.

Kukaan, siis kukaan, ei pidä pitkistä rekrytointiprosesseista. Välttääksemme sen olemme Geniemillä kehittäneet hakemusten käsittelyä ja päätöksentekoa entistä nopeammaksi, osallistavammaksi ja läpinäkyvämmäksi. Prosessimme on myös reilu molemmille osapuolille. (1) Vältämme pitkiä rekrytointiprosesseja, toki tilanteita on jossa niistä emme voi välttyä, mutta pääsääntöisesti hakemukset ja päätökset hoidetaan hyvinkin nopeasti.

Meiltä löytyy kolme erilaista rekrytehtävää:

  • WordPress  – WordPress-tehtävässä tavoitteena on luoda yksinkertainen verkkosivusto, jossa voi ylläpitää tapahtumakalenteria. Tehtävä tulee suorittaa DustPress-sovelluskehystä käyttäen, mikä tuo tehtävään pienen lisämausteen jopa kokeneille WordPress-kehittäjille.
  • React Native  -Tehtävän tavoite on webbireact – tehtävän tapaan toteuttaa kuvagalleria, joka toteuttaa sekä kuva-gridin ja yksittäisen kuvan näkymän. Tehtävässä mitataan enimmäkseen react – tuntemusta sekä react-nativen tuomia lisäkuvioita, sekä hakijan yleistä hahmotusta sovellusarkkitehtuurista.
  • JavaScript backend – Backend-tehtävässä annetaan hakijalle yksinkertainen Todo-listojen hallintaan käytettävä REST-api, johon hakijan täytyy kehittää autentikaatiomekanismi. Tehtävässä on käytössä Node.js ja Express-sovelluskehys. Tehtävällä testataan ennen kaikkea hakijan näkemystä web-sovelluksen arkkitehtuurista.

Tehtävä kertoo osaamisesta enemmän kuin korulauseiset hakemukset

Hakemuksen tai yhteydenoton jälkeen (2) lähetämme rekrytehtävän ratkaistavaksi. Rekrytehtävän avulla saat selkeän näkemyksen siitä, millä tasolla osaamisesi tulee olla valitsemaasi työtehtävään. Me taas saamme konkreettisen työnäytteen, joka helpottaa arviointiamme teknisestä osaamisestasi.

Olemme saaneet useilta hakijoiltamme positiivista palautetta siitä, että rekrytehtävän perusteella hakija ymmärtää meillä vaaditun lähtötason devaajana. Tällä tavalla ymmärrys vaaditusta tasosta on molemminpuolista ja prosessi reilu molempien osapuolten kannalta.

(3) Meitä kiinnostaa tyypit jotka tykkäävät devaamisesta. Siksi  meille kannattaa lähetää linkkejä työnäytteisiin, portfoliooon, git-projekteihin tai saitteihin joita olet tehnyt harrastusmielessä tai osaamisen kehittämisen näkökulmasta.Ne kertovat sinusta usein enemmän, kuin ansioluettelot tai kouluarvosanat. Vapaa-ajan projektit ovat kuitenkin vain plussaa, eikä vaadittu asia rekrytoinnin näkökulmasta.

Työpalaveri paljastaa persoonan ja yrityksen kulttuurin

Vastaan aina henkilökohtaisesti työhakemukseen ja pidän langat käsissä koko rekrytointiprosessin ajan. Työhakemuksesi (mikäli olet sellaisen lähettänyt) ja tekemäsi rekrytehtävän käy läpi lisäkseni kolmesta viiteen henkilöä ja heidän suositustensa perusteella kutsumme sinut työpalaveriin. Nyrkkisääntönä on, että (4) mikäli tehtävä on onnistuneesti suoritettu ja vastaa sitä tasoa, mitä kyseisellä hetkellä etsimme, näytämme vihreää valoa seuraavaan rekrytoinnin vaiheeseen.

Meille on tärkeää, että sinulle annetaan mahdollisuus samaistua yrityskulttuuriimme  ja tulevaan työnkuvaan. Tulevan, mahdollisen uuden tiimin esitteleminen auttaa hahmottamaan Geniemiä työympäristönä, tiimityöskentelymallia ja omaa työnkuvaa.

Meillä Rekrytoinnin ajattelutapa “palkataan firmaan uusi työntekijä” on vaihtunut mentaliteettiin (5) “palkataan tiimiin uusi jäsen”. Koska arvoihimme kuuluu yhdessä tekeminen, on sanomattakin selvää, että rekrytointiin osallistetaan kaikkia.

Tule työpalaveriin omana itsenäsi, sillä haluamme oikeasti tutustua sinuun. Palkkatoiveita emme vaadi, mutta kysymykseen kannattaa valmistautua. Otamme rekrytilanteet rennosti, emmekä pönöttäen. Tarjoamme kahvit, eikä teenjuojakaan ole automaattisesti poissa laskuista.

Lisäkseni rekrytointiin ja työpalavereihin osallistuvat aina asiakkuustiimi tai asiakkuustiimin valitsemat jäsenet sekä tekninen asiantuntija. Tuomas (meidän toimari) saattaa joskus piipahtaa palaverissa ihan vain uteliaisuudesta 🙂   Työpalaverissa on enimmillään noin 6 henkilöä. Nämä henkilöt ovat kaikki sinun tulevia työkavereita jotka haluavat kertoa omista kokemuksistaan sekä meneillä olevista projekteistaan. Kun työpalaveriin osallistuu myös tulevia työkavereita saamme mahdollisimman monipuolinen näkemyksen päätöksentekoa varten.

Päätöksenteon paikka

(6) Päätös tehdään yhdessä rekrytoivan tiimin kanssa. Asiakkuustiimi antaa oman arvionsa tiimiin ja projektiin sopivuudesta, tekninen asiantuntija arvioi teknisen tason sopivuutta määriteltyyn tarpeeseen ja minä arvioin sopivuutta koko yritykseen.

(7) Hakijan soveltuvuus yrityskulttuuriimme on ehdottoman tärkeää. Tavoitteena on palkata työntekijöitä, jotka sopivat yrityskulttuuriimme, vastaavat osaamiseltaan tarpeeseemme ja haluavat viihtyä meillä pitkään. Meillä saa myös innostua koko yrityksen kehittämisestä! Trust Index -kyselyn mukaan 100 % työntekijöistämme ovat sitä mieltä, että meille palkataan ihmisiä, jotka sopivat tänne hyvin.

Rekrytointiprosessi ei lopu tähän

Rekrytointiprosessin voisi luulla loppuvan palkkauspäätökseen, vaan ei meillä! (8) Prosessi jatkuu aina koeajan päättymiseen saakka. Kukaan ei opi tuntemaan ketään täydellisesti nopean rekrytoinnin yhteydessä ja sen vuoksi koeajalla on suuri molemminpuolinen merkitys, jonka aikana voimme selvittämään sopivuuttamme toisillemme.

Lisäksi mentorointi on tärkeä osa koeaikaa. Mentoroinnin avulla perehdytään perusteellisesti Geniemin työskentelytapoihin ja työkaluihin sekä opitaan paremmaksi ohjelmoijaksi. Tästä koeajalla tapahtuvasta perehdytyksestä ja mentoroinnista lisää tulevissa blogipostauksissa. Stay tuned!

Haluatko kokeilla?

Pääsemme nopeasti rekrytoinnissa liikkeelle, kun otat minuun yhteyttä joko soittamalla tai lähettämällä viestiä. Kerro minkä yllä olevista tehtävistä haluaisit tehdä ja ryhdy suorittamaan rekrytoinnin ensimmäistä osaa, eli rekrytehtävää. Tämän jälkeen sinulla on noin kaksi viikkoa aikaa tehdä rekrytehtävä.

 

P.S. Älä aja kuvassa olevaa koodia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tietosuojaseloste*

Luitko jo nämä?